maanantai 29. huhtikuuta 2013

5 vuotta - ja vielä vaiheessa - 5 years and still "On its way"

Nuori pari on muuttanut Pitsilinnaan ja he ovat kaksikerrosratkaisuun sangen tyytyväisiä. Muuttopäivä on menollaan, makuuhuone yläkerrassa jo valmiina. Alakerta on sotkun vallassa ja mikä pahinta, kylpyhuoneremontti ei valmistunut ajoissa.
A young couple has just moved to their new flat in Pitsilinna (Lacecastle flat apartments). Their only problem is that the batfroom is completely unfinnished.

Yläkerta - upstairs
 
Alakerta - downstairs
  
Taloyhtiön linjasaneeraus on joidenkin asuntojen suhteen kesken. Nuoren Parin rouva itkee kun näkee tilanteen. Katon läpi näkee yläkerran vessaan, on likaista, kaikkialle tunkevaa pölyä, haisee ummehtuneelta.
The young lady of the house is crying when she sees the situation: it is dirty, not to speak about the smell...
 
Reikä katossa - a hole on the roof
 
 
 
                                  
                                               Reikä yläkerrasta alaspäin  - a hole on the roof 
Kaiken muun hän hyväksyy, mutta ei sitä, että vanha amme tuhottaisiin. Niinpä ollaan vaiheessa, jossa työmiehet eivät voi muuta kuin odottaa, että amme siirretään säilöön ja tuodaan takaisin, kun vanha sininen lattia on purettu, uudet mukavuuslämpöjohdotukset asennettu ja vesiputket ja viemäröinti vedetty ja uusi laattalattia laitettu.
                              

                           
                     
Työmiesten sähkö- ja putkitöiden piirustukset seinällä
The drawings for electricity on the wall

Taukopaikka -
the staff´s  point for  a short break
 
"Vaiheessa" - The bathroom at one glance
                                 
Osallistuin tällä työllä Nukkekotiyhdistyksen vuoden 2013 pienoishuonekilpailuun. Työn nimi on "Vaiheessa".  Tässä työssä on kaksi minulle rakasta esinettä:   Högforssin  vanha amme ja tuo lavuaari (huutonettilöytöjä). Ne löysivät nyt paikkansa. Lamppuja lukuun ottamatta kaikki muu on itse tehtyä ja sotattua. Malli ja idea työhön kumpusi omasta putkiremontista parin vuoden takaa. Tätä kirjoittaessani en tiedä, miten työni on sijoittunut. 

I partcipated to the annual roombox competition, organized by the Finnish dollshouse association. The theme this year was bathroom. The title of my bathroom is "On its way". While writing this, I have no idea of the final results. At this very day, I´m also celebrating my blog´s 5th year anniversary.  I started on April 29, 2008, from here (eijuli). At that point, Villa Charlotte´s family was preparing their First of May Party.

Juuri tänään tulee täyteen 5 (viisi!) vuotta siitä, kun aloitin todella epäilevästi oman blogini. Alku tapahtui "siirisofian" eli Terhi Vainion ystävällisellä avustuksella. Loin sivuni  vuodatukseen, josta sittemmin monen muun lailla siirryin tänne blogspotin puolelle.   Aloistuspostaukseni oli vuodatuksen puolella - eijuli - 29.4.2008. Silloin olin valmistellut vappua, ja heti sen perään tuli äitienpäivä ja sitten yo-juhlat ja sitten juhannus. Löysin arkistoistani kuvia, joita tuolloin käytin. Juhlan kunniaksi tässä muutamia.

Arvonta:  Arvon kolmelle kommentin jättäneen kesken pikkuiset 5-vuotisjuhlayllätykset!
 

 29.4.2008 oli tarjolla Vappukarkeloiden tarjoilua 
At that time, I was preparing the First of  May party
 
Turha varmasti mainita, että Villa Charlotten Rouva on alusta pitäen luottanut
Taina Jatta Toropaisen  tuotteisiin ;)
                                             
         
                                                         Koristelu teeman mukaan
                                             - the decoration according to the theme
                                                             
 
Äitienpäivä toukokuussa 2008 - kakussa lukee "Onnea Äiti"
Mother´s Day in May 2008

