lauantai 29. kesäkuuta 2013

Kompressorilla on väliä

Meillä Mieshenkilö on päättänyt loman kunniaksi hankkia omaan pienoismallimaailmaansa sopivan  ruiskumaaluslaitteen. Tässä tapauksessa se myös hyödyttäisi kuulema minua omassa harrastuksessani. En vastusta. Kokoluokka tulee olemaan siis kynäruiskun kokoinen. Sattumoisin havaittiin paikallislehden tarjoukset kompressoreista. Mentiin lauantaiajelulle ensin Bauhausiin (ei kynäruiskuja ollenkaan) ja sitten sen perään paikalliseen ISOON Motonettiin, autoilijoiden unelmakauppaan, jollaista en ole ennen kokenutkaan. Kilometritolkulla esimerkiksi uistimia ja niiden vieheitä. Etukäteen oli tutustuttu kirjallisuuteen ja alleviivattu tärkeät asiat, kuten meillä on tapana. Esim se, että ruiskumaalauksessa tarvitaan kompressori. Ja että kynäruiskun ja kompressorin pitää sopia yhteen. Ja että pitää hankkia sellainen kompressori, joka ei päästä öljyä maalattavaan pintaan. No?
Mieshenkilö löysi ensimmäisestä kaupasta heti mieluisat kompressorinsa (hyllyjärjestyksen mukaan kun etenimme, kompressorit olivat ensin).

Liian pieni miehiseen makuun.

Jokapojan unelma  -   taisteluvaunu.
 
Emme suorittaneet hankintaa ihan heti. Lohdutukseksi repäisin mukaan muutaman tapettimallin, joista saan Pitslinnaan seinille hyvää materiaalia ;). Seuraavatsa kaupasta löysimme kynäruiskun, kaksikin mallia, joita ihmettelimme yhdessä aika tovin.
 
 
 Ja alkoi kompressorien kokokin olla mitä ilmeisimmin sitä luokkaa, joka on yhdistettävissä tuohon kynäruiskuun.Aikamoinen valikoima. Emme suorittaneet ostoa täältäkään. Mieshenkilö totesi, että pitää saada ohjetta. Olin enemmän kuin samaa mieltä. Ilmoitti menevänsä pienoismalliliikkeeseen keskustelemaan. - Vaikka sitten Helsinkiin, jos tarve vaatii, sen verran on tärkeästä asiasta kyse.
 

 
Saa minun puolestani mennä. Laite (kynäruisku plus kompressori) näytti niin monimutkaiselta, että luulen suttaavani pensselillä sen mitä tarvitaan.


Autonkoristeita

4 kommenttia:

  1. :-D - yllättävästi moni miehinen autokauppa on nukkistelijankin aarreaitta. Motonestista haen leikattavaa peiliä, hamppunarua, hiomapaperia, liimat, maalit, teipit, pensselit... ja siinä sivussa voi katsella aina myös puutarhan juttuja...

    VastaaPoista
  2. Ahdistuin jo Bauhaus käynnillä, tuo Motonet veisi minut hautaan. On sinulla rohkeutta ja voimia vaikka toisille jakaa.

    VastaaPoista
  3. Käviskö meidän kokoluokan kompressori?! Heh... tyhjennämme sillä syksyisin vedet mökkikentän putkistosta. Ja ukkokulta osti siihen maaliruiskun että voisi ruiskuttaa mökkien seiniin väriä... siis 1:1 kokoisena mökit ja putkistot. Taitaisi lentää taivaan tuuliin minimaalattavat kun tuolla puhkuisi...

    VastaaPoista