perjantai 20. kesäkuuta 2014

Juhannusaattona - Midsummer´s Eve

Villa Charlotten Rouvalla oli kiire. Siinä ei sinänsä mitään ihmeellistä ole. Tällä kertaa kyse oli  juhannustraditioiden kehittäminen.
-Minulla on nyt  hieno uusi idea siihen vanhaan tupaani, johon on juhannuksen jälkeen tulossa vieraita. Tarvitsevat kuulema down shiftaamista, tohkotti ja järjesteli jotakin terassilla.
-Tulehan nyt, niin ajetaan vanhalle tuvalle vielä ennen kuin kaupat menevät kiinni, tarvitsen uudet pefletit saunaan ja sitten on hakittava teltta.
Herra ihmetteli ja huokaisi. Juhannusaaton rauhallisesta kahvi-sanomalehtihetkestä (tunneista Rouvan mielestä) ei siis tietoakaan.
-TULE NYT KATSOMAAN, kuului komento eteisen suunnalta.

                
-No mitä nämä nyt ovat, Herra ihmetteli  täysin varmana siitä, että olemassa ei ole saunaa, johon nämä ilmiselvästi kuuluisivat.
-Eihän meillä ole saunaa, totesi vielä varmemman vakuudeksi ja katsoi Rouvaa, jolla oli tuo (valitettavan) määrätietoinen ilme kasvoillaan.
-No nämähän menevät sinne vanhalle tuvalle, jonne tulee vieraita juhannuksen jälkeen. Olenhan siitä kertonut. Liikeideani on nyt saanut tulta alleen.  Tulen nyt vuokraamaan tuota tupaa koko kesän ajalla. On sitten minulla jotakin tekemistä, kun Vanhain Tavarain Liike Aito ja Kallis on kuitenkin kesät kovin hiljainen.
- Niin, ja saunan olen tilannut, siitä ei kannata huolehtia, lisäsi ja kantoi saunatarpeistoja autoon.
-Mitä ihmettä sinä olet mennyt tekemään, huokaisi Herra.
-Ostin saunan, kuten sanoin ja sinä saat pystyttää sen. Varasin myös Tanen tätä varten ja hän odottaa tuvalla. Siellä on varmasti yhtä ja toista pientä siivottavaakin.Oli todella - tupa oli viime kesän koevierailusta (Tane§co) melkoisessa sotkussa. Grillikin nostettu tuvan puolelle ja ketsuppipullo unohdettu penkin päälle.


Mutta mikään ei himmetänyt Rouvan intoa. 
-Tane ottaa tuon iso pakkauksen Herran kanssa ja etsii sille sille sopivan paikan pihamaalta. Tai oikeastaa olen sen paikan jo määrittänyt, se on tuolla, näytti pihan toiseen päättyyn.
-Mikä ihme tämä nyt sitten on, kysyi Herra voimattomasti tarttuen isoon pakkaukseen.


 -No hyvänen aika sentään, totesi Rouva. Se on  uusi sauna. Me pystytämme nyt tänne ihan viimeistä huutoa olevan telttasaunan. Laittakapa nyt töpinäksi. Minä siivoan sillä aikaa. Ja sovitaan sitten niin, että kun tuo telttasauna on pystyssä, voitte miehissä vaikka kokeilla. Haette vajasta sellaiset vanhat penkit, tiedän että siellä on, ne ovat hyvät lauteet näin ensi kerralla. Ensi viikolla tulevat varsinaiset. Olen pyytänyt Pankinjohtajan ja Rouvansa tänne katsomaan tilannetta. Ja he tuovat saunajuomat tullessaan. Niin ja tietysti grillattavaa. Tanekin on tervetullut, varmasti löylyä riittää ja Baarin Isäntäkin lupasi tulla kokeilemaan. Hän tuo mukanaan  jotakin pientä suupalaa myös.

Jo vain kirkastui saunanpystyttäjien ilmeet ja kun vielä Pankinjohtaja ehti mukaan avuksi, olikin juhannusaatto parhaimmillaan.

Ja mikä löylyt saatiikaan uudesta telttasaunasta!

Hienot saunatarvikkeet,pyyksoikon ja -laudan löysin nukkekotikirppikseltä (Raisa Kekki)


Hyvää Juhannusta blogissani piipahteleville!
Happy Midsummer´s Eve!

4 kommenttia:

 1. Rouvalta eivät ideat lopu! Oikein hyvää juhannusta koko porukalle ja riemullista telttasaunailtaa.

  VastaaPoista
 2. :D - voin ihan nähdä miten höyry nousee telttasaunan roista...
  Oikein Ihanaa Juhannusta sinulle Eija ja koko perheellesi!

  VastaaPoista
 3. Toivotaan että telttasauna on vielä voimissaan, Tanen tuntien ja juhlan luonteen, niin huonostikin on voinut käydä. Mukavia pyhien jatkoja.

  VastaaPoista