maanantai 8. helmikuuta 2016

Tuunaustalkoot

Hyvä ystäväni Riitta tuli perinteiseen  sunnuntain askartelutuokioon. Oli onnistunut löytämään kirpparilta ison kasan IKEAn kalusteita, jotka päätettiin muodistaa. Käsittelyyn päätyivät  ruokapöydän neljä tuolia, sohva ja kaksi nojatuolia.
Tarvikkeet: liima, maalia, kangasta, pikkuhousunsuojia ja ohutta kertakäyttöistä harsoa, tulitikku-laatikoita, nuppineuloja, kontaktimuovia.

Pikkuhousunsuojat ovat mahtavaa pehmuketta, tarttuvat kiinni hienosti! Joko suoraan muoviin tai sitten sen ympärille voi kietoa jotain lisäpehmuketta tai suoraan pääliskankaan.
Nojatuolia piti  istuimestaan saada hiukan korkeammaksi:
Ta-daam:
Tulitikkulaatikon ympärille käärittiin ensin pikkuhousunsuojaa ja se  vielä suojatiin ohuella kertakäyttöisellä harsolla, jonka päälle liimattiin kangas - hieno vai mitä?
Sohva oli myös aika syvä ja sama temppu tehtiin sille, kului vain useampi tulitikkulaatikko...
 Sohvan alle tehtiin "laatikosto",  sitä ei saa auki. Tulitikkurasiat päälystettiin kontaktimuovilla, päälle laitettiin pahvia, jossa on päällä samaa kontaktimuovia, nuppeina nuppineulat.
 Hmm, liian matala edelleen... joitenkin muistuttaa vanhaa keittiön sohvaa, josa voitiin säilyttää esim vuodevaatteita... mutta liian syvä... Mikä neuvoksi?
Pehmuste!
 Siinä välillä muuttuivat värikkään keittiötuolit valkoisiksi.
 Sohvaryhmää sitten mallattiin lisää vielä: siihen tehtiin rullatyyny selkänojan virkaa tekemään. Sininen kangas ei riittänyt kuin kahteen tuoliin, mutta hyvin sopii sohva joukkoon, vaikka onkin eri kuosia.
Ja miltäs näyttää:  voi laittaa torkkupeitolla tai ilman?
Tai tyynyjen kera... ja pöydällä rekvisiittana Aallon maljakko.
Kyllä oli mukava sunnuntaimme - ensi kerralla jatketaan.

13 kommenttia:

 1. Upeita! Onko noi huonekalut puuta vai muovia ja jos muovia, niin mimmosta maalia käytitte? mulla ois tuunattavia muovisia huonekaluja, mutten oo löytäny tapaa saada niihin kaunista maalipintaa.

  VastaaPoista
 2. Tekee mieli kokeilla, kiitos ohjeista.

  VastaaPoista
 3. Ok, kiitti! Ette pohjustaneet mitenkään?

  VastaaPoista
 4. Vautsi, täytynee hommata tota maalia :)

  VastaaPoista
 5. Nuo Ikean kalusteet ovatkin hiukan kolkkoja mutta nyt niistä on tullut todella upea kokonaisuus. Kiitos hyvistä ideoista.

  VastaaPoista
 6. Oikein onnistunut tuunaus, lopputulos näyttää hienolta.

  VastaaPoista
 7. Upeat kalusteet! Voi että kun lukee muiden blogeja, omat sormet syyhyää tehdä jotain muttakun kiakki tarvikkeet on tuolla kaukana...

  VastaaPoista
 8. ihania tuli kauniin värisiä. Iloista Ystävänpäivää <3

  VastaaPoista
 9. Hienot ovat. Olen noita kalusteita joskus katsellut ja joskus havitellutkin, en vaan tiedä mihin laittaisin. Ehkäsitten tarvittaisiin se uusi talo???

  Eevert kiittää Villa Charlotten Rouvaa ihanasta Ystävänpäiväkortista ja toivottaa mukavaa päivää myös Rouvalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikean kalusteet on aika isoja, eli kokosuhde lienee 1:10. Lapsille todella hyvät ekan talon leikkiä kestävät. Muutenkin niiden joukossa on todella hyvän näköisiä kalusteita.

   Poista