sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kevätsiivousta

-Kyllä minun nyt pitää sanoa, että tämä EI VOI OLLA TOTTA. Sinun piti huolehtia siitä, että autotallimme tulee kuntoon ja että kaikki TURHA sieltä viedään pois, totesi Villa Charlotten Rouva autotalliin kurkistaessaan. Hänellä oli tyylilleen uskollisesti taas kiire järjestää Vapun jälkeinen kevyt illallinen Pankinjohtajapariskunnalle, jotka olivat Vapun tienoon matkoilla
-KUULITKO SINÄ, korotti ääntään, kun vastinetta tälle lievän käskymuodon sisältävälle toteamukselle ei autotallin perukoilta tullut.
Näkymä oli kaikkinensa aika sekava, Rouvan mielestä turhuuksiin kuului mm auto, jota Herra vaali suurena aarteenaan...

 Tärkeimmät asiat ovat Rouvan mielestä puutarhainstallaatioon kuuluvat istutukset ja grillipation varusteet. Nekin olivat koskemattomina vielä varastoituna.

 -Jahas, totesi Rouva, kun kuuli autotallin naapurista kilinää ja jonninjoutavalta kuulostavaa puheensorinaa. Lähti sitten tomeraan tyyliinsä arvokiinteistönsä kivijalassa sijaitsevaan kortteliravintolaan (kanta-asikkaiden suulla kapakkaan) pahat ennustukset mielessään.
-VAI NIIN, piti minun tämä arvata, totesi myrkyllisesti ja loi katseensa baaritiskillä näkyviin selkiin.

- Hyvää päivää Rouva, shaako olla ykshi Vapun jälkeinen, totesi Tane iloisesti Rouvan nähdessään. Me olemmeh täällä shuunnittelemasha Rouvan autotallin tyhjennysprojekhtia, Herran toimekshiannoshta.
-EI KIITOS, kuului jäätävästi. - Ja parempi, että minun autotalliini ja puutarhainstallaatioon ei kukaan koske ennen huomisaamua ja silloinkin vasta, kun olen nähnyt missä Vapun jälkeistunnelmissa silloin ollaan, jatkoi.
-Herrha pyyshi sanomaan, että tuli kiire tehdashasioihin, lisäsi Tane samalla kun nosti toista kulmakarvaansa lisätuopposen toiveessa. -Me autamme shamalla Baarin Ishäntää uusien laatuviinien varashtoinnissa Opiskelijanuorukaisen kanssha.
 -Rouva käänsi selkänsä tyrmistyneenä siitä, että Herra oli onnistunut tekemään itselleen asiaa Tehtaalle. Pyhäpäivänä! Ja juuri tänään kun oli valmisteltava kevyt illallinen. Päätti sitten keittää itselleen valmistelujen tuoksinassa hyvät kahvit ja pyytää Pankinjohtajan Rouvankin saapumaan jo aiemmin - selvää oli, että Herra oli pyytänyt Pankinjohtajan Tehtaalle kanssaan. Muka tiliasioita.

-Kukkaset vielä maljakkoon, hyrisi sitten jo tyytyväisenä, kun katseli huikopalaksi valmistamaansa suolakasta.

 -Kyllä minä niin nautin, kun on kauniita astioita, totesi kun kattoi pöytäänsä uusilla Paratiis- lautasillaan


-Nyt ei sitten muuta, kuin juomme Pankinjohtajan Rouvan kanssa kahvit ja odottelemme miehiä saapuvaksi.
-Me va tror du, hyve ystävä, jos me lämna bort kaffe och ta lite vin och suolapala, totesi Pankinjohtajan Rouva, joka saapui parahiksi ihastelemaan tulevan illan tarjoomuksia. -Hyve viini tuo appetit, vet du, sanoi viattoman oloisesti.
-No siinä olet ihan oikeassa, keitämme sitten kahvit kun olemme syöneet, hoksasi Rouvakin.
-Kippis!

6 kommenttia:

 1. :D - Ihana Eija! Ja kiitos mukavasta sunnuntain naurupalasta!

  VastaaPoista
 2. Vapun jälkeen onkin paikallaan juhlia, tyhjentää jääkaappi herkuista. Rouvilla on takuulla hauskaa.

  VastaaPoista
 3. Autotallin järjestys näyttää vähän samalta kun täällä kellarin. Vapun jälkijuhlat ovat varmaan hauskat, voivat herrat yllättyä jahka ehtivät paikalle ;)

  VastaaPoista
 4. Niin todellista. Kiitos hauskasta sunnuntaiviihteestä. Täällä on myös kaikki sekaisin. Oikea koti, leikkikoti ja kuvat. Heh.

  VastaaPoista