tiistai 29. huhtikuuta 2014

Vappuiloa ja arvontavoittoja - Happy First of May

Näin Vapun aaton aattona on mukava julkaista tilojen tunnistamiseen liittynyt pääsiäiaarvonnan tulos. Olin laittanut kuvia nukkekotieni asunnoista, ja päätin nyt ennakkotiedoista poiketen laittaa pikkuyllätyksen kaikille niille kolmelle, jotka varsinaisesti osallistuivat huoneiden tunnistamistehtävään: Anne   http://rintamamiestalo50.blogspot.fi, Merja  http://nonnaelizabetta.blogspot.fi   ja Narina Näpertäjä   http://narinanapertaa.blogspot.fi
Teille lähtee kiitokseksi pikkuinen yllätys, kunhan kaikkien osoite selviää.
Oikea rivi oli
1. Pitisilinnasta Leskirouvan kattaus
2.  Tehtailijapariskunnan Villa Charlotten Herran ja Rouvan kattaus
3.  Pitsilinnan K-Kauppiaan ja hänen Hoitaja vaimonsa asunnosta - heillä myös lapsia
4. Terveyssisar Annin - eläkkeellä ja ikääkin jo yli 80 vuotta. 
5 Tanen asnto 
6. Nuoren Parin asunto
7.  Opiskekelijanuorukaisen
8. Leskirouvan keittiönurkkaus


Vapun enteitä on selvästi näköpiirissä. Tässä vinkiksi aaton askarteluihin:


 Tarvikkeet: ohutta valkoista kangasta, mustaa ohutta pahvia, joku sopivan kokoinen korkki (viinipullon korkki olisi paras), jonka päälle pingottaa kangas. Liimaa, lakkaa, minilyyra.

Tässä minun käyttämäni alusta.

 Lyyran leikkasin ohuesta ketjusta, yksi silmukka oli aika sopivan kokoinen.
Mieshenkilö aina sanoo, etä viides versio aina onnistuu. Tein viisi - arvatteeko 
mikä näistä on se viides?

Kaunis kukkakimppu on Ninnalta, joka toi sen kerholle eilen onnitteluksi Pienten perhosten kodin sijoittumisesta.


Näillä mietoksin - iloista Vappu kaikille blogissani piipahteleville!

perjantai 25. huhtikuuta 2014

Pienet perhoset kiittävät - The result of the annual competition

Osallistuin Nukkekotiyhdistyksen pienoishuonekilpailuun  Model Expossa oli  11.-13.4.2014. Mukana oli kaikkiaan 8 työtä. Työni Pienten perhosten koti voitti kilpailun. Ensimmäisen sijan saavuttaminen yleisöäänestyksessä lämmittää mieltäni kovasti. Kiitos kaikille työtäni äänestäneille ja onnea myös muille kilpailussa mukana olleille.

I participated the national roombox competition organised  by The Finnish Dolls House Association.  And I must say, I really feel happy to tell that I won the competition. The theme was this year Chilrdens´ room. My title, The Home for Small Butterflies originates from  a novel describing an orphanage (L Lander). The view  dates  back to the 50's. The competition took place at  Model Expo Mess during 11-13 April.  

Tämän vuoden teemana oli lastenhuone. Olen osallistunut kilpaan aiemminkin: vuodelta 2009 eteinen (Viethän roskat samalla, kolmas sija), vuodelta 2012, jos oikein muistan, makuuhuone (Huomenna on kaikki paremmin, kolmas sija) ja vuodelta 2013 kylpyhuone (Vaiheessa, 5. sija). Lastenhuoneteema ei aluksi houkuttanut, mutta sitten tempauduin flown mukaan, kun ajatus lastenkodin ihan pienimpien eli seimi-ikäisten huoneesta alkoi kiehtoa.

Pienten perhosten koti




Näkymä on 1950-luvun loppupuolen lastenkodista, sen pienimpien osastolta. Siellä asuvat, leikkivät ja nukkuvat seimi-ikäiset (ihan pienimmäiset).  Varustetaso on vaatimaton.  Lastenkotiin on saatu kalusteet lahjoituksena. Ne kaikki ovat jo melko huonokuntoisia.  Leluja ei juuri ole.

On hyvin varhainen aamu.  Yövuoron viimeisin kitutunti. Lastenhoitaja on lämmittänyt  maitopulloja ikkunan takaa näkyvässä huoltotilassa. Osa pikkuperhoista on aamupesulla ja vaipanvaihdossa.

