sunnuntai 26. elokuuta 2012

Taloyhtiön kevättalkoot

As Oy Pitsilinna - Spetsborg Ab:ssa oli perinteiset alkusyksyn talkoot, johon liittyi piha-alueen siistiminen ja saunan kiuaskivien vaihto. Talonmies Tane oli muiden hämmästykseksi jo varhain aamulla ottanut esille menopelinsä tallista ja aloittanut  Leskirouvan remontin jäänteiden  ja muun roskan siirtämisen pois yhtiön tontilta.

 

"On se pojat niin, että meikämannella riittää töitä", totesi mies aamupäivällä Huikka ja Kulauksessa, kun tapasi Baarin Isännän ja Opiskelijanuorukaisen työpuuhissaan. "Saanko  tuopposen urakan päälle", pyysi tyytyväisenä, kun oli saanut rojut rahjattua tontille hankittuun roskalavaan. "Nyt ei sitten muuta kuin saunan kivien vaihto", päätteli tyytyväisenä. "Niin ja lupasin Galleristille apua, joku arvotaulu kuulema pitää kiinnittää seuraavaa näyttelyä varten  Galleriaan".


Galleria Bastet on galleristi Judith av Nådendahl-Åbon kotigalleria, jossa tasokkaiden näyttelyiden ohella järjestetään mm pienimuotoisia konsertteja. Gallerian logon on piirtänyt oma tyttäreni.
 
Galleristi oli kutsunut ystävänsä Villa Charlotten Rouvan, Pankinjohtajan Rouvan ja Kirjastonhoitajan toteamaan uuden näyttelyn vetonaulan. "Tätä et sinne anna Tanen hoidettavaksi", totesi Villa Charlotten Rouva päättävästi. "Se mies tuhoaa kaiken".
 "Tämä on Kuutti Lavosen työ", selosti Galleristi, "Se pitää vain nyt kehystää ja mietin, että olisiko tässä kiireessä tuo Tane siihen kuitenkin  mies paikallaan".  Kirjastonhoitaja (jonka seurustelu Tanen kanssa oli hiipunut miehen aika lailla rennon elämäntavan vuoksi) ja Villa Charlotten Rouva olivat ajatusta vastaan, Pankinjohtajan Rouva empi, "Därför att Tane ändå yritte ja alltid hjälppa, kun man behöver någonting". "No enköhän minä nyt sitten ratkaisun siihenkin keksi", totesi Galleristi ja ehdotti kahvia välipalaksi. "Nå det passar just mycky bra, mine hämta lite baaklessi från hem", lupasi Pankinjohtaja iloisesti.
Kahvit ja eri tilaisuuksien tarjoilut valmistuvat sitä varten suunnitellussa pikku catering keittiössä
                                

Kirjastonhoitaja oli surukseen joutunut huomaamaan, että yrityksistä huolimatta Tanen elämäntapa oli hänen omaan säntilliseen olemiseen nähden  liian rento. "Olen löytänyt itselleni uuden miehen", totesi hän tavoistaan poiketen avoimen oloisena, kun  ystävykset nauttivat taidekahvia Galleriassa. Villa Charlotten Rouva oli hämmästyksestä saada leivoksen väärään kurkkuun, mutta samalla hän totesi, että "Kyllä sinä ansaitsetkin kunnollisemman miehen, vaikka varmasti onkin niin, että Tanesta hyviäkin puolia löytyy", silotteli, kun näki Kirjastonhoitajan olevan kuitenkin seurustelun hiipumisesta suruissaan. "Voisinkin esitellä uuden kaverini, jos tulette luonani käymään", ehdotti. Ja siitä samasta lähdettiin. Vai oli jo uusi mies Kirjastonhoitajan kotona, tuumivat, vaikka eivät ääneen mitään lausuneetkaan.
"Tässä on Jaakko", esitteli Kirjastonhoitaja uusi onni äänessään:

 
 
