sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Lohtuostoja - shoppings


En päässyt Lahden markkinoille, mutta pienen (ja todella nopeasti toteutetun) kesä-accompanying person -matkan kuluessa ehdin piipahtaa tärkeissä kohteissa. Suuntana oli Jyväskylä ja siellä sain kuluttaa aikaa ja rahaa voimia kesähelteessä, kun Mieshenkilö  oli kokouksessaan kolmisen tuntia.

I was not able to go to Lahti Dollshouse market during last week end. Instead, I did a small trip to Jyväskylä and spent some hours there waiting for my husband´s meeting to end. Something tiny (shop) was the main address for me. I also visited the cafrafmuseum http://www.craftmuseum.fi/

Tavoitteenani oli  Suomen Käsityömuseo ja sen lisäsi paikkakunnan  pikkuinen alan myymälä. Käsityömuseon saldo jäi odotettua pienemmäksi, mutta  museon perusnäyttelyn katsominen oli  hintansa väärtti. Kaunista suomalaista käsityötä hienosti esillepantuna.
Melkein kulman takana oli sitten Jyväskylän käynnin pelastus:

                         
Hienoa saksalaista työtä olevan messinkinen tratti (minulla on jo yksi, mutta kyllä aina kaksi on parempi) tuli enemmän kuin tarpeeseen - ja teekupponen on aina paikallaan. Lasit oli pakko hankkia, koska vastaavia on mennyt rikki tai hajonnut.

From Pienikamari http://www.pienikamari.fi/  I found these small items. A cup of tea is always needed!
 
Kotimatkalla teimme mutkan ja vierailimme Lohjan museossa, jossa on jokaisen nukkekotiharrastajan kesälomailuun sopiva hieno näyttely LEIKKEJÄ JA UNELMIA. Hienoja nukkekoteja on esillä 29.9.2013 asti. Kannattaa varata aikaa siten, että ehtii tutustua kunnolla museokokonaisuuteen. Siellä pääsee entisajan maanviljelys- ja kartanoelämätunnelmaan. Upeaa Suomen kartanohistoriaa!

On our way home we took a a round and visited Lohja Museum.

   Klikkaa kuvaa - pääset tunnelmaan - Just click the logo and you are there!
 

6 kommenttia:

 1. Hienoa, että löysit nuo kaksi Jyväskylän helmeä. :-)

  VastaaPoista
 2. Teitpä ihania löytöjä jälleen.
  Tuo pöytäliina on uskomattoman hieno tuoss kakkukattauksessa.

  VastaaPoista
 3. Lohjalle ens viikonloppuna... tyttären tytär 6v. varmaan lähtee kanssani kävelylle :)

  VastaaPoista
 4. Pienikin mini on joskus erittäin suuri ilo! Ja yleensä on :D

  VastaaPoista