tiistai 5. elokuuta 2014

Rapuaika

Villa Charlotten Rouvalla oli tapansa mukaan kiirettä. Elokuun kuumuus oli lieventänyt pahinta terää tässä naisessa, mutta onneksi ovat elokuun leppeät illat olemassa.
-Mikään ei voita  hyvien ystävien kanssa vietettävää rapuiltaa, totesi aamulla Herralle, kun tätä kohtuullisen lempeästi herätteli.
-Mppff, mitähän se kello on, kysäisi Herra, jolla oli yksi harvinaisista päivistään, nimittäin päivä, jolloin hän ei ollut menossa Tehtaalle.
-Kello on jo  yksitoista (oikeasti se oli vasta 8.45, mutta Rouvalla oli nyt niin monta rautaa tulessa,  että kaikki keinot oli käytettävä)
-Ohho, sanoi Herra, nyt tuleekin kiire, nousi aamupuuhilleen.
Rouva hymyili itseensä, aukoi ikkunat sepposen selälleen aamun viileyttä sisään saadakseen, meni sen perään keittiöön kahvin keittoon.
-Kellohan on vasta 9.15, sanoi Herra, kun suihkun ja parranajon jälkeen sai silmälasit silmilleen ja näki kellotaululle (lievä petetyksi tulemisen sävy äänessään).
-Kuulehan kultaseni, niin se nyt vain on. Tänään me menemme ostamaan ravut ja parhaimmat saa heti aamulla. Juohan nyt kahvisi niin pääsemme liikkeelle.
-Ja kun olet juonut kahvit, esittelen sinulle uudet rapuillallisen astiat. Hankin ne vasiten tätä iltaa silmällä pitäen.

Asiat ovat Kaisan taitavista käsistä
Hallista päästyä aloitettiin illan valmistelut.
-Me keitämme ravut nyt heti, niin saavat sitten olla liemessään jäähtymässä iltaa varten.
-Minähän voi tässä toimia keittomestarina, totesi Herra, hänkin jo innoissaan.
-Kai me voimme yhden ravun maistaa heti, ikään kuin huikopalaksi, maiskutteli suutaan toiverikkaasti samalla kun laitteli rapuja keitinveteensä.

Ravut ovat Jatan kotikeittiöstä                       
-No maistetaan nyt sitten, laitan tuohon yhden ravun kummallekin. Mutta SITÄ VIINIPULLOA EI VIELÄ AVATA, toppuutteli, kun Herran katse alkoi olla etsivän näköinen.

                            

Illemmalla alkoi kaikki olla valmista. Rouva kattoi uusilla astioillaan ja Herra suunnitteli viinitarjoilua. Pankinjohtaja ja Rouvansa olivat jo kohta tulossa.
Essut ja rapukekkerihatut ovat omatekemiä jo muutaman vuoden takaa

Illasta tuli tavan mukaan leppoisa. Hyvien ystävien kanssa alettiin suunnitella vielä toista kesätapahtumaa. Idea tuli miehille mieleen illan kuluessa. Liekö syynä hyvä viini ja rapulaulujen kanssa nautittu snapsi (yksi vain rouville), mutta hankkeeseen suostuivat myös rouvat. Tavoitteeksi asetettiin yöpyminen Villa Charlotten Rouvan "downshifting tuvalla".  Siitä sitten myöhemmin.


4 kommenttia:

 1. Kauniit rapukestiastiat rouvalla! Kyllä ikimuistoiset kekkerit vaikuttavat taas oleva n tulollaan.

  VastaaPoista
 2. Jaa-a näitä perinteisiä rapujuhlia odottaa joka vuosi varmaan yhtä innokkaasti kuin osallistujat itsekin :) !

  VastaaPoista
 3. Hieno kattaus ja kauniit rapuastiat! =)

  VastaaPoista
 4. Kauniit rapuastiat rouvalla. Kelpaa pitää kekkereitä.

  Hyvää syksyn alkua!

  VastaaPoista