tiistai 28. tammikuuta 2014

Työtilaongelma

Olen jonkin aikaa jo miettinyt, että haluaisin oman tietokoneen "stuudiolle". Semmoisen, jossa olisi keskitetysti kaikki valokuvat ja harrastusjuttuni. Ja valokuviin/värikuviin pystyvä tulostin. Lisäksi paineita on tuonut pikkuinen Anna (Villa Annan leikkijä), joka tavan takaa ihmettelee, miksi mummolla ei ole aipädiä. Siitä katsotaan Kaapoa. Siispä päätin kerralla siirtyä uuteen aikakauteen ja toivoin sitäkin.
Mieshenkilö sitten totesi, että idea on oikein hyvä. Hänelle jää sitten kotipuolelle oma kone, jossa on pihat työpaikalle.
Päätti sitten käyttää konsulttina työpaikan tietotekniikka-asiantuntijaa. Oikein miehissä tekivät hankintalistan.Tänään saapui kaikki muu tarvittava paitsi se aipädi, jonka toimitusaika tuntuu venyvän.
Tässä se on, langatonta kaikki, ohjekirjaa ihmetellään. Ja Mäkkiä, on kuulemma hyvä.
 
Meillä ei muuten Mieshenkilö ongelmia ratkotessaan kursaile. Alla olevassa kuvassa etsittiin on/off nappulaa.
-Oletko katsonut sieltä takaa, ohjelapussa on selvästi, että paina nappulaa ja nuoli ikään kuin näyttää tuon näytön taakse...
-Ei kyllä sen on pakko olla tämä, sanoo ja painelee näytön ylälaidassa olevaa silmäkettä, joka minun tulkintani mukaan on kameran silmä (niin kuin onkin).
Kun ei käynnisty,  ottaa käteensä työkalun ja ruuvailee - olettaa että on/off -kytkin on kätketty näppäimistön sivulle (paljastui sitten  patterien lokeroksi).

 
-Kannattaisiko lukea ohjeet?
-Ei, nyt soitan tietotekniikka-asiantuntijalle ja pyydän käymään.
Minä siinä sitten katson näytön taakse ja painan sen alalaidasta on/off -nappulaa - ihan niin kuin ohjeessa oli neuvottu tekemään (oikein kuvalla varustettu oli ohje).
Ja käynnistyi.
Loput asennukset sitten jäivätkin tältä iltaa. Tietotekniikka-asiantuntija tulee ja opettaa (minua!!!) kädestä pitäen kuulemma.
 
Kovin on muuten miehiseen malliin suunniteltu kokonaisuus.
Näyttö 27  (k a k s i k y m m e n t ä s e i t s e m ä n) tuumaa. Kuvasta voi päätellä sitten siitä välittömästi seuraavan ongelman. Missä ihmeessä nyt tämän saatuani askartelen? Tuo jättiläinen vie liki koko pöytätilani.
-Siinä on hyvä katsella elokuvia, totesi Mieshenkilö, kun asiaa ihmettelin.
 
Ja minä kun luulin, että tässä oli kyse minun tarpeisiini tarkoitetusta näppärästä kotiasemasta! 

 
Lisäherkut alla: tulostin/skanneri ja mitä lie. Langaton sekin (ihan näyttää olevan ns päivän sana tuo langaton).
Tuo punainen on ainut (siis väri), mitä minulta kysyttiin.
Se on tulevan aipädin kansi. Otin punaisen, aika hieno, eikö?

4 kommenttia:

 1. Lyhyesti sanottuna - aivan kerrassaan loistava valinta :)
  Ikinä en enää MACistä pois vaihda paitsi työpaikalla jos oma kone ei ole mukana.

  VastaaPoista
 2. Kateudesta vihreänä katselen hienoa työaemaasi. Minä olen miettinyt kovasti sitä, että pärjääkö sitä kirjoittava ihminen pelkällä läppärillä, kun on tottunut pöytäkoneeseen? Vai tarttisko olla molemmat? Tohditko kertoa suunnilleen hintaluokkaa koko hankkeesta?

  VastaaPoista
 3. On se! Siis hieno ja muutenkin vallan toimivan oloinen kattaus.

  VastaaPoista
 4. Kaunis punainen, muu rekvisiitta aikaansaa puistatuksia. Myönnän että ovat tarpeellisia, mutta... Pidä huoli, että saat itse pitää sen.

  VastaaPoista