perjantai 3. huhtikuuta 2015

Tasakatto?

-Kyllä meidän nyt kelpaa, touhotti Villa Charlotten Rouva, kun mietiskeli jo tulevaa pyhäaikaa. Arkkitehti oli luvannut piirtää uuden uimakopin tuota pikaa ja oli lisäksi painottanut, että urakkaan tulisi kiinnittää kunnolliset rakennusmiehet.
-Sitä odotellessa minun onkin mukava miettiä uimakopin tekstiilejä, porisi Herralle, joka nautti Pitkäperjantain rauhasta aamukahviaan juoden.
-Onko sellaisessa kopissa tekstiilejäkin, kysyi ennen kuin tajusi erheensä.
-TOTTA KAI, et kai sinä kuvittele, että minun uimakopissani olisi vain koukkuja ja joku rahi, jolle vaihtovaatteet laitetaan, sanoi tomerasti.
Herralle alkoi valjeta. Taisi olla niin, että siitä kynästä piirros tulee muistuttamaan enempi rantahuvilaa kuin koppia... Ei kuitenkaan halunnut pilata rauhaansa, johon liittyi mukavalla tavalla kutkuttava lampaanpaistin odotus.
-VOI HYVÄNEN AIKA, MITÄ TUOLLA OIKEIN TAPAHTUU, kuului alakerrasta. Tule HETI katsomaan, mitä meidän pihalle on tuotu. Nyt on koko Pääsisäiseksi hankkimani  narsissi-istutus tärvelty. Ja mitä nuo kaikki ihmiset oikein katsovat?
Menivät ovelle ja näky oli kieltämättä kiintoisa.
Leikkasin kolmiot päädyistä pois. Löysin Bilteman laudasta aikanaan tekemäni mustan lauta-alusen. Näyttää ikään kuin kiinalaiselta katolta, sen verran on mennyt kuperaksi?
Parhaalla paraatipaikalla oli mökkösen lisäksi Tane Opiskelijanuorukaisen kanssa. Näyttivät tyytyväisiltä aikaansaannokseensa.
-Hyvää pääshiäistä, toivotti Tane - miekkonen ei tainnut tajuta, miten vakavasta asiasta oli kyse.
-Thoimme tämän työmaaparakikhsi shiunatun tuvan tähän, jotta enhsi viikolla pääshtään Rouvan pihaa laittamaan. Khuulin, että shiihen saa hankkia mikron ja jääkhaapin. Haemme ne Tehtaan varashtosta, lisäsi vielä.
-Vai haette, SEHÄN NÄHDÄÄN, tuumi Rouva mielessään, sillä hänellä alkoi olla asiasta vallan toinen käsitys.
Ovenpielten kauneutta, ks erityisesti vas puoli...
-Vaihdoimme kattoa matalammaksi, kuten she Arkkitehti ehdotti ja shiitä tuli ihan hyvä. Löysimme vanhan lautakatonkin shiihen.
-NYT RIITTÄÄ. Tane on nyt ihan hiljaa ja POISTUU tontiltani, totesi Rouva jäätävästi. Siinä väistyivät muutkin pihalle kertyneet.
-Kukkani on tärvelty ja mitä Pääsiäisvieraani ajattelevatkaan, kun näkevät tuon keskellä pihaa.
Mitähän seuraavaksi tuunaan tästä - kavennan kattopalaa?
-Annahan nyt olla kultaseni, toppuutteli Herra, jota tilanne alkoi hymyilyttää. Mitä Pääsiäisenä voisi olla muuta kuin jotain näin skpektaakkelimaista? Aika tylsää itse asiassa.
Katsoi samalla Tanen loittonevaa selkää - päätti siinä samalla hieman myöhemmin seurata miestä kortteliravintolan lämpimään syleilyyn, kunhan vaimo ensin rauhoittuisi.
-Eihän tuo onneksi tarvitse kuin kuljetusauton ja se saadaan hyvinkin pois silmistä. Tänään ei kuitenkaan autoja taida saada. Annetaan Pääsiäisrauha myös Tehtaan Varastopäällikölle  eikä pyydetä siirtoa hoitamaan.

-JA TUOKIN VIELÄ, tikkaat jätetty kenolleen, huomasi Rouva, jonka mieliala ei  millään meinannut lientyä. 
-Nyt minä soitan Pankinjohtajan Rouvalle, Galleristille ja K-kauppiaan Rouvalle ja keitän kahvit. Mietimme yhdessä, miten sen uimakopin sisustan. Voisin itse asiassa ajatella rannalle kesäkauden avajaisia niin, että uimakoppia saisi siinä samalla ihalla. Minulla on hyvää rahkatorttua. Ja taidan tarjota lasillisen hyvää viiniäkin.
-Jo alkoi kuulostaa entiseltään, totesi Herra ja  nyökytteli vaimokullalleen.
-Minä katson, että tuo koppi tulee jollakin tavalla sujetuksi. Parempi että sinne ei pesiydy mitään ylimääräistä väkeä, totesi ja sai vaimoltaan hyväksyvän nyökkäyksen.

Lähti sitten kohti Huikka ja Kulausta. Sieltä ainaa löytyy joku, joka auttaa Lainapeitteen kansssa... Tane vähintäänkin, mietti mielessään. Päätti siitä vielä soittaa Pankinjohtajankin aperitiiville ennen illallisen lammasta.

4 kommenttia:

 1. Hyvä tulee, tuo tasakatto on ehdottomasti parempi!

  VastaaPoista
 2. Kyllä tulee rouva Hyacint mieleen ja Tane on Onslowin hengenheimolainen. Riemullista on lukea ja katsoa ponnistelujasi askartelun jalokka saralla.

  VastaaPoista
 3. Nyt särit osan liivateikkunoita jotka olivat oikein kauniit. Tykkäsin kopista harjakattoisenakin.
  Onneksi kuitenkin lammaspaisti on turvattu ja yksi katastrofi jälleen käännetty voitoksi :D
  Oikein hyvää pääsiäistä Eija!

  VastaaPoista
 4. Tasakattokin aivan passeli :)

  VastaaPoista