lauantai 6. lokakuuta 2012

Turvallisuus ennen muuta

"Nyt minä kyllä olen aika tyytyväinen itseeni", mainosti Villa Charlotten Rouva, kun tuli paikallisen LiikuntaKeskuksen kuntosalireissulta kotiinsa. - Villa Charlotten Rouva oli keväällä hankkinut itselleen personal treinerin. Ohjelmaan liittyy ruokapäiväkirjapidon lisäksi säännölliset punnitukset, liikuntapäiväkirjan pitoa ja terveellisen ravitsemuksen lisäksi monipuolista liikuntaa.
"Kävin kotimatkalla vaateostoksilla ja huomasin vaatekokoni pienetyneen kahdella koolla", hyristeli Herralle, joka pyrki olemaan rohkaiseva ja ihasteli hankintoja omaan tapaansa, siis lähinnä lehden takaa kurkkien ja jotain mutisten. "Onpa kauniit, mutta nyt kun nuo olet hankkinut, niin sitten sinun pitääkin olla aktiivinen, jotta eivät käy pieniksi", erehtyi  loogisena ihmisenä sanomaan (itse asiassa Herra  piti puolisostaan hiukan enempienkin kilojen kanssa). Ja kieltämättä hän kaipasi Rouvan tekemiä  yllätysherkkuja, joita ei kuntoaan hoitavalla vaimokullalla enää ollut tapana tehdä  niin usein. - Rouvan taholta saatu jäätävä silmäys kertoi, että tänäkin iltana olisi iltapalla kaikkea muuta kuin Herran herkkuja. "Nyt on sitten sinun aikasi alkaa itsesi hoitaminen", totesi Rouva jämptiin tapaansa. "Hankin sinulle sitä varten välineet ja löydät ne eteisestä", lopetti ja siirtyi alakertaan huolehtimaan kuntoiluvälineiden pesemisestä.
Hyllyllä pilkottaa kaksi kypärää, toinen punainen on tuon uudemman sinisen takana.
Punaisen sain vuosi sitten kesällä Sirkalta.

Herran olotila ei eteisessä parantunut. Eteisestä kuulunut kummallinen tuhina ja rapina paljastui kahdeksi koiraksi ja hyllyllä oli epäilyttävästi pyöräurheiluun liittyvä turvaväline. "Mitä ihmettä sinä olet mennyt tekemään", parahti miespolo, kun Rouva tuli alakerran kodinhoitohuoneesta takaisin. "Nythän on niin, että sinä olet siinä iässä, että kuntoa pitää alkaa hoitamaan", selosti Rouva. "Olen lyönyt kaksi kärpästä yhdellä lätkällä, vai miten se sanotaan ja hankkinut sinulle tuon hyllyllä olevan pöyräilykypärän yhteisiä pyöräretkiämme varten".  Herra osoitti sanattomana kahta selkeästi ulos toivovaa koiraa. "Niin,  ja sitten nuo koirat", totesi Rouva, "Ne ovat nyt pysyvästi meillä. On turha pitää niitä missään muualla ja ottaa ne tänne  vain metsästyskauden ajaksi. Niistä tuleva hyötyliikunta on sinulle nyt tarpeen".
Kuvassa jo muutama vuosi  sitten hankkimani koirat, jotka nukkekotiystäväni Sari toi minulle Ruotsin nukkekotimarkkinoilta. Töpsy ja Tapsu on nimet (tyttärenpojan nimeämät)

Herralla olivat vitsit vähissä. Lopulta keksi todeta, "Eihän minulla ole edes polkupyörää ja mistä minä otan sen ajan, että alan kuljettaa noita koiria ulkona joka päivä". Rouvalla oli tietysti ratkaisu  kaikkeen nin kuin aina. "Ei hätää kultaseni. Ensinnäkin, koiria kuljeteaan ulkona vähintään kaksi kertaa päivässä, siis sinun kannattaa vain herätä hiukan aikaisemmin, ei ole hankalaa. Ja mikä täkeintä,  meillä on nykyisin liian vähän kahdenkeskistä aikaa. Olen lukenut Naistenlehdestä, että parisuhdetta pitää hoitaa ja sitä varten hankin ihan erityisen apuvälineen. Menehän tuohon kuistille niin näet".
Tandempyörä on kirpparilöytö
 
