tiistai 28. maaliskuuta 2017

Vanhan talon kunnostus 2 - Ikkunalaudat, listat ja uusi sokkeli

Vahingonkorjausliikkeet on tehty - erheellisesti etuseinän ikkunoiden  a l a l a i t a a n  asennetut koukut on poistettu, peitetty ja uusien koukkujen asennus on edessä. Korjaukseksi päätimme  reikien peitoksi asentaa ikkunalaudat.

Bilteman lautaa, valkoista maalia ja kannakkeet samasta laudasta - ei huono?

Sen jälkeen listat - nekin maalattu kahteen kertaan ja hiottu välissä tietysti ;)
 Tässä kuvassa tarkkasilmäiset jo näkevät  s o k k e l i n  -  se tekee talosta heti jollakin tavalla "ajatellumman" näköisen. Ja sitä paitsi, ovi ei laahaa pitkin pöytää avatessa/suljettaessa.
 Sokkelin valmistuksessa sain apua Mieshenkilöltä.
 Sokkeli ruuvatiin parilla ruuvilla, väliin myös liimaa.
Sitten päästinkin jo sommittelemaan verhoja, jotka ovat asialistalla vasta myöhemmin tällä viikolla, mutta kyllä hiukan pitää "maistella".
Varastoista löytyi ns valmisverho, jonka aikanaan olen tehnyt Villa Charlotten Opiskelijanuorukaisen Luukkuun. Niitä on kaksi ja ovat kuin tehdyt näihin ikkunoihin! Tämä on yläkerran makuuhuone.
 Tämä kaunotar on ostoverho Nukkekotikirppikseltä. Saapi nähdä mitä ikkunoista sitten lopulta löytyy. Tämä on alakerran keittiö.
Ensi kerralla ruuvataan etuseinään uudet verhokoukut, valmistetaan verhijta ja aloitetaan portaikon teko. Siihen asti mukavia hetkiä kaikille blogissani piipahteleville!


1 kommentti:

  1. Hienoa tulee! Kiva keksintö tuo ikkunalaudat ikkunoiden alle...mm kukkapurkeille paikkoja...

    VastaaPoista