Lisää kuvia työstäni on http://eijulista.blogspot.fi/2014/04/pienten-perhosten-koti-model-expossa.html
                            Vielä kerran kiitos kaikille työlleni äänensä antaneille.

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Pääsiäisarvoitus - Easter time

Pitkien Pääsiäispyhien ratoksi teille arvoisat blogissani piipahtavat pikkuarvoitus.
Kenen kodeista ja tarjoiluista on kysymys? Kaikki kuvissa näkyvät herkut ovat luottokokki Jatan taitavaa tekoa. Vastaukset kommenttiosioon. Kaikkien vastanneiden kesken arvon yhden pikkuylltäyksen saajan ja sitten oikein veikanneiden kesken arvon toisen. Viiden pisteen vihje: kaikki ovat minun omista taloistani. Vastauksenne toivon saavani viimeistään 24.4. mennessä! Mukavaa Pääsiäsitä kaikille!

                              1)
                           2)

                             3) Perinnekukot ovat tämän kohtuullisen vaatimattoman kodin pöydässä
                     
                            4) Vanhanaikaista...
           
                             5)  Mitähän tästä sanoisi? Ja kissojakin siellä...

                          6) Mistähän löytyy tämä kaksikerrosratkaisu ja ketkä siellä asuvat? 

                           

                             7) Aika villiltä näyttää tässä "luukussa", musiikkia harrastetaan.

                             8) Täällä arvostetaan lammasta, hyytelöä ja isoja suklaamunia

Näillä miettein -  iloista Pääsiäistä!

torstai 17. huhtikuuta 2014

Pikkujuttuja ennen pääsiäistä

Meillä kerholla harjoiteltiin Johannan opastuksella lautasten tekoa. Sain aikaan 6 Paratiisi-lautasta ja 2 Peppiä.



Kirpparilta onnistuin saamaan hienon silmät sulkevan pikkunuken ja tulevan kylpyhuoneen lavuaarin. Lavuuari on puhallettua lasia, olen siitä onnesta soikeana.


 Aika soma, hieno mekko päälläkin vielä!


           Nukkekodeissani astutaan "someaikaan", lavuuarissa komeilevat IPad ja IPhone.

                                Mukavia Pääsiäisen odotuksia blogissani piipahteleville!


sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Pienten perhosten koti Model Expossa - The annual roombox competition

Osallistuin Nukkekotiyhdistyksen pienoishuonekilpailuun ja tätä kirjottaessani en tiedä, mitä yleisöäänestyksen tulos on. Kilpailuun Model Expoon 11.-13.4.2014  odoteltiin  8 lastenhuonetta. Seuraava Nukkekoti -lehti tuloksen sitten kertoo.

I participated the national roombox competition organised  by The Finnish Dolls House Association. The theme was this year Chilrdens´ room. My title, The Home for Small Butterflies originates from  a novel describing an orphanage (L Lander). The view  dates  back to the 50's. The competition took place at  Model Expo Mess during 11-13 April.  The audience give their votes and the winner is the one who gets the most.

Tämän vuoden teemana oli lastenhuone. Olen osallistunut kilpaan aiemminkin: vuodelta 2009 eteinen (Viethän roskat samalla, kolmas sija), vuodelta 2012, jos oikein muistan, makuuhuone (Huomenna on kaikki paremmin, kolmas sija) ja vuodelta 2013 kylpyhuone (Vaiheessa, 5. sija). Lastenhuoneteema ei aluksi houkuttanut, mutta sitten tempauduin flown mukaan, kun ajatus lastenkodin ihan pienimpien eli seimi-ikäisten huoneesta alkoi kiehtoa.

Pienten perhosten koti

Näkymä on 1950-luvun loppupuolen lastenkodista, sen pienimpien osastolta. Siellä asuvat, leikkivät ja nukkuvat seimi-ikäiset (ihan pienimmäiset).  Varustetaso on vaatimaton.  Lastenkotiin on saatu kalusteet lahjoituksena. Ne kaikki ovat jo melko huonokuntoisia.  Leluja ei juuri ole.

On hyvin varhainen aamu.  Yövuoron viimeisin kitutunti. Lastenhoitaja on lämmittänyt  maitopulloja ikkunan takaa näkyvässä huoltotilassa. Osa pikkuperhoista on aamupesulla ja vaipanvaihdossa.

Työni ajatus on kuvata aamun hämäryyttä. Ainut valo tulee makuusalin takana olevasta huoltotilasta. Kuvia olen ottanut siten, että osa näyttää juuri tuolta alkavalta aamulta, osa on valoisampaa. Miten  nyt olen aukoissa ja ajastuksissa onnistunut...

