keskiviikko 15. elokuuta 2012

Siivoustalkoot piti olla!

"JAHA", totesi Villa Charlotten Rouva, kun tuli tarkistuskäynnille uuteen kohteeseensa. "Jätä miehet töihin, niin tämä on tulos: kaikki kesken ja vielä näköjään kiireellä lähdetty"! Rouva katseli arvioivasti vanhan tuvan tilannetta ja mietti mahdollisen vahingon suuruutta. Oli kaatunut ämpäri keskelle lattiaa (onneksi matto oli  kääritty pois alta):


"Ja piti minun tämä arvata: ei kelpaa mehu, hiukan  maistettu ja siinäkin pullo jäänyt kenolleen",  jupisi itsekseen ja päätti, "Nyt on viimeinen kerta, kun luotan Tanen kykyihin. Mies lupaa järjestää siivouksen likipitäen ruoka- ja juomapalkalla ja häipyy kesken urakan. Voin kuvitella, missä niitä juomia nyt nautitaan", mutisi vielä ja alkoi etsiä puhelintaan.

Kuvassa Merjalta saamani upea kasvio ja Åbon kartta. Pullot ovat helmiä, löytö paikasta nimeltä Punainen kivi.

"Onneksi nuo löyttämäni aarteet ovat tallella", totesi helpottuneena ja katseli tuvasta löytynyttä vanhaa ÅBOn karttaa ja kouluajalta itselleen tuttua kasvistoa. "Kenenkähän sekin on alkujaan, onneksi sen löysin. Säilytän sen visusti tässä tuvassa", tuumiskeli mehua juodessaan ja hyvin säilyneitä kuivattuja kasveja ihaillessaan.

Kasvisto on Merjan toimittama kesäyllätys. Huikean pienet oikeat kukkaset - kiitos  Merja !

"MISTÄ IHMEESTÄ se Tane tuon ämpärinkin on löytänyt", ihmetteli Rouva jo hiukan lientyneenä. Kaunis elokuun ilta teki tehtävänsä ja Rouva päätti muistaa downshiftaamisen. "Ei kai tässä nyt niin pahoja ole tapahtunut. Taidan laittaa kahvin kokeeksi tulelle ja nautin illasta. Soitanpa Herrankin paikalle, jos vaikka joisimme leivoskahvit"

Ämpäri ja rätti ovat omaa tekoa. Tuunasin lääkelasia hiukkasen uuteen formaattiin. Pesuvesi on scenic wateria.

4 kommenttia:

 1. Vai tänne sitä ollaan karattu! :) Voihan Tane!
  Hyvältä näyttää tämä uusi blogi. Minä ihmettelen vielä, kuinka ihmeessä tuon vanhan saisi vielä joskus toimimaan...Terveiset Turkuun!

  VastaaPoista
 2. Hei,
  Hyvä Eija ja kiitos nimipäivälahjasta. Täällä jatkuu näköjään kuvat ja kerronta yhtä laadukkaana & mielenkiintoisena kuin ennenkin. Tykkään.

  Nyt toimii sivulla olevat "Villa Charlotten kivijalka", "As Oy Pitsilinna Ab" ja "Lundby" kuvista linkki vanhan blogin kuviin. Tunnisteetkin näkyy :)

  VastaaPoista
 3. Voi minkä meni Tane tekemään ;) Tais olla liian hyvät mehut, kun noin äkäiseen siivous päättynyt!

  VastaaPoista