tiistai 31. tammikuuta 2017

Rakennusbuumi

Hyvä ystäväni Riitta on  vuodesta 2006 ollut minulle korvaamaton apulainen, kun olen rakennellut. Aluksi Villa Charlotten sisustamista, sitten ystäväni aluperin ideoiman Pitsilinnan tapetointia ja maalausta, roomboxien leikkausta. Yhdessä on pähkätty vanhojen löytötalojenremppaa ja laajennusta uuteen uskoon. -Yksin rakentaminen olisi ollut paljon vaikeampaa.  Yllätykseni oli melkoinen, kun ystäväni noin vuosi sitten sanoi, että hänkin haluaa tämmöisen (lahjoitustalo Ihan pieni Vilske , jonka löysin, remppasin ja tein lisäkerroksen). - Tuumasta toimeen! Siis ihan  laatikkomalli, joka tulee asennetuksi sitten aikanaan ystäväni työhuoneen kirjahyllyyn.
Materiaali 5 mm MDF-levyä, leveys 1m, korkeus 50 cm, huonekorkeus 24 cm. Hiukan saimme Mieshenkilön apua laatikon kokoamisessa. Muuten on omien kättemme töitä. Olemme viettäneen mukavia päiviä tämän talon kanssa - yhteistyökuviot ovat hioutuneet vuosien kuluessa, paljon sanoja ei tarvita, kun tapettia laitetaan :)
Pikkuinen WC tulee avonäkymällä makuuhuoneen viereen. Tämä pytty on vain kuvausta varten!
Porrasaukko odottaa kierreportaitaan. Niiden asennus tulee olemaan haastetta täysi.
Yläkerta on Bilteman tikkuparkettia. Yläkerran tapetti on jäämäpala Ihan Pienen Vilskeen tapeteista.
Väliovet löytyivät omista varastoistani, samoin ikkunat. Alakerran ikkunat aukeavat.
 Keittiö (oikealla) sai  "saluunan ovet".
 Olohuoneen tapetti on jäämäpala Neiti Viisiveen Vanhan Talon  tapetista.
Valot team led-nauhasta, oikein yhdistimme juottamalla. Valonauhan eteen tulee listaa, jolloin se ei paista liiaksi silmään. Tosin "warm white" on silmälle aika hyvä valo.
Vielä muutama sessio, listoja, hiontaa, viimeistelyä,  sitten Riitan talo muuttaa omaan kotiinsa.

3 kommenttia:

  1. Tulee tosi nätti nukkekoti. :)

    VastaaPoista
  2. Kaunista jälkeä. Ja onneksi avovessa on mahdollinen nukkiksessa. Vaikka olen kyllä nähnyt sellaisiakin, joissa on irrotettava etuseinä ja sen taka paljastuu täydellinen kylppäri. Mutta ainakaan minun taitoni ja kärsivällisyys ei riitä sellaisen toteuttaminen. Odotan kovasti uusia päivityksiä projektin etenemisestä.

    VastaaPoista