perjantai 9. elokuuta 2013

Varhaiskasvatusta - Bringing up a new dollshouse generation

Vajaa kaksivuotias tyttärentytär on "löytänyt" nukkekotini. Niiden äärellä on vietetty monta hetkeä ja otteet ovat sen verran lujat, että tänään Mieshenkilön kanssa kannettiin pikkupoikien käytössä ollut talo takaisin. Se oli vintillä muutaman vuoden ja hyvin oli säilynyt. Huonekalujakin jonkin verran löytyi. Osan pikkuisille sopivista kalusteista olin antanut hyvätekeväisyystaloon, jota Raunistulan kerholla kalustimme.
My grand daughter, soon 2 years, has "found" my dolls houses. In order to save them, we  did a tour to our attic and carried one house down for her to play with. This house is the one that her brothers used to play with at the age of  4 -10.

 
Talon leveys on 70 cm, huonekorkeus 30 cm - vankka talo. Kestää pienten kätösten kosketusta eikä hevillä kaadu. Se on kahden pikkupojan kanssa jo koettu.

 
Yläkerta: jonkinlainen olohuone ja lastenhuone.
Alakerta: keittiö ja kylpyhuoneen tapainen. Minulla on posliiniset WC-kalusteet ja amme, mutta en vielä niitä laittanut tänne. On niin pieni "emäntä" vielä.
 
Upstairs: living room and childrens room. Downstairs: kitchen and bathroom

Keittiö - Kitchen

 
Keittössä on tietysti polkupyörä ja moottoripyörä. Tämäpikkuneiti tykkää kovsti mopoista, pyöristä ja kaivureista...
Olohuone - Living room
 Olohuoneen pojalla oli aikanaan hieno tukka. Pikkupojat leikkasivat sen pois ;)
 

Lastenhuone - Children´s room

Kylpyhuoneen asukkeja - Bathroom´s inhabitants                                                   Tässä se nyt odottaa  käyttäjäänsä.

5 kommenttia:

 1. Pikkuneidit meilläkin laittoivat "Papan" asuinhyllyn hyrskynmyrskyn, en ole vielä löytänyt kaikkia kadonneita esineitä, mutta oven hankinta hyllylle nousi tehtävälistalla monta pykälää.Tai sitten muunnan Papan asunnon leikin kestäväksi ja laitan paketissa olevan rintamamiestalon tarpeeksi korkealle vain omiin leikkeihini pyhitettäväksi.

  VastaaPoista
 2. Kummasti 3,5 vuotias pikkumieskin tarkastelee taloani ja mielellään järjestelisi. Jouluna ehti avata jo pikkupaketinkin ja ihmetteli ettei siellä ollutkaan mitään sisällä.
  Omasta talostaan, äitinsä vanhasta, teki parkkitalon.

  VastaaPoista
 3. No niin, tästä se alkaa pikku nukkistelijan taival. Ja mikäs on aloittaessa, kun on mummi oppaana ja hyvin asiaan vihkiytynet isovejet. Ja pikkuhiljaa käynnistyy opastajan käsikin - toivottavasti. Ainakin jo sellaisia pilkahduksia täällä on nähtävissä :D

  VastaaPoista
 4. Pienestä mummotettavastahan on kehkeytymässä oiva mineilijä. Kiva kun hänellekin on oma talo.

  VastaaPoista
 5. Mukavan näköinen talo ja varmaan uusi pikku-emäntä hyvin oppii siellä leikkimään.

  VastaaPoista