perjantai 17. elokuuta 2012

Uuden tuvan käyttöönotto"No niin pojat", myhäili Tane, "On se hyvä, että Rouva downshiftaa. Tietää meikämannelle mukavia tehtäviä, kuten nyt tämäkin koeyöpyminen", totesi ja ihmetteli tuvan keskelle asetettua pukkisänkyä.


Opiskelijanuorukainen ja Baarin Isäntä olivat saaneet kutsun samaan koetehtävään ja kaverukset olivat hyvinkin viettäneet varsin mukavan päivän ennen tuvalle saapumista."Olipa hyvä, että olitte mukana valitshemassa minulle venettä", kiitteli Tane, kun miehissä miettivät Aurajoessa lillivää euromäärää. "Tästä ei valinnanvaraa puutu", totesivat miehet yksissä tuumin, kun tallustivat Aurajoen Swan  tapahtuman vierustaa. "Mikähän näistä sopisi parhaiten suunnitelmiini", mietti Tane, jolla oli mielessä täysin uusi aluevaltaus. "Aion tarjota Villa Charlotten Rouvalle ja etenkin tätä tupaa vastaisuudessa vuokraaville opastettuja purjehduksia ja kalastusmatkoja", totesi itseensä tyytyväisenä. "Taitaa olla aika lailla isohko summa euroja, joka tarvitaan",  totesi Baarin Isäntä, jolla ainoana seurueesta oli bisneksen pyörittämisen kokemus. "Ei haittaa", sanoi siihen Tane, " Minulla on hyvät suhteet Pitsilinnan Pankinjohtajaan, eiköhän hän omaa hyviä suhteita pankkimaailmaan edelleen, vaikka eläkkeellä onkin" , jatkoi ja silmäili joen paatteja arvioivasti.

Aurajoen rannan komistukset

Opiskelijanuorukainen alkoi huolestua taivaalle katselleessaan, "Eiköhän ole syytä tehdä päätös nopeasti ja siirtyä sateen alta sinne koetuvalle, alkaa nälklkin kiusata", totesi tietäen, että tarjolla olisi sangen herkullista miehistä purtavaa.


Turun Martin kirkko uhkaavien pilvien keskellä.

Tuvalle päästyään miekkosemme söivät ja muistelivat  "joutsenia". Tarjolla oli pizzaa, kebabbia, sillivoileipää, patonkia, Rouvan tuvalle jättämää mehua ja totta kai muuta juomaa.Illan pimetessä tuli selväksi, että tupaan ei mahtunut kuin yksi pukkisänky. Siihen kömpiessään Tane ohjasti Opiskelijanuorukaista, jonka peti pykättiin verannalle: "Shänky voi olla aika arvaamaton. Minushta tuntuu, että tästä poishkiipeäminen on ishompi työ kuin tänne pääsheminen.  - On shentään oikein Rouvan laittamat lakanat", mutisi tyytyväisenä, kun katseli Opiskelijanuorukaisen nukkumaan menoa. Baarin Isäntä oli luovuttanut ja  lähtenyt kotiinsa nukkumaan.

Suurin piirtein itse tehtyä, lukuun ottamatta tuoleja ja tarjolla olevaa herkkua.

Opiskelijanuorukainen oli ottanut mukaansa paitsi retkeilypeitteen rullassaan, myös Villa Charlotten autotallista oivallisen lainapeitteen. "Se shuojaa hyvin kosteudelta", todisteli, kun ei enää illan päättyessä osannut avata retkipeiterullan solkia. "Hyvin tässhä pärjätään", kuului peitteen alta. "Huomenna haemme shen uuden alukshen sieltä rannashta. Sait sen toshi edullisesti. Pitää varmaan varata shille hyvä paikka Ruishalon veneshatamasta", totesi lopuksi. "Niinpä, vastasi Tane, jolla uusi liikeidea poiki monia mukavia ajatuksia. "On she shemmonen svaani, että ei koko rannalla toishta ollut". 


4 kommenttia:

 1. Olipa se hauska tarina...tais poikaset mennä hiukka pieruun....nii in upea on tuo tupa!!

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti järkevää koemakauttaa tuollainen tupa, toivottavasti Tane ja opiskelijapoika eivät saaneet tuhoa aikaan.

  VastaaPoista
 3. Onneksi oli lainapeite käden ulottuvilla ettei kastunut varmaankaan vaikka taivas näyttikin uhkaavalta ulkona nukkujaa ajatellen!

  VastaaPoista
 4. Onneksi ei ole "blogituska" vienyt tarinointitaitoa - ihanaa taas lukea näitä seikkailuja :-)

  VastaaPoista