sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Äitienpäiväkatastrofi - A catastrophy on Mothers Day

Villa Charlotten Rouva oli touhuissaan. Hänellä oli tulollaan "uusi aluevaltaus".
-Kultaseni, kun olet syönyt tuon aamupalasi, meidän pitäisi hiukan suunnitella minun uusinta innovaatiotani, sanoi parahiksi äitienpäiväaamuna tehtyään Herralle maittavan aamupalan (pekonia, munia, paahdedettua leipää ja hyvää kahvia).
-Niinpä niin, tuumi Herra enempi itsekseen. Tiesi jo, että näin hyvä aamiainen tiesi paitsi kukkaron nyörien helittämistä ,niin armotonta osallistumista (ellei peräti spektaakkelia) johonkin, mistä hän ei välittäisi ollenkaan. Enempi kiinnosti hääpäivälahjaksi viikolla saatu uusi kirja...
-Krhhm, mitähän sinulla nyt on mielessäsi, kysyi kuitenkin, koska tiesi, että viikonlopun rauha olisi kokonaan mennyttä ilman "osallistumista".
-Minulla on ideana nyt kevään kunniaksi perustaa Antiikkiliike Aito ja Kallis toimintaa tukeva kesäkioski, paremminkin trendikioski, sanoi Rouva tyytyväisenä.
-Siellä voin laittaa esille (- ei siis myydä, huomasi Herra heti itsekseen) trendikästä retroa ja omista kokoelmistani sopivia astioita ja muuta ajakohtaista sisutustarvikkeistoa.
-Olen jo tilannut sen puusepältä, joka sen jo asensikin. Valitettavasti Vapun seutu ja nyt tämä äitienpäivä sotki aikatauluja ja trendikioskini ei ole ihan vielä valmis, tohisi iloisena, vaikka hanke oli aiotusta hieman viivästynyt.
Samassa soi puhelin. Rouvan ilme muuttui paljonpuhuvaksi ... Pankinjohtajan Rouvan äänestä kuului hätäänyksen sekainen ihmetys...
-NYT ME MENEMME ULOS, vetäisi Herran kahvikuppinsa ääreltä.-TÄTÄ MINÄ PELKÄSIN, totesi  jäätävästi. Maalaamaton kioski ei  muistuttanut ollenkaan Rouvan näkemystä trendikioskista.
-MISSÄ SE TANE on?
Pihamaalla uteliaita oli kertynyt jo aikamoinen määrä ja näytti siltä, että kioskin eteen kertyi ihmisiä ihan jonoksi asti.
-Hyvä Rouva, kuului Tanen ääni kioskin uumenista.
-Päätimme täshä miehishä laittaa pyshtyyn tämmöishen pikaruokalahn. Täshtä shaa myösh teikövei-tyyliinh pikkupurtavaa, kunhan nyth niithä enshin ehditään leipashemaan.


-MITÄ TUO ON? kysyi Rouva vaikka toki tunnisti hernerokan. Oli vain niin järkyttynyt. Trendikioskin tarjontaan kun oli suunnitellut hyvää kahvia ja aistikkaita leivonnaisia.
-Ja KUKA täällä aamuisin klo 7.30 alkaen meinaa olla? kysyi vielä, jos mahdollista myrkyllisemmin.
-No Baarin Ishäntä tekaisi shoppaa ja shovimme, että näin kun sattumalta on kaunish päivä, shuoritamme lansheefrauksen saman tien. Arvosthtamme erityisen paljon Rouvan  ideaa laittaa pyshtyyn tämmöisen kioskin. She on erittäin hyvä, etenkin kun Rouvalla on kevään korhvalla tulosha paljon pihatöitä. Shaavat sitten urakkaporukat täshtä lounashta.
Rouvan oli pakko hiukan hellittää, sillä tavallaan Tane oli oikeassa. 
-Minähän voisin ryhtyä tarjoilemaan  keitto- ja lasaattilounaita, alkoi miettiä itsekseen. Kunhan vain saan Kondiittorin (Opiskelijanuorukaisen tyttöystävän) kesätöihin. Hänellä on sentää hygieniapassi ja omavalvontamenettelyt hallussa.