 
Mietin:  5 vuotta ja liki 16.000 piipahdusta. Villa Charlotten lisäksi kotiini ovat ilmestyneet Pitsilinna ja Lundby-talot, lisäksi eri aiheilla valmistuneita pienoishuoneita, lahjaksi tai muuten vain. Yhden huonen verran (ja vinttitilan) nukkeotitarvikkeita, roskia, laatikoita, nauhaa ja nepparia. Kilpailuihin osallistumista, Turun Miniasuntomessut 2011, Raunistulan kerhon alkaminen (oma bloginsa sielläkin), oman "stuudion" järjestyminen, markkinoita kotimaassa ja ulkomailla. Ihania uusia tuttavuuksia, upeita taitureita, leipureita, kengäntekijöitä, ompelijoita, rakentajia, tarinankertojia. Olisin paljon köyhempi ilman teitä ja avoimesti lainaan tulevia ideoitanne ja lämmittäviä kannustuksianne.
Olen varma, että käytän bloggaamisen ominaisuuksista vain 10-15%. Oppimista riittää. Facebook -toiminta on minulle liika nopeata, vaikka sinnekin olen liittynyt. Blogiin voin rauhallisemmin kirjata oman nukkekotimaailmani historiaa. Valokuvaamista haluaisin oppia paremmin. Parasta on kuitenkin  muiden harrastajien kommentit, rohkaisut, lohdutukset ja vinkit. On päiviä, jolloin saan harmaan olon kaikkoamaan lukemalla muiden nukkekotiblogeja ja saamiani kivoja kommentteja. Ihanin blogi -äänestyksessä sijoittuminen toi kyyneleet silmiini, sillä en edes tiennyt, että olin siellä mukana. Koitan päivittää blogiani säännöllisesti.Ja huolimatta facebookin nukkekotiharrastajien vauhdista toivoisin, että täälläkin joku kävisi ja kommentin silloin tällöin jättäisi
- yksikseen on kurja olla, blogissakin.
 
Kiitos kaikille blogissani piipahteleville - kommentit lämmittävät mieltä! Tällä kertaa kommentin
6.5. mennessä jättäneiden kesken 5-vuotisjuhla-arvonta  - pikkuyllätys luvassa kolmelle, jotka random.org valitsee.

60 kommenttia:

 1. Onnea 5v. synttärien johdosta. Jännä nähdä miten pienoishuonekisassa käy.

  VastaaPoista
 2. Onnea 5-vuotiaalle! Täällä on aina mukava vierailla, niin kivasti kerrot minijuttuja ja välillä vähän isompaakin. Pienoishuoneesi on huikea. Se sai ansaittua huomiota messuilla.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut 5-vuotiaalle blogille! Remontin alla oleva pienoishuone on kyllä upea. Olet hienosti saanut sen näyttämään "oikealta" remontilta. Toivottavasti huoneesi menestyi hyvin kilpailussa.

  VastaaPoista
 4. Onnea! Kilpailupienoishuone on 'hurmaava'.

  VastaaPoista
 5. Vau! Näinkin tuon "Vaiheessa" teoksen Model expossa ja tulin siihen tulokseen, että vaiheessa olevaa taloa on ehkä vielä vaikeampi ministää kuin valmista. :) Upeaa työtä olet tehnyt ja jään lukijaksi. :)

  - Rouva E

  VastaaPoista
 6. Onnitteluni 5-vuotisesta hauskasta blogeilusta ja yhtä hyvää jatkoa odotellen. Ihania juhlakattauksia sinulla onkin ollut. Kuulin messuilla käyneeltä ystävältä kuvauksia kilpailutöistä ja olin varma, että "ihan keskeneräinen" on sinun työsi. Onnea myös kisaan.

  VastaaPoista
 7. Onnea synttäreistä. Ihastelin tuota huonetta messuilla, oli kyllä upea.

  VastaaPoista
 8. Onnittelut minunkin puolestani ja kiitokset muvavasta lukuhetkestä blogissasi. Mahtavaa! Tästä on hyvä jatkaa :)

  VastaaPoista
 9. Onnittelut viisivuotisesta blogitaipaleesta! Aivan huikea tuo kylppäri(remontti)si!

  VastaaPoista
 10. Viisivuotisonnittelut minultakin! Blogisi on varmasti yksi hauskimmista nukkekotiblogeista, kuinka aina keksitkin kaikkea! Kurkistelin kilpailutyötäsi kerholla, se on kyllä todella upea, toivottavasti se menestyy kilpailussa.

  VastaaPoista
 11. Onnea 5- v ihania juttuja ja tuo vessa remontti on ihan huikee

  VastaaPoista
 12. Onnea 5v! Blogisi juttuja on kiva lukea. Näin messuilla kylppärisi ja oli Hirveen hiano!

  VastaaPoista
 13. Onnittelut 5-vuotiaalle! Kiva idea toi kylppäriremontti.

  VastaaPoista
 14. Onnea 5-vuotiaalle! Niin aidon näköinen tuo vessaremppa =)

  VastaaPoista
 15. Onnea 5v.lle ja vielä monta vuotta eteenkin päin onnea ja innostusta! Jos ei tuo putkiremppaboxi voita niin ainakin se on huippu remppaa kylppärissä minun mielestäni!Todella upea suoritus!