Yksi pikkuperhosista kuikuilee valaistun ikkunan suuntaan - on ikävä ihmisen luo.
 
 
Työjärjestys on selkeä  - yövuoro tilaa seuraavan päivät maidot.
Maitopullot ovat joulukynttiläsarjan pikkulamppuja, vain maalia päälle.

Olen  tässä työssä käyttänyt  varastoistani  löytynyttä tarpeistoa:  keittiökaappi on huutonettilöytö, sängyistä yhden olen saanut, kaksi tehnyt tätä työtä varten, huutonetistä ostamani kaksi muuta tuunasin kulahtaneiksi.  

                                    Ulkoseinän "tiiltä" tässä kuvassa vasta liimataan paikalleen.

                                  Sähköjohdot ovat näin vanhassa kiinteistössä pintavetoina.

                                            Oven muistilapussa lukee Muista sulkea portti!

                                Vuodevaatteiden ja verhojen poimutus on tehty sokerivesiliuoksella.

Yhden sängyn tuunauksen tulos: jätin korjatun (itse tekemäni) laidan tarkoituksella maalaamatta - lastekodin talonmies ei ehtinyt, kun sänky jo tarvittiin uudelle pikkuiselle.

                                   
                    Kuvaamista harjoitellen, kuva-aukkoja ja valotusaikoja säädellen tunnelma muuttuu...


Hylly on omaa tekoa. Kaikki nuket on ostettu.  

Apuhoitajan työasun ja hilkan teki tilaustyönä tätä työtä varten taitava nukkiskirpparin M-L Ranta. Kuvakulma on valitettavasti vain takaa, sillä liimasin hahmon tuonne ikkunalasin takana olevaan "huoltotilaan" ennen kuin tajusin, että tuota hienoa pukua ei tullut kuvatuksi edestä. Hoitajan hiukset ovat Marja Nurmen koiran antamasta lahjoituksesta ja nuttura on Marjan loihtima. 

                                     Tuu-tuu-tupakki rullaa - mistäs tiesit tänne tulla...

                                 Kiitos teille, jotka Pienten perhosten kotia äänestitte.

lauantai 12. huhtikuuta 2014

"Liiterikäynti" kannatti - A visit worth while ...

Jouduin yhteiskunnalliseen vapaaehtoistyöhön  aika moneksi tunniksi ja kotimatkalla kävin soveliaasti matkan varrella olevassa "Liiterissä", kuten ole huomannut ko paikkaa kutsuttavan. Kyllä tuli hyvä mieli
I visited the local Lidl on my way home after a full Saturday office day. The target was to find some pastel chalks, but as it sometimes happens , I  managed to get also a bit more.

Väriliituja todella suurpakkauksen verran (riittää nyt ensi alkuun 1:12 rinkelien väritykseen), akryylivärejä, kimalletta sisältävien kuumaliimapyssyn liimoja ja noita puntseja, joista ei ole lainsinkaan käyttökokemusta vielä.
 Mitähän varten tämä yksi kummallinen puntsi oikein on?

Niin ja alakuvassa vielä noita säilytyslaatikoita, joita hankkimalla luo itselleen hetkeksi illuusion siitä, että saisi jotain järjestystä aikaan.

Mukavaa virpomisviikonloppua blogissani piipahteleville!

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Pientä puuhastelua

Meillä kerholla on tehty parina viime kertana pientä ja hiukan isompaa. Miniatyr-lehden ohjeesta inspiroituineita teimme viikko sitten pikkusia mukeja paperista ja eilen Ninnan luona vierailessamme leivoimme. Käytössä oli taikataikina ja massat.
Aika kamalalta näyttävät omat kädet - kuivat. Mikähän salva tuohonkin auttaisi?



Pikku pupuset on tehty muotista - en vain osannut irrottaa tuota taustaa siististi, joten jätin sen silleen. Ei paha? Koko on tuolla pupulla noin hiukan isompi kuin tulitikun pää! Rinkelit ovat elämäni ensimmäiset massaruuat. Ne pitää seuraavaksi saada väritettyä. Jospa jouluksi ehtisi, sen verran vaativalta näytti värittämisen vaiheet.
Lisäksi puuhastelen alla olevan pikkuboxin kanssa. Saapi nähdä mitä siitä tulee - kerholla Raunistulassa  meillä kaikki tekee tämmöisen. Rakennusvirasto on sanellut ulkokuoren, mutta sisus on jokaisen oma asia ;)