perjantai 25. huhtikuuta 2014

Pienet perhoset kiittävät - The result of the annual competition

Osallistuin Nukkekotiyhdistyksen pienoishuonekilpailuun  Model Expossa oli  11.-13.4.2014. Mukana oli kaikkiaan 8 työtä. Työni Pienten perhosten koti voitti kilpailun. Ensimmäisen sijan saavuttaminen yleisöäänestyksessä lämmittää mieltäni kovasti. Kiitos kaikille työtäni äänestäneille ja onnea myös muille kilpailussa mukana olleille.

I participated the national roombox competition organised  by The Finnish Dolls House Association.  And I must say, I really feel happy to tell that I won the competition. The theme was this year Chilrdens´ room. My title, The Home for Small Butterflies originates from  a novel describing an orphanage (L Lander). The view  dates  back to the 50's. The competition took place at  Model Expo Mess during 11-13 April.  

Tämän vuoden teemana oli lastenhuone. Olen osallistunut kilpaan aiemminkin: vuodelta 2009 eteinen (Viethän roskat samalla, kolmas sija), vuodelta 2012, jos oikein muistan, makuuhuone (Huomenna on kaikki paremmin, kolmas sija) ja vuodelta 2013 kylpyhuone (Vaiheessa, 5. sija). Lastenhuoneteema ei aluksi houkuttanut, mutta sitten tempauduin flown mukaan, kun ajatus lastenkodin ihan pienimpien eli seimi-ikäisten huoneesta alkoi kiehtoa.

Pienten perhosten koti
Näkymä on 1950-luvun loppupuolen lastenkodista, sen pienimpien osastolta. Siellä asuvat, leikkivät ja nukkuvat seimi-ikäiset (ihan pienimmäiset).  Varustetaso on vaatimaton.  Lastenkotiin on saatu kalusteet lahjoituksena. Ne kaikki ovat jo melko huonokuntoisia.  Leluja ei juuri ole.

On hyvin varhainen aamu.  Yövuoron viimeisin kitutunti. Lastenhoitaja on lämmittänyt  maitopulloja ikkunan takaa näkyvässä huoltotilassa. Osa pikkuperhoista on aamupesulla ja vaipanvaihdossa.

Lisää kuvia työstäni on http://eijulista.blogspot.fi/2014/04/pienten-perhosten-koti-model-expossa.html
                            Vielä kerran kiitos kaikille työlleni äänensä antaneille.

8 kommenttia:

 1. Onnea vielä täältäkin - olet ne ansainnut joka tuutin kautta :D
  Joka kerran kun näitä katsoo ja lukee tuota esittelytekstiä - liikuttuu.

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon! Lehti tuli tänään ja luin sen heti kannesta kanteen, mutta kyllä pienten perhosten koti oli yliveto.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut voitosta! Aivan ihana livenä ja kivat kuvat teksteineen lehdessä.

  VastaaPoista
 4. Lämpimät onnittelut. Hieno työ ja tunnelmaa riittää :)

  VastaaPoista
 5. Onneksi olkoon! Työ on niin todellinen ja tunnelmallinen. Olet todella taitava. On mukava seurata sivujasi, niistä tulee hyvälle tuulelle. Onnittelut vielä ja kiitos kun toit kuvat näytille. (messut jäi väliin) t.Marja R.

  VastaaPoista
 6. Onnea Eija palkinnosta , hienoa .♥

  VastaaPoista
 7. Onnea vielä täälläkin upealle voittotyölle ja sen taitavalle tekijälle.

  VastaaPoista