keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Turun linnan minihovi - The Turku Castle in dollshouse size

Kesälomalla kannattaa omassa kotikaupungissa toimia niin kuin itse vieraassa paikassa toimii. Siispä nähtävyyksiä katsomaan. Ja ensimmäinen tietysti Turun Linna, jossa  vasta juhlistettiin uusinta perusnäyttelyä kesäkuun lopulla.

If you are travelling to Finland and Turku, you should not miss  The Turku Castle  with the recently opened new exhibition. Note that there is also a miniature castle (scale 1:24 ) with all the castle rooms, cellars, arm rooms and people displayed - so it is like a dollshouse!

Linnan jyhkeä sisäpihanäkymä
 
Lisää tietoja: http://turunlinna.blogspot.fi/  - sivusto kertoo linnan uusiutumisvaiheista
ja siihen liittyvän minihovin valmistumisesta

Linnanpihan viehättävä (ja kuuma) pihakahvila.
Sisällä on viileämpää, myös lounasta tarjolla.
Kotikaupungin linna on lopultakin astunut uuteen aikaan. Nimittäin kaikki esitetekstit olivat vähintään kolmella kielellä, moderni tekniikka tietokonenäyttöineen oli käytössä ja valaistus huippuluokkaa. Uusi näyttely esitteli linnan historiaan liittyen  asuinhuoneita, esineistöä, tapahtumia -  siis upeita näkymiä myös nukkekotiharrastusta ajatellen!

Ja ihan sokerina pohjalla:
Kierroksen päättää tämän nukkekotiharrastajan kesän ehdottomasti yksi kiinnostavimpia kohteita, Pietari Brahen aikainen hovi (kokoluokka  1:24).  Lisää tästä hienosta työstä löydätte mm. osoitteesta http://kipene.blogspot.fi/ . Vielä kerran ihailuni ja onnitteluni Kipenelle tästä! Kuvia en saanut otettua, sillä salamavalon käyttö oli siinäkin kohteessa kielletty (sitä en ihan ymmärtänyt). Myymälässä oli myös kaikkea pientä kivaa...

Huomenna astun Jokke Jokijunaan!

2 kommenttia:

  1. Linnassa on kiva piipahtaa aina muutaman vuoden välein, aina siellä jotain uutta näkee. Nlin kerhon suunnitelmissa on mennä porukalla tutustumaan Linnaan ja varsinkin tuohon uuteen Pietari Brahen hoviin.

    VastaaPoista
  2. Thänks! Sitä kokonaisuutta oli tekemässä kymmeniä ammattilaisia. Nukkelinnan suutarinverstaan työkalutkin olivat oikean suutarin tekemiä! Ja kukka-asetelmat taiteili Linnan pukuhuoltaja-ystäväni. En itsekään ole ehtinyt sitä nähdä kokonaan, joten kiva kuulla että siitä tykätään!

    VastaaPoista