  VastaaPoista
 16. Onnea 5-vuotiaalle!
  Ihanaa arkirealismia...

  VastaaPoista
 17. 5v onnittelut täältäkin :)todella hienosti tehty tuo vessan remppa! :D

  VastaaPoista
 18. Onnittelut täältäkin! Upeita töitä sulla.

  VastaaPoista
 19. Onnea! Ihana nähdä, kuinka innostusta on riittänyt jo viiden vuoden ajan... ja aivan varmasti jatkossakin! :)

  VastaaPoista
 20. Voi mieletön mikä vessaboksi. Ihan vakkari kävijä olen ollut varmaan alusta asti, tykkään niin kovasti aidosta tyylistäsi :) Onnea 5-vuotiaalle!

  VastaaPoista
 21. Hei
  Näin kilpailutyösi ja oli vaikuttava. Muutenkin ideoittesi monipuolisuus, luovuus on ihailtavaa.
  Onnea blogisynttäreistä!
  Pia

  VastaaPoista
 22. Onnea 5-vuotiaalle <3
  Aivan mielettömän hieno tuo sinun wc-kilpailutyö, toivottavasti voitat!!!

  t:Johanna Tiukka

  VastaaPoista
 23. Vaiheessa - ihan paras. Nyt vasta äkkäsin tänne blogiin


  t. Hannele

  VastaaPoista
 24. En uskonut silmiäni, eka katsomalla aattelin että ompas kotisi karmeessa kunnossa, mutta sitte tajusin että tää onkii nukkis!!!!!! VAUTSI! Ihan mieletön. Onnea 5 v uran johdosta. Kyllä tälläset upeat rakennelmat antaa potkua omaan nukkismaailmaan, kiitos :) Ihanaa kun on muitakin itsensä kaltaisia hömppiä minimaailmaan höyrähtäneitä...
  t. Sirpa

  VastaaPoista
 25. Onnea 5-vuotiaalle! Aivan mahtava tuo "vaiheessa".

  VastaaPoista
 26. Onnea 5-vuotiaalle! Älä nyt kummastele vaiheessa- olemista, itse rakentanut (tosin 5 taloa) 7 vuotta ja edelleen on keskeneräistä :) Siis aioin kysyä, että laitatko ihan tosissasi lattialämmityksen NUKKETALOON!! Sit tekstistä ymmärsin, mikä on homman nimi :P Aika ihastuttavan kamala ;)

  VastaaPoista
 27. Hienoja kuvia nuo juhlakuvat, niihin kelpaa palata. Serpentiinikin juhlakoristelussa, pieni kateus täyttää vähemmän puuhakkaan mieleni.
  Onnea ja kiitokset viihdyttävistä hetkistä blogiesi parissa.

  VastaaPoista
 28. Onnea 5 veelle!
  Ilokseni huomasin että kannattipa säilytellä eräätkin muovinkappaleet jotka tulivat jossain lelupaketissa,niistä näköjään saa täydelliset tuuletusaukon ritilät (niinkuin sulla oli tuolla kylppärin seinässä) :)
  -Sari-

  VastaaPoista
 29. Upea blogi ja upeita töitä! Tuo sinun kylpyhuoneesi on todella ihana idea, en ole aikaisemmin vastaavaan törmännyt. Melkein tekis mieli toteuttaa koko talo samalla idealla. Onnea 5-vuotiaalle;O)

  VastaaPoista
 30. Wautsi, Onnittelut 5-vuotiaalle! :D
  ...juuri nyt yritän viimeistellä VanhaaVesilaitostani johonkin kuntoon, pitäisi kevätnäyttelyyn ehtiä, huhhuh, pitkä uurastus minullakin..

  VastaaPoista
 31. Onnea 5-vuotiaalle, kylpyhuoneesi oli livenä todella upea :)

  VastaaPoista
 32. Onnea kohta leikki-iän ohittavalle blogille! Hermojarepivän aito tuo kylpyhuone, taitavaa työtä!

  VastaaPoista
 33. Onnittelut blogillesi! Toivon sille monta monituista vuotta lisää, niin mukava täällä on aina piipahtaa. Usein hymyssä suin täältä poistun :)

  Ihan uskomaton on tuo kylääriremonttityösi! Selvästi on otettu aidosta remontista vaihekuvia, että noin hyvin pystyy jäljittelemään yksityiskohtia. Täydellistä, tämä pitäis kyllä nähdä livenäkin.

  VastaaPoista
 34. Onnea 5-vuotiaalle! Toivottavasti jatkat vielä pitkään, täällä on niin mukava käydä :)

  VastaaPoista
 35. Synttärionnittelut ja intoa remonttiin ;)

  VastaaPoista
 36. Onnittelut 5 vuotiaalle blogillesi. Aivan ihana on käydä katselemassa mineilyjäsi.