"Tästä ei parisuhde voi muuta kuin kehittyä positiiviseen suuntaan", painotti vielä ja lähti valmistamaan tervellistä mysli-iltapalaa. Herran olotila ei ollut parhaimmasta päästä, kun hän lähti kahden karvaisen kaverin kanssa lenkitykselle. Siinä kuitenkin kävellessään alkoi hahmottua uusien kaverien mahdollinen hyöty. "Nyt soitankin Pankinjohtajalle, joka on  metsästysmies. Mehän voisimme tehdä iltalenkkejä yhdessä ja suunnitella tulevia retkiämme ja vaikka ottaa neuvoa antavat matkalla".
 
 
Tässä lähikuva Gittan toimittamasta syysylläristä. Kiitos Gittalle! Mitä hienoin kypärä!
 
 
Tässä vielä profiilia
 

Ja sitten syyskysymys: mikä tuo kypärä oikeasti on? Kommenttien kesken ekana oikein arvannut  ja sitten toinen random.org asiantuntijan poiminut saa pikkuyllätykset!

11 kommenttia:

 1. Veikkaisin että persikan/nektariinin kivi/siemen

  VastaaPoista
 2. Voi Herra parkaa! Kyllä on sympatiat ihan hänen puolellaan. Näin syksyllä sitä pitää varustautua talven varalle muuttamalla otetta rauhalliseksi ja ennen muinoin syömällä erityisen hyvin syksy antimia jotta selvisi kevääseen..
  Jaa-a tuo kyllä näyttää kovasti persikan siemenen puolikkaalta, kuten Maija vinkaa.

  VastaaPoista
 3. Onpas rouva jälleen pannut tuulemaan, siinä ei herralla ole miettimistä mitä seuraavaksi tekee.
  Huh huh, ei harmaata aavistusta mikä tuo olisi, pyyhekumia minäkin ensin mietin, mutta on liian pieni semmoiseksi, sitten ajattelin, että jospa se on semmoinen koriste joka pannan kynän päähän tai jonkun pikkupullon korkki tai sitten ihan irtokarkki.

  VastaaPoista
 4. Jopas on terhakka täti tuo tään talon rouva! Noin sitä pittää miehet hoitaa...Kiva on kyllä kypärä, eikä aavistustakaan mikä e oikeasti on! Edelliset vastaukset ovat kyllä aikas hyviä...!

  VastaaPoista
 5. Kyllä on jämpti rouva ja huolehtivainen rouva. Ihan tuli taas hyvälle tuulelle tätä lukiessa. Gittan kypärä on mahtava kuin myös tandemikin. Vähän samoilla linjoilla olen Maijan kanssa. Jonkun hedelmän siemen tai pähkinän kuori voisi olla kyseessä, niin tai ihan massasta tehty. Gitta on kekseliäs! :) t. Jatta

  VastaaPoista
 6. Mää tiiän mää tiiän!!! KUMIkypärähän se on! Meilä on muuten samanlainen tandempyörä, punainen vaan. Kirppislöytö sekin. -Herrasväki muistaa sitten laittaa heijastimet iltalenkilleen!!!

  VastaaPoista
 7. Oisko sellainen kelluva avaimenperä tai ihan tavallinen avaimenperä tuo kypärä. Hieno!

  VastaaPoista
 8. Arvontaan mukaan, vaikka Lissu ehtikin jo ekan vastauksen antaa.

  Kypärä on Tiimarista hankittu pyyhekumisetin yksi osa. Mullakin on sellainen.

  VastaaPoista
 9. Kyllä ne vaimot ovat sitten kekseliäitä saamaan miesparan pään pyörälle ja liikettä niveliin... Tosin siellä tuntuu olevan rouva, jonka leukanivelet ovat aina liikkeessä ;)

  VastaaPoista