lauantai 13. huhtikuuta 2013

Valmistautumisen tärkeys - Be prepared!

Olen menollani olkapään tähystysleikkaukseen ensi viikolla keskiviikkona. Termi "tähystysleikkaus" kuulostaa vähemmän pelottavalta kuin leikkaus. Jotain repeämää  ”kurkistetaan ja korjataan, mitä eteen tulee” (ortopedikieltä).  Järjestelmällisenä ihmisenä aloin listata niitä tilanteita, joissa tulen mitä todennäköisimmin kohtaamaan ongelmia.

I am preparing myself for a shoulder operation (to be done next Wednesday). Due to that, I will have to cope with my left hand at least for four (4, yes, imagine) weeks. Does anyone have a tip for coping wiht tooth brush and tooth paste?

Apuvälinetarve: Nyt pitää löytää joku hammastahnatuubin puristinteline, jotta selviän yhdellä kädellä. Eli kun ei toimi kuin yksi käsi. Mieshenkilö ei herää niin aikaisin kun minä hampaiden pesulle aamulla menen. Kuka keksii, voitte kuvitella tilanteen!
Lääkehuollon suhteen voinkin olla levollinen, dosetti kun on jo kehitetty  olkaprosessin alkaessa osoittaa äitymisen merkkejään.
Vaatetus: Pakko mennä kauppoihin, vaikka en saanut noita tykkäämisiä ihan niin paljon, kun aluperin sopimus edellytti. Löysiä XXXXXL T-paitoja, helpolla puettavaa ja ihan pikkasen jotain muutakin.
For clothing, I just have to go shopping, and conviniently, the famous Stockman´s Hullut Päivät (Crazy Days) SALE  is still (I hope I am right with this) going on for one day.
 
Kiitos teille, jotka "tykkäsitte" - vielä voisi olla yksi päivä aikaa! Toivottavasti muistan
oikein näiden päivien aikaraamit.
 
This advertise says: My husband promised me one more round if I get 1 million "Thumbs".
I very much thank all supporters.

9 kommenttia:

 1. Sympatiat. Toivottavasti ei ole "pääkätesi olkapää" on kokemusta loukkaantumisesta, pelkästään hiusmurtuma ja pahanlainen venähdys ja oikeakätisen kesä meni sen paranteluun. Hankalaa oli, mutta ihminen oppii näppäräksi kun on pakko.

  VastaaPoista
 2. Kyllä kaikki sujuu kun olet noin hyvin valmistautunut.
  Siihen hammastahnatuubiin oli joskus olemassa semmoisia ruuvattavia puristimia, olen jossain messuilla nähnyt. Semmoinenkin värkki voisi sopia, joka on tarkoitettu mm. teepussin sulkijaksi. Jostain lahjatavara-tyyppisestä puodista voisi löytyä.

  VastaaPoista
 3. Hammastahnaa varten tarvitaan kannellinen rasia. Kannen pitää olla helposti pois nostettavissa, ei siis kierrekantta. Purista hammastahnaa tuubista valmiiksi rasiaan ja kansi päälle, niin h-tahna ei kuivu. Kun olet "yksikätinen", voit helposti ostaa kannen syrjään ja kostuttaa harjasi tahnaan. Oletettavasti ko. tahna rasiassa on vain omassa käytössäsi.

  VastaaPoista
 4. PS Hullut päivät jatkuvat vielä sunnuntaille! Tsemppiä leikkaukseen!

  VastaaPoista
 5. Okkei! Ymmärrän... mulle on ehdoteltu olkapäähän pikku kurkistusta ja höyläystä. Mitä hammastahnatuupiin tulee, niin imaset vaan siitä päästä. Hyvin se menee...sitä kukaan huomaa. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olisi heti tullut mieleen. Mietin kaikennäköisiä puristimia ja vehkeitä, mutta tämä on parasta!

   Poista
 6. Voi hitsi ku nauratti tuo Piikon kommentti! Käsi kipeänä sen sijaan ei paljo naurata. Hammastahnaongelmaan ehdotus. Osta about 30 kpl hamasharjoja ja laita jokaiseen tahna valmiiksi. ( ne kyllä tietysti kuivuvat...seuraava ongelma...laita ne purkkiin...helposti avattavaan. Itselläni oli 7 vanhana vasen käsi paketissa mutta kyllä sitä vaan sillonki askarteli; vasen käsi piti kiinni paperista ja oikea käsi saksilla leikkasi. Ei sitä joutanu jouten olla(pienessä elämässäkään).Onnea Leikkaukseen!

  VastaaPoista
 7. Ihana blogi Sinulla ja tosi hauskoja juttuja... Mieshenkilön auttamisjuttu oli hupaisa :-) Aikaa tuntui menneen jonkin verran ja sitten tehtiin ehdotuksesi mukaan lopulta :-).

  VastaaPoista
 8. Niin ja olin unohtaa... Oikein Paljon Onnea Halausten kera!!!

  VastaaPoista