lauantai 29. maaliskuuta 2014

Lattiatöitä - making floor

Hitaasti mutta varmasti edistyy Pitsilinnan 6. kerros. Tänään lattiaa ja hiukan sähkötöitäkin.

Lattia painossa - In print ;)


Hiontaa ja lakkaa vailla

Uusin valaisin. "Block" on hankinta Turun Nukkekotimarkkinoilta.


Näin tänään, kaunis viinilaatikko on Villa Honeyn Johannalta.

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Markkinoilla minäkin - Home city dolls house market

Markkinoilla olin minäkin, päivystelin Raunistulan kerhon pöydässä ja hetken myös Nukkekotiyhdistyksen lavetin takana. Ostoissa olin aika vaatimaton, mitä käytettyyn rahaan tulee, mutta sitäkin mukavammat olivat löytöni:
Takana hieno Kookaja Creations matto, edessä (vas) Leean koiranruokaa, Biolanpurkki ja mitä hulppein oivallus: Raid!!!  Oikealla edessä Mirkan emalikannu ja tuon raastinkone (osat eivät liiku). Päijät-Hämeen pöydästä löytyi myös BLOCK-valaisin. Sähköistetty. Kohta saan sen kiinni piuhoihin.


Niin, ihan oikeat reijät tuossa raastinkoneessa. Minulla on tämmöinen 1:1 kokoisena. Se on ihan eka keittiökoneeni yhdessä Philipsin sähkövatkaimen kanssa. Molempia käytän. Ja vuosimalli on 1977.

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Mustan laatikon salaisuus - The secret black box

Insinööri (velimies) käväisi ja vietti kanssamme sunnuntainsa. Tavoitteeksi asetettu Pitsilinnan 6. kerroksen sähköistys tuli melkein tehdyksi. Tässä muutama tunnelmapala päivän aherruksesta.

Kaiken alku - Insinöörin luoma tietokeskus valojen hallintaan. Tosi simppeli.

Tässä alkua. Periaate on näissä, että kattovalot palavat yhtaikaa ja sitten seinä/pöytä/jalkalamput saa erikseen palamaan. Ja tietysti valojen kirkkautta voi säätää. Eihän homma muuten pelittäisi ollenkaan. Kaikki toimii Sony TV -säätimen avulla. Ni-in.

Tässä kaikki herkut päällä yhtaikaa.

Makuuhuoneen tunnelmaa. Tarkkuus vähän huono.

Kuvaaminen ei nyt oikein  toiminut. Tapettiinkin tuli vaurioita ja sekös harmittaa. Jotain taidetta pitää löytää paikaksi.

Välihuoneen valaisin on oikea "hattutemppu". Muistaakseni Alkon valikoiman gin-tuotteet snapsillinen oli pakko nauttia, jotta sain tuon kuupan.

Tämä lamppu jäi aina himmeäksi - siihen pitää saada kirkkaampi valo. Menee siis vaihtoon, kunhan löydän kirkkaamman polttimon.


Kerroksen valot etupuolelta. Sivuasuntoihin ei vielä ollut lamppuja, ne jäivät  Mieshenkilön ja minun omatoimiasennuksen varaan.

Näin yksinkertaisesti siis kaikki saatiin toimimaan, ihan helppoa...

                                                       Alla vielä illan tunnelmaa

Nyt pitää huokaista ja kerätä voimia seuraavaan koitokseen, joka on tuon hattuvalaisimen polttimon hankinta, vanhan irrotus, uudelleen juotosten tekeminen ja ... Sitten pitää laittaa lattia- ja katoliostat. Ja tietysti ne kaksi sivuhuonetta, joissa ei ole edes tapettia vielä. 

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Hiukan myöhemmin - A bit later

Leikkasin oviaukon liian tylsällä kirurgin veitsellä. Yhtäkkiä minulla on kaksi pilalle menyttä seinää. Oviaukkoon jäi aika suuria rääppeitä, joita tämä kuvakulma ei tosin näytä. Karmeilla eivät jää piiloon.  Eikä se vielä riitä. Uusin löydös aamun touhoissa oli yksi sisäkatto...


Huomasin  alta päin katsoessani, että Arkkitehdin olohuoneen katon kuviot ei olleet samaan suuntaan. Tein parrun siihen. Onnistunko hämäämään? Huomatkaa että kyseessä on 6. kerros ja sitä katsellessa osuu zoomi aina ensin kattoon - huoneeseen näkee vasta kun nousee myöhemmin hankittavalle nostolavalle...



Tämmöinen parru, menee aika hyvin tuohon  laastiseinän jatkeeksi - suhteessa enempi riuku kuin parru, mutta kelvata saa.

Koelavetti ja korjattua seinää, oviaukko tukosssa taas. Sänky on Honkkarin  tarjouksesta aikanaan hommattu, muuttuu mustaksi. Hieno mustavalkokuvioinen kangas on Riitta-ystävältä saatu.


Mustaksi muuttuu myös tuo lipasto sängyn päädyssä. Nyt menen päikkäreille, Sen verran on kova aamu ollut.

