maanantai 11. marraskuuta 2019

"Joka pelkää se menköön. Minä jään." - Äänestyksen tulos

Osallistuin näytteilleasettajana Leffat laatikoissa -näyttelyyn Turun Finnkinossa. Näyttely on osa Raunistulan nukkekotikerhon 10-vuotisjuhlavuoden tapahtumia. Näyttely siirtyi Finnkinosta Turun Kaupunginteatterin pääoven vitriinin 13.1.2020, jossa se on nähtävillä 13.3.2020 asti.
Mukana on yhteensä 8 roomboxia aihena "elokuva".

Omani on vuodelta 1955: Tuntematon sotilas ja siitä kohtaus "Kovennettua" . Yleisöäänestyksen myötä oma työni sai eniten ääniä - ISO KIITOS kaikille työtäni äänestäneille!
Toiseksi ylsi Katri Suikin hieno Psyko ja kolmanneksi Ninna Mäkisen mainio Mielensäpahoittaja.


"Joka pelkää, se menköön. Minä jään.”
Alikersantti Lehto, sotamiehet Rahikainen ja Määttä suorittavat rangaistustaan, "kovennettua", kun neuvostoliittolaiset hävittäjät alkavat lähestyä. Lehto seisoo täysvarustukset päällään hievahtamatta, Rahikainen polvistuu ja Määttä alkaa epäröidä. Pommit iskevät.
Taustalla välähtävät pommien valot (kiitos veljelle siitä). Boxin koko on 43 (l)*35(k)*30(s).
Malli elokuvasta:
 Sotilaiden kiinnitystikut:


                                
 Elämäni ensimmäiset 1:12 nuket (todennäköisesti myös viimeiset)
 Kypärän aihio - jouti roskiin - onneksi löytyi sitten monen mietinnän jälkeen kunnollinen idea:

 
 Kypärät on 3D-tulostettu (3D Crush,Tampere). Reput ja muut tarvikkeet itse tehty. Nuket ja vaatteet itse tehty.
 Hienot kiväärit valmisti harrastajaystävä Sami Tuuhea (Tampere).  Ne saapuivat upeassa laatikossaan.Jokaisella on reppu.
Nukkeja tehdessä (itse tehty aasta ööhön) huomasin, että jollakin lailla keskellä seisovasta alikersantti Lehdosta tuli näyttelijänsä näköinen (Åke Lindman).

5 kommenttia:

 1. Tuttu kohtaus...useamman kerran katsottu. Hyvin olet saanut tunnelman esille!

  VastaaPoista
 2. On kertakaikkiaan upeaa🏆🏆🏆🏆🏆

  VastaaPoista
 3. Jokainen työsi 10-juttuja, mutta tuntematon sotilas oli niitä ensimmäisiä suuria tarinoita joita jo lapsena luin. Isoäitini oli hankkinut sen ja lisäksi Täällä pohjantähden alla-trilogian. Ne lukuhetket ovat jäsentäneet minut tähän yhteiskuntaan ja historian kulkuun. Jussi, suo ja kuokka-teema kantaa.

  VastaaPoista
 4. The above article is nice and interesting, thank you willing to share! Greetings success of admin Aqur Printing Jakarta wish you deign to visit my website, thank you :)

  VastaaPoista