Läsnäolevat naiset olivat hämmästyksestä mykkiä.  Sitten sai suunsa auki Pankinjohtajan Rouva,
"Voi ändå sente, det är papukaija, mutta miten se mahtu här flygama alls, kun on så litet hus", ihmetteli, kun tajusi, miten pienessä asunnossa Kirjastonhoitaja asusteli. "Ei hätää", totesi Kirjastonhoitaja, "lintu on minulla vain parin viikon hoidossa, kun eräs tuttuni on matkoilla"
 "Suurempi ongelma minulle on, että TV irtosi kannattimistaan", pohti ja mietti, mistä korjaukseen apua saisi. "Tanehan sen asensi aikanaan", muistutti Galleristi, ja lisäsi, "Anteeksi vain, mutta sen miehen jäljiltä on siellä sun täällä irronneita osia. Ehdotan, että et ihan heti häntä uudelleen tähän hommaan ota", kun Kirjastonhoitaja pohti, jos ihan ystävänä pyytäisi Tanea sen uudelleen kiinnittämään. "Nyt miedän pitää mennä tarkistamaan talkoiden suhteen, onko saunaan saatu ne uudet kivet asennettua", määritteli Galleristi, jota taloyhtiön asiat aina kiinnostivat.

Talkoisiin olivat lupautuneet mukaan K-kauppias ja hänen vaimonsa Hoitaja, joilla jonkun mielestä voisi olla kotonakin urakkaa:


Perheessä on  kaksi lasta, joista 8-vuotiaan Pojan leluja on  siellä ja täällä. Perheen 13-vuotias Tytär soittaa rumpuja.


K-kauppiaan perheen makuuhuonetta ei ole vielä remontoitu.  Pariskunta kuitenkin viihtyy
tässä retrohenkissä makuuhuoneessaan.


Jo vain oli saunassa uudet kivet, mutta... vielä paketissaan. Olihan vasta iltapäivä eikä Tanella
kiirettä. "Downshiftaaminen on näköjään jäänyt päälle", totesi Villa Charlotten Rouva 
viileästi  ja lisäsi, "Jos kiukaan suhteen on kiire, mies pitää hakea Huikka ja Kulauksesta, siellä
hän aina tähän aikaan päivästä luo visioitaan". 
 
Saatiin illan lähetessä kivet vaihdettua, kiitos K-kauppiaan, joka töistä tultuaan tuli
paikalle ja näppärästi suoritti vaihdon.
 
Alakuvassa nykytilassaan K-kauppiaan koti, Galleria Bastet,
ja alimmassa kerroksessa Villa Charlotten Rouvan omistama
Antiikki Liike Aito ja Kallis
 
 
Aloittamatta on kuudes kerros ja sen päällä vintti (ei  kuvassa).
K-kauppiaan kodin yläpuolella neljännessä kerroksessa asuu Leskirouva ja hänen
yläpuolellaan viidennessä Pankinjohtaja ja hänen Rouvansa.
 


7 kommenttia:

 1. Onpa Tanella värktygejä vaikka mihin, traktorikin. Melkoinen säpinä talossa kun on puuhakkaat rouvat ja miehet, jotka ymmärtävät rouviensa hienot ajatukset. Bastettin kyltti on hieno, samoin koko galleria. Saunasta tykkään myös tosi paljon. Kaupat ovat nykyään niin myöhään auki, ettei vissiin jää aikaa siivoukseen. Pitsilinna on kyllä mahtava kokonaisuus, saa nähdä mitä vintille alkaa syntyä.

  VastaaPoista
 2. Kirjastonhoitaja voisi nyt kumminkin yrittää vielä saada Tanen rentoutta häviämään ja tarjota tälle kuria ja kodin lämpöä.
  Tuo talo on ihana ja tarinat mitä mainioimmat.

  VastaaPoista
 3. Vietin taas mukavan hetken talkoissa. Kiitos hauskasta tarinoinnista ja kuvista.

  VastaaPoista
 4. Hienoja taloja ja tavaroita täälläkin :)
  Erityisesti sauna on musta ihana

  VastaaPoista
 5. Upea talo, mahtavaa tutkia kaikkia yksityiskohtia.

  VastaaPoista
 6. Voi miten ihana syyssiivous! Ja miten mukava on aina nähdä talot silloin tällöin taas kokonaisuutena.
  On se vaan sinulla Talo!
  Ja vielä siellä riittää puuhaa - ja tarinaa - monta moneksi ihanaksi hetkeksi meille kaikille. :-)

  VastaaPoista
 7. Ihana talo!!!! Niin paljon kaikkea!

  VastaaPoista