  VastaaPoista
 37. Onnea 5-vuotiaalle! Käväisin messuilla ja olisin voinut vannoa, että toinen niistä "erilaisista" kylpyhuoneista on sinun... etenkin ihailin remonttimiesten tuhkakuppia ja tupakantumppeja!

  VastaaPoista
 38. ONNEA! En ole nähnyt muita kylppäri-kisaan osallistuneita, tämän sinun olen nähnyt vaiheessa ja valmiina. Ansaitsisi sijoittua kärkikaartiin: idea, toteutus ja todenmukaisuus.

  VastaaPoista
 39. Onnea 5-vuotiaalle! Tuo kylppärisi on kyllä mainio!

  VastaaPoista
 40. Onnea 5-vuotiaalle blogille. Mahtavaa katsottavaa ja hauskaa luettavaa riittää!

  VastaaPoista
 41. Onnea 5 vuotisen blogitaipaleen vuoksi. Ja kyllä täällä käydään! Blogien lukeminen ja katseleminen on ihan oma ihana juttunsa, itse nautin blogeista - ja täällä käyn aina ottamassa pienet naurut ja hymyt! :-)

  VastaaPoista
 42. Täältäkin tuli ääni tuolle "upealle" kylpyhuoneelle. Muistelisin, että messuilla tässä kylppärissä oli työmiesten jäljiltä myös rutattu oluttölkki...

  VastaaPoista
 43. Upea "vaiheessa" ja muutenkin mielenkiintoinen blogi

  VastaaPoista
 44. Onnea_ihanalle_blogille!_Vaiheessa_on_aina_hyvä_olla!

  VastaaPoista
 45. Lämpimät onnittelut viisivuotiaalle täältä vesisateisesta Sastamalasta.
  Onni on oma blogi ja oma nukketalo/t ;)

  VastaaPoista
 46. Onnea merkkipäivän johdosta! Tuo Vaiheessa-huone on kyllä tosi kiva.

  VastaaPoista
 47. Voi hyvänen aika, mikä idea kilpailuboxissa!!! Mahtava, oikein eläydyin tuohon tuttuun epätoivoiseen tilanteeseen.

  VastaaPoista
 48. Onnea! upea kylpärin remppa!Tuli suorastan lämmin olo kuvia katsellessaan! <3

  VastaaPoista
 49. Näin hienon (tai no, aika huonossa kunnossa olevan...) kylppärisi messukeskuksessa viikonloppuna ja se tuntui herättävän paljon mielenkiintoa katsojien ja äänestäjien keskuudessa. Upea työ! Blogiisi tulin tuolta fb:n linkin kautta ja täällähän on niin paljon kuvia todella taidokkaista ja ihanista jutuista ja viihdyttävää tekstiä, että huh :). En ole koskaan seurannut mitään blogia, mutta vilkaistessani vielä Lundby-osiotasi huomasin vierailleeni siellä aiemmin. Ihana mini vielä autotallissa :). Itselläni muuten todettu myös repeämä oikeassa olkapäässä, supraspinatusjänteessä, mutta ennen mahdollista leikkausta kokeillaan fysioterapiaa. Saa nähdä olenko kuitenkin yksikätisenä syksyllä niin kuin sinä nyt. Tsemppiä toipumiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ollut tuota vikaa, mutta operaatioon jouduin kortisoinipiikkiyritelmän jälkeen. Sen verran tiedän, että harva selviää repeämästä fysioterapialla. Toivotaan että toimii sinulla. Supraspinatusjuttu on vielä hankalampi kuin tämä minun. Sen perään on kantoside 4 viikkoa... ja sen perään sitten fysioterapiaa.

   Poista
 50. Paljon onnea 5-vuotialle blogille. Ilosita kesän odotusta toivoo: Nukkekoti Jie

  VastaaPoista
 51. Onnea viisivuotiaalle blogille! Kesti hetken ennenkuin tajusin että tässä on kyse nukkekodista...ihan vieras maailma minulle mutta varmaan vie mennessään!

  VastaaPoista
 52. Minäkin näin kylppäriremontin livenä :-) Monet sitä katselleet tunsivat sympatiaa asukkaita kohtaan omien vastaavien kokemustensa perusteella ;-D

  Onnea bloggailulle jatkossakin!

  VastaaPoista
 53. Onnittelut!
  käyn täällä kurkkimassa ihania juttujasi,kommentointi vaan yleensä jää.
  huikea nytkin toi sun "vaiheessa"
  kuvaa hyvin sun mielikuvitus ja tekemisen meininkiä.Ihanaa siis

  VastaaPoista
 54. Jess! Todellakin omat remonttimuistot alkavat nousta mieleen. Että minä pidän inhorealismista <3

  VastaaPoista