-Mutta miten ihmeessä Tane on nyt ajatellut tämän kioskin  keittöpuolen ja tuon tiskipuolen? Mistä ihmeestä tuo tiskikaappi on? Eihän täällä ole edes vielä viemäriä, huomasi ja huolestui.
-Rhouva ei nyth hätäile, minulla on hommat hanshkassa, totesi Tane, jolle Vapusta oli jäänyt aikamoinen vaihde päälle. Ylioppilaslakkikin oli hyllyllä.


-Minä tunnen muutamia Teknillisen opinston aikaishia kavereita ja he tulevath tekemään ashennukset. Tuo tiskiallash löydethiin Tehtaan varashtosta.
-Niinpä tietenkin, totesi Rouva, ja päätti sitten rauhoittua. Olihan hän nyt kuitenkin saanut mainetta kioskihankkeestaan ja kieltämättä ajatus asitikkaasta lounakioskista miellytti mieltä.

Tiskillä näyti olevan ihan pöytätabletti ja menulista (tosin tyhjä). Tarjolla oleva rokkakin näytti sopivan sakealta, ja  niinpä Rouva ehdotti Herralle täysin ennenkuulumattoman idean:
-Mitä jos nyt sitten maistamme tämän Tanen tarjoomuksia?

Seinälle asennettu lehti/lasku ja kirjeteline toi Rouvalle mieleen pahanenteisesti, että kioskista olisi mahdollisesti ajateltu jotain ehkä pysyvämpääkin  paikkaa joillekin. Takahuoneessa kun näkyi olevan joku sängyn tapainen... Ei kuitenkaan sitä ehtinyt kauaa miettiä, kun hoksaksi, että kioskin edustalle oli ehdottomasti saatava istuimia ja pöytäryhmiä.
Herra huokaisi, lisähankintoja se tiesi, mutta nähdessään vaimokullan tyytyväisenä miettimässä trendikioskin tulevaisuutta, hän totesi saavansa kukkaron nyörien aukomisen myötä itselleen kaivattua lukurauhaa.
-Kannattaisiko sinun nyt kuitenkin penkoa Tehtaan varastoja vielä, ehdotti. -Muistaakseni siellä olisi sellaista autenttista Tehtaan ruokalan jäämistöä tallella. Sehän sopisi tähän tunnelmaan mainiosti.


Tästäkös Rouva ilahtui ja pyysi heti Pankinjohtajan Rouvan mukaansa. Soitti lisäksi Galleristille, jolla tunnetusti oli hyvä maku. Kolmisin nämä  tyylin ja taiteen tuntevat naiset matkasivat Tehtaan liki ehtymättömälle varastolle.
-Saishkos Herroille olla tiskin alta pienet tömpshyt, kysyi Tane viattoman näköisenä.
-Eihän rokka ole mitään ilman kunnon akvaviittia, totesivat Herra ja Pankinjohtaja, kun tajusivat, että Baarin Isäntä ja Tane olivat huolehtineet paikalle jaloja ruuansulatusta edistäviä aineksia. Samaa mieltä oli K-kauppias, joka kerrankin ehti ja osui paikalle oikeaan aikaan.
Niin soljui iltapäivä, rokka teki kauppansa ja suunnitelmat bisneksen jalostamiselle kehittyivät.

Tämä pieni kioski valmitstuu Raunistulan kerhon joulusuunnitelmia silmällä pitäen, mutta sitä tässä tehdessäni ei millään välttynyt ajatukselta tehdä siitä keskeneräisyydessään Tanen puuhiin sopivaa kesäkioskia ;)
This tiny room box is on its way to our dolls house club´s Christmas display. Until then, unpainted and not even nearly finished, it serves as the handyman´s "Dan´s" summer kiosk.


6 kommenttia:

 1. Voi, että on kiva käydä lukemassa näitä minimaailman juttuja. Ihana kioski, vaikka rouva ei ehkä ole saanutkaan juuri sitä mitä toivoi.

  VastaaPoista
 2. Noin ne suunnitelmat muuttuvat :)

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Tähän sisältyy varmasti monta yllättävää tarinaa vielä matkan varrella :)

  VastaaPoista
 6. Hihii, aivan huippukiva tarina :) Tunnistin alusta oman ja mieheni keskustelun (oletko käynyt kärpäsenä katossa): "Siellä voin laittaa esille...." - (ei siis myydä).

  VastaaPoista