Ei mennyt ihan niin kuin Strömssössä - Not all like "by the book"

Omatoimitapetointi (ihan ilman tapettikaverina jo vuosia toiminutta Riitta-ystävääni) ei sujunut niin kuin halusin. Esitän vain osan vaiheista. Sarjan aloittaa vaihe, jossa jo yksi tapettikerros on alla ja toinen vedettynä päälle (ensimmäisen tila oli katastrofi).

Toinen vielä pahempi - tässä lähtee kaikki pois (tapettia ei ole tässä vaiheessa 
enää kuin yhden kerran verran jäljellä).


Valmis (viimeinen arkki tätä laatua seinässä). Kuprulla.

Vaikka kuinka laittaisi sävyyn passelia tyynyä ja muuta somistetta - ei auta. Kuprulla. Tässä vaiheessa poistuin työmaalta ja päättelin (toivoin), että aamulla seinä on tasoittunut.

                                                                   Kuprulla.

Jotain sentään mielestäni onnistui: "rappasin" pienen pätkän tuota Lidlin ihmesahalla vinoksi sahattua (jäänyttä) seinää. Tuli aika hauskan näköinen.



Tässä 6. kerros etupuolelta nyt tapetoituna. Keskimmäisen huonetilan tapetti on hennosti raidallinen Takaseinät laitan viimeiseksi paikoilleen, vasta kun Insinööri on asettanut sähköt. Huomenna sunnuntaina Insinööri tulee.

Sähköjen asennusspektaakkelista sitten myöhemmin.

keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Sähköjä odotellessa - While waiting for the electricity

Pitsilinnan 6. kerroksen arkitehdin asunto alkaa saada omaa ilmettään. Viikon iloisimmat hetket liittyvät siihen, että sain kerholla lopultakin jotakin valmiiksi.
Insinööri (velimies) on tulossa viikonlopulla asentamaan ihmesähköjään. Minulla on pari uutta lamppuakin asiaa varten. Tuo design -lamppu on niistä yksi. "Alvarin tarjouluvaunu" on tehty kerhomme Tittan ja Iston  kitistä. Olikin iso työ, mutta  valmiiksi sain, ja olen syystäkin onnesta soikeana.

Tässä vaunua hiukan lähempää.

Tässä tuo sama lamppu mustana. En osannut päättää, kummasta tykkään enemmän, joten päätin hankkia kaksi. Nämä lamput ovat myös kerhomme Titan ja Iston  käsistä. Ostin ne ihan valmiina, mutta tietäkseeni niitä voi saada myös kittinä. Kannattaa käydä Turun markkinoilla kurkkimassa Raunistulan kerhon pöydässä.

Kokeilin arkkitehdille hiukan räväkämpää ilmettä tuonne takaseinustalle. Ei ole vielä kiinni, kunhan makustelen.
Musta passaa oikein hyvin Marilynin kanssa (Marilyn on jääkaappimagneetti). 
Tämmöistä pientä kivaa tänään!

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Tapettia seiniin - Tapestry project

Pitsilinnan 6. kerroksen saneeraustyö on lopultakin saatu alkuun. Kiitos ystävälleni Riitalle, joka perinteen mukaan vastaa tapettivuotien mittauksesta ja leikkauksesta. Tulee sitten kuulema kerralla kunnollinen ;)
                                Arkkitehdin asunnossa arvostetaan modernia tyyliä ja taidetta.

Lattia on harmaan/hopean siftaavaa ikään kuin hiukan muoviopintainen (tapettia). 
Somat tyynyt ovat ihan somisteena, kirppikseltä, Pirjo Salmun taitavista käsistä. Taustakopperosta tulee keittiö, sen lattia on "laattaa" (tapettia sekin). Tulevan keittiön takaseinänpinta vielä vaihtuu, se on vanhaa perua. Arkkitehdille tulee Mielen keittiö.

Tässä arkkitehdin asunnon vasemmalla puolella oleva "luukku", jonka aluperin oli varannut Ekonomi (taloyhtiön isännöitsijä).Nyt tuntuu siltä, että siihen muuttaa joku muu (tai sitten arkkitehti valtaa sen itselleen). Tyyli vaan vie mennessään. Käykö teille niin joskus? Että kun on suunnitellut jotakin, niin kuitenkin sitten huomaa, että jokin uusi ajatus vie mennessään?

Purin yhden vanhan roomboxin, sieltä tuo futoni ja muut romppeet. 
Lautalattiaa tässä vasta kokeillaan.

 Tiikerintalja on uusi hankinta, löytö Nukkekotikirppikseltä. Marilyn ja Auredy ovat magneettitauluja ja ne jäivät purkamastani roomboxista.
 Arkkitehdin asunnon väliseinän taannoin sahasin Lidlin ihmesahalla. Koska tuosta seinästä jäi yläosastaan hieman vino, päätin että tuohon tulee hiukan matkaa ns rappauspintaa näkyville. Työ on vielä hiukan kesken (Tane tekee sen).
Tässä arkkitehdin olohuoneen alkua. Picasso on ystävänpäivälahja Sarilta Nousiaisten suunalta. Keinutuoli on omahankinta. Viinilaatikko on Johannalta.

Tästä on hyvä jatkaa. Kun tapetit on laitettu, alkaa sähköistys. Insinööri (veljeni) on laatinut hienot suunnitelmat. Niistä voi  tehdä johtopäätöksiä täällä:Pitsilinnan valot