perjantai 31. heinäkuuta 2015

100 päivää ilman nukkekotihankintoja: 139/100 - arvonta!

Arvontatulos päivitetty 11.8.:
 "Mitä näistä voisi tulla" on nyt vaiheessa, jossa Random org poimi 3+1 "onnellista":
Siispä Tiina (paketti jo lähtenyt, Jaana R (paketti jo lähtenyt), Iris ja Teija - ottaisitteko yhteyttä. Kiitos kivoista ajatuksistanne.
**
Työkaveri teki suursiivoa ja löysi liki muinaisjäänteitä. Kuulema tajusi heti, kenelle kuuluvat...
Tunnistatteko näitä? Diakehyksiä (taulunraameja?, ikkunoita? mitä muuta?); diasäilytyslaatikoita (upeita pikkusälän säilytys/kuljetuslaatikoiksi); ja noita diaesitysten säilytysraameja.
 
Näitä tuli niin paljon, että arvon tänne blogiin kommetoijien kesken kolmelle tästä joka lajia sisältävän palkinnon. Ja Erityispalkinto sille, joka keksii mitä noista isoista "levyistä" voisi tehdä. Itselläni on jo idea, mutta jännityksellä odotan mitä muut keksivät. Aikaa ideoiden ja kommenttien jättämiseen on  5.8. asti!
 
Muuten on aika kulunut ilman ostoja, ellei Marian uutta kirjaa lasketa. Minusta se ei ole turha ostos eikä laisinkaan krääsää.
Mukavaa viikonloppua blogissani piiahteleville.

sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

100 päivää ilman nukkekotihankintoja: 127/100

Tästä alkaa tulla ihan (hyvä) tapa harrastaa. Hankinnat ovat edelleen liki nollaa ellei taannoista Firenzen matkaa lasketa mukaan. Olin  kotikaupungin Stockalla ja kävin mielenkiinnosta katsomassa  niitä kuuluisia puutarhakalusteita (joita hankin maaliskuussa ennen ostolakkopäätökseen ryhtymistä).
Olihan siellä houkutuksia kerrakseen:

Puutarhakalusteiden lisäksi hienoja minipuita, jotka mielestäni  olisivat vallan passeleita olemaan 1:12 koossa ns isohkoja pihan/puutarhantienreunspuita. Ja tuo hieno istutuslaatikko!
Pikkutavaran esillepanoa varten mitä mukavin hyllykkö. Olen tainnut tämän nähdä jo jollakin esillä, mutta laitan vinkin, jos joku ei ole törmännyt. Oiva koriste seinälle, syvyyttä sen verran, että pikkutarvikkeet eivät helpolla putoa.

Mitään en ostanut!
Näillä kuvin toivottelen myös mukavaa  Forssan päivää kaikille, jotka sinne tiensä löytävät. Minullakin tapahtuma oli allakoituna, mutta elämä on... esteitä aina joskus eteen tupsahtaa.

torstai 16. heinäkuuta 2015

100 päivää ilman nukkekotihankintoja: 120/100 ohi ja hyvin menee!

Voi onnen päivää! Eilen illalla soi ovikello ja yläkerrassa asuvan vanhan rouvan vävy  ojensi laatikon, jossa oli aikamoinen yllätys. Kuulema vaimonsa lapsuudesta, ei juurikaan leikittyjä. Vaimo ei niillä mitää tee, eiole kuulema tunnesidettäkään. Ihan kuin uudet.
Kuka tunnistaa, mistä kalustosta on kyse ja onko mittakaava enempi Lundby?

Kalusto on tosi siistissä kunnossa, muovia. TV, 2 tuolia, keinutuoli, sohva ja jalkalamppu.

perjantai 3. heinäkuuta 2015

100 päivää ilman nukkekotihankintoja: 86-100 eli 100 päivää meni jo!

Kriittinen 100 päivää meni umpeen Firenzen matkalla (17.6-23.6.). Matkan viimeinen päivä oli passelisti synttäripäiväni ja virallisesti hankkeen100. päivä! Matkalla pärjäsin kohtuullisesti - Mieshenkilö avitti krusaalisimmissa kohdin ja totesi , että hänellä onkin ollut vaikeuksia miettiä, mitä lahjaksi...
My challenge "100-days-without-bying-dolls-house-items" is now over. Luckily, during our trip to Florence, my husband told me that "it is for your birthday" (on several occasions...). 
- To be honest, the past 100 days went fast and I indeed did not miss anything crucial.
Kotiin tultua odotti mukava yllätys merten takaa. Sain miniältä makuuhuonekaluston. Sille on todella käyttöä. Erityisesti tykästyin ns kampauspöytään, jossa on peili  ja pikkulaatikot.
 After our trip I got a nice surprise from Philadelphia - thank you Gloria! The bedroom set is absolutely beautiful and I especially love the tiny dressing table with the mirror!
Joitakin pikkuostoja tuli matkalla tehdyksi:
 Kirjanmerkit ja koottavia Firenzen hienoja palatseja (voipi vaikka laittaa korttina eteenpäin)
 Todellinen synttärilahjani on kuitenkin tässä: saatteko selvää, mitä näistä tulee?
 Nämä sain jo etukäteen ennen matkaa, kun Turussa oli Pop-up kauppatapahtuma.
 Ovat 3D tulosteita...
Pisteenä i:n päälle Firenzestä nämä pienet raajaparit. Suunnittelin niistä jotain  spektaakkelia Galleria Bastetiin.
Ovat muuten puuta!