lauantai 21. marraskuuta 2015

Ehtiikö jouluksi?

Vanhan talon kunnostuksessa alkaa iskeä paniikki. Tänään sain Mieshenkilön avuksi (varaus oli tehty kaksi viikkoa sitten...) ja edistyimme ihan hyvin. Verhotankoja varten mm  koukut paikalleen.

Tässä keittiön maisemaa.  Verho on ensimmäiseltä verhokurssiltani, jonka piti Turussa Elina Kalli jo melko monta vuotta sitten. Onneksi oli sopiva.
Ongelmitta ei varmaan missään nukkekotiprojektissa päästä. Niin tässäkin. Yksi monista:Välikatto oli (itse mittamani ja kerholla Ninnan avulla sahaamani) liian pieni, sentti puuttui kummastakin suunnasta. Onneksi tänään Bauhaus auttoi ja uusi pala on nyt "telakalla".
Uusi pala odottaa pinnoitettaan. Läästin koko palan toisen puolen, sen käsittelemättömän, ensin Erikeeperillä, kun oli tuo toinen (vintin tuleva lattia) hiukan sellainen huokoinen. Huomaatteko mitä puuttuu? No porrasaukko... Se pitää osata itse sahata, kun Bauhausin sedällä oli iso jono odottamassa. Alla vanha välikattopala mallia antamassa.
Alla  olohuoneen ikkunaa. Voi olla, että tulee hankaluuksia, kun tämä rullaverho, kuten myös keittiössä oleva, ei ole toiminnallinen.  Verho oli vanhaa tekoa ja käytin hyväkseni. Laitan sitten makuuhuoneeseen ja kylppäriin sellaiset, että niitä voi vetään eteen ja sivulle. Se on nähty, että Neiti Neljävee tykkää niin tehdä.
 Kylppäriin tulee IKEAn kalusteet. Hiukan tuunasin...

Mieshenkilö suoritti kattopalojen maalauksen. Sain myös sahausapua ulkopuolen ikkunanpuitteisiin. Kaikki on nyt kertaalleen maalattu Neiti Neljäveen äidin toiveen mukaisella värillä.
 Välikatto paikalleen, sitten lamput...
Onneksi on vielä muutama viikonloppu jouluun.

2 kommenttia:

  1. Saa nähdä raatsitko antaakaan, talosta tulee koko lailla hieno.

    VastaaPoista
  2. Voi mahoton! Fiskarsin sakset ja Ikean kalusteet :)
    Neiti Neljävee on varmasi onnellinen talostaan.

    VastaaPoista