maanantai 15. lokakuuta 2012

Lyonin hurmaa

Työelämässä on joskus huippuhetkiä. Niin kuin se, että pääsee ajoittain näkemään uusia paikkoja. Olin Lyonissa Ranskassa kokouksessa ja ohjelmaan mahtui yksi lomapäivä, johon sisältyi häkellyttävä käynti museossa - http://www.mimlyon.com
Ohessa muutama kuva  arkkitehti - miniatyyritaitelija Dan Ohlmanin käsistä. Kuvien laatu ei ole hääppöinen (kännykästäni), mutta antavat suuntaa sille, millaisten upeiden romboxién kokoelman sain kokea.

 
Sisäoppilaitoksen ruoksali (oppilaitoksen makuuhuonesalin kuva ei onnistunut, mutta siinä oli noin 1 m syvyisessä boxissa ainakin 15 rautarunkoista sänkyä). Booxti olivat kaikki melko isoja (1:12),  syvyys oli noin  1 m.

Upea ruokasali. Tyypillistä Ohlmannille, että valo tulee tuolta takatilasta, joka tässä on laitoskeittiö. Oikealla lokerossa on lautasliinat.


Tässä huikea "Hotellin käytävä". Hissistä hieno valo, hissin lattia peitetty pahvilla, pölynimuri ja raollaan oleva laatikko. Missä se siivoja oikein on?


Nukkekotipaja - eli nukkekodin nukkekotien  paja.

Herkkukauppa

Pesutupa

Ostojakin ehdin tehdä. Museossa oli viehättävä valikoima ranskalaisten miniatyristien valikoimaa. Tässä silmiin osuneet ja kassiin päätyneet (tekijän nimi unohtui).
Lasipullo jossa käärme, sekahedelmäsoppaa ja lasitarjotin.
 
 
 
Parisuhteen hoitaminen on tärkeää - myös minikoossa. Niinpä ostospussukkaan siirtyi museon hienosta kirjavalikoimasta tämä:
 

 
 
Lentokentän myymälästä löytyi viime tipan ostokset:
Viinä, leipää ja juustoja - kaikki jääkaappimagneetteja.
 
Kotiin tullessa postiluukusta paljastui yllätysten luukku:
 
 
Jatta oli keksinyt laittaa Tanelle rapumerran (tekijä mainittu mukana olevassa mukavassa viestissä). Kiitos Jatalle - Itella tosin oli tapansa mukaan kohdellut mertaa kaltoin, mutta sain siitä mielestäni muovattua ihan kelpovälineen.
 

5 kommenttia:

 1. Ihanat ostokset! Sekahedelmäaoppa on niin itsensä näköistä ja lasilautanen upea, jääkaappimagneetit hienoja (itsellänikin on yksi noista)ja kirja ihan jokakodin kirjahylly-osastoa ;). Tanella onkin ensi kesän loppupuolen kuviot sitten jo selvillä, "rapupilkille".

  VastaaPoista
 2. Matkan tärkein antihan onkin kuvattuna ja hankittuna omaan nukkekotiin <3

  VastaaPoista
 3. Se on niin ihanankamalaa, kun ihmiset laittavat näitä matkapostauksia! Ihanaa, kun löytyy mahtavia matkakohteita ja oppii ihan uusiakin asioita. Kamalaa on tietysti matkakuumeen poteminen... -Hieno museo, kivat ostokset ja mukava yllätys vielä odottamassa!
  -Terkkusia!:-)

  VastaaPoista
 4. Voi onpa ihanat ostokset!! Vai niin se posti jatkaa pakettien runnomista!Arräpäitä#######

  VastaaPoista
 5. Näyttää näin kuvistakin aivan ihanalta matkalta, vaikka työsellainen olikin. Ihanat tuomiset!

  VastaaPoista