sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Uuden vuoden haasteet

- Jos jotakin vierastan, se on sähkötyöt, totesi Arkkitehti, kun asunnon sähköt menivät poikki. Vian hakeminen oli oma prosessinsa, mutta loppu hyvin kaikki hyvin.

Veljeni Insinööri on suunnitellut minulle Pitsilinnan 6. kerroksen sähköt, joista riittää "riemua" pitkään. On laajennettavissa kaikkiin kerroksiin ja valoja ohjataan kaukosäätimellä. 
Ihan  näyttää asialliselta - eikö muka?

Eri asia on, miten tälläiset "tee-se -itse -sähköviritykset"  (minun tekeminä) kestävät sen, että 6. kerros kohta siirretään paikalleen Pitsilinnaan. - Johan se on ollut "telakalla" liki vuoden...

Ihan oikea palojälki - pitääkin tarkistaa Insinööriltä, onko tämmöinen vaarallista.

- Toinen asia on, että nyt meillä pitää saada tuo keittiön takahuone eli kodinhoitohuone kuntoon, tuumi ja pyysi Puolisoaan auttamaan  lattian saumaamisessa.
-Olenkin valinnut nämä laatat taannoisesta Käsityömessutapahtumasta Turussa, taisi olla pari-kolme vuotta sitten, tuumi Puoliso, joka oli lattiaansa hyvin tyytyväinen.
 
Puoliso oli valinnut helmiäishohtoiset laatat, jotka äkkikatsomalla ovat mustat, mutta joukkoon mahtuu lila-sinertävää-vihertävääkin laattaa. Arkkitehdin keittiön takahuone kuvassa siis takaa päin katsottuna.
 Lattia on  kohtuullisen pientä keraamista laattaa.
 Kodinhioitohuoneen yläkaapisto odottaa vielä asennustaan. Led -valot tulevat  hyllyn alareunaan kiinni.

Saumaukseen käytin Ohlssonin  pikasilotetta.
 Lepotila/lukunurkka odottaa taulujaan.
 Keittiön ruokailutila - huomatkaa lyijykynämerkinnät päädyssä ;)
Hellan ylle tulee vielä liesituuletin, on maaluaksessaan.
-Nyt on aika mennä iltapalalle, touhotti Puoliso, kun kodinhoitohuoneen lattian saumaustyö oli saatu kohtuulliseen kuntoon
-Jatkamme sitten huomenna, sinun pitää nyt hetki levätä, että lonkkasi ei äidy särkemään. Huomenna on uusi päivä.

Niinpä. Huomista odotellessa. Hyvä uutta vuotta blogissani piipahteleville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti