sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Vanhan Talon kunnostus - Osa 4: Tapetoinnin ylempi oppimäärä

Vanhan Talon tapettivalinta oli sekin  prosessi (Tytär on aika haasteellinen, kun pitää valita useammasta kuin yhdestä), mutta tapettien seinille saaminen tässä talossa vieläkin hankalampaa. Kaikki ikkunat hiukan eri kohdilla, vaikka näyttää siltä, että rakentaja olisi laittanut ne samalla kaavalla. E-hei. - Onneksi ystäväni Riitta tuli talkoisiin, mittasi, piirsi ja leikkasi tarkkaan tapaansa ja tässä tulosta:
 Lintutapetti on olohuoneen komistus. Puulattia on tuttua Bilteman "lautaa" eli sytyketikkua (noin 5kg:n pakkauksissa myydään; jossain paikoin samaa lautaa myydään maalinsekoitetikkuna, mutta niissä lukee silloin Biltema ja pakkauksessa on vain muutama.). Oviin ja ikkunoihin tulee vielä sisälle raamit. Ja myös ulkopuolelle.

Kurkistus WC/kylppäriin - upea kukka seinällä ja sen takana harmaasävyinen keittiö.
Kylppärin lattialle tulee tummahko oikea laatta, kukkaseinän vastapäinen seinä tarvitsee vielä pintansa, sitä ei vielä valikoimassa ollut. Niinpä lattia odottaa laittamistaa siiheksi, kun toinen seinä on kunnossa.
 Makuuhuone on harmaa-pinkki.
 
Lattia on tässä tilassa tapettia - uumoilen, että ei kauaa siistinä kestä, mutta on helppo vaihtaa muuksi, kun tilanne vaatii.

Kuvassa (ainakin minun kone näyttää) tuo ikkunaseinä on lila, mutta se on oikeasti hiukan kimaltava pinkki ;). Ikkunseinän nurkasta tulee portaat ylös vintille, niitä portaita alan seuraavaksi  muodostaa.
 Keittiö ja sen kaverina olohuone toiselta suunnalta.
 Ja niinkuin elävässä elämässä, "vain lattialistat puuttuvat"... ja välikatto ja varsinainen katto, ja ikkunankehykset ja ovenkarmit ja katon pianosarana ja,ja, ja,ja...

Semmoinen sunnuntai - kiitos Riitalle suuresta avusta, mukavasta flow-aamupäivästä! Ensi viikonlopulla onkin reissu Tammisaaren kautta Helsingin Suureen Snadiin. Toivottavasti näemme siellä!

PS: kaiken liimasin Erikeeperillä. Toivon totisesti että tapetit pysyvät seinillä!

6 kommenttia:

 1. kyllä ne tapetit pysyy normilewvyssä ellei siinä alla ole mitään lakkaa. Ite laittanu erikeeperillä tapetit seiniin jo 8 vuotta sitten, hyvin on pysyneet. Muuten tapettilattian päällehän voi laittaa kontaktimuovia, nii pysyy parempikuntoisena pidempään. Tuo lintutapetti on sellasta, että voisin tapetoida oman huoneeni sillä - tai vessan :P

  VastaaPoista
 2. Vautsi - tästä tulee niin kaunis. Ihanat tapetit ja värisävyt.

  VastaaPoista
 3. Ihastelemassa olen minäkin täällä. Lintutapetti on vallan komea paikoillaan. Ja niin muutkin. Tästä tulee hieno talo :)

  VastaaPoista
 4. Tulee upea nukkekoti. Lintutapetti viehätti minuakin, sellaisen voisi omaan kotiinkin laittaa, ainakin yhden seinän kokoiseksi.

  VastaaPoista
 5. Minäkin ihailen koko taloa - ja tuo lintutapetti on minunkin suosikki.

  VastaaPoista