sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Kulttuuria koronasta huolimatta

Villa Charlotten Rouva oli  tohinoissaan. Aamun lehdessä oli esillä merkittävä uutinen. Liikkeelle oli päästävä ja heti. Näpylöi kiireesti Pankinjohtajan Rouvan ja Galleristin pikavalintanäppäimiin -  suunnitelma alkoi kehkeytyä. 

Museomestari Artsi Gouda puhdistustyössä

Laittoi kiireesti aamupalan mieskullalleen (kaurapuuroa ja mustikoita) ja hyvää kaupunkisarjan uutuuskahvia. Tänään oli vuorosssa New York, kaapissa odotti Reykjavik. - Kivaa korona-ajan matkustamista, mietti hymyillen. Näillä eväillä selvitään, tuumi, ja kutsui puolison aamupalalle.

-Minulla on tänään asiaa keskustaan, totesi ja lisäsi, sinä voisit laittaa auton valmiiksi lämpimään, että on sitten mukavampi lähteä. Tehtaanjohtaja nautii puurostaan eikä reagoi. Aamun aviisi auki pöydällä ja se vei mielenkiinnon..

-KUULETO SINÄ? LAITA SE AUTO LÄMPIÄMÄÄN.

-Ai minä vai, kysyy miespolo ja ihmettelee tilannetta. -Mihin sinä autoa tarvitset?

-En minä sitä meinaa ajaa, vaan sinä. Kunhan nyt syöt puurosi ja sitten mennään. Nyt on päästävä  museon pihalle. Siellä on tehty ennenkuulumattoman hieno löytö. Galleristi ja Pankinjohtajan Rouva  tulevat mukaan.

-Pihalla aamulla tapasin roskia viedessäni Tanen lumitöissä Huikka ja Kulauksen etupihalla.  Hän tiesi tästä asiasta enemmän kuin lehdestä voi lukea, sillä hän tuntee museomestari Artsi Goudan. - Mitä ikinä se tarkoittaakin, mietti mielessään. Jos on Tanen sukua tai edes hyvä kaveri, ei voi olla kovin luotettava toimija. 

Lastautuivat autoon kaikki kolme touhukasta naista, Tehtaanjohtaja asettautui komennon mukaan kuskiksi - rauhallinen etätyöpäivä meni sen sileän tien. 

-Taitaa museo olla kiinni, totesi kuski hiukan intoa toppuutellen, ei sinne sisään pääse. -Emme me sisälle aiokaan, vastasi vaimonsa napakasti. - Me kurkimme takapihan aidan läpi  sitä ennenkuulumatonta löytöä, josta Tane antoi tarkat vinkit ennen kuin lähti auttamaan kaveriaan paikan päälle. Kuulema on vielä lisäksi ilkivaltaakin tehty.


Aidan takaa näkyi museomestari puuhissaan. Paitsi sensaatiomaista löytöä, oli yöllä todellakin tehty tihutöitä, ja siivous oli aloitettu. APUA VÄTYS graffiti piti poistaa heti.

Innokkaat naiset kurkkivat minkä ehtivät. Eivät olleet ainoat paikalle kiirehtineet. Löydön ikää ei oltu vielä ehditty selvittää...

-Sinä voit kultaseni ajaa takaisin niihin etätöihisi, me jäämme tänne. Kurkistamme, olisiko museon kahvila auki vielä ennen kuin kaikki ravintolat uusien koronaohjeistusten vuoksi suljetaan. Jos on jo kiinni, kävelemme tässä kauniissa kevätsäässä takaisin ja juomme omalla terasillamme kahvit. Onneksi on se lämpölamppu. Tanen mukaan olisi tiedossa pystykahvit Artsin varaston keittiöpisteessä, mutta siihen me emme voi suostua...
Artsi Goudan varaston keittiöpiste.


*******
Oma  harrastekerhoni, Raunistulan nukkekotikerho viettää 10-vuotisjuhlavuottaan. Sen kunniaksi valmistimme MOUSEUM -näyttelyn, 

Näyttelymme on esillä 2.1.2022 asti. Voit piipahtaa kerhon sivustolla, siellä on kuvia Mouseumista.
 
Kannattaa seurata museon www-sivuja aukiolon varmistamiseksi. 

                                          Tapaamisiin - pysytään terveinä!


3 kommenttia:

  1. I have seen that every person wants to express all his feelings but he is not able to express his feelings properly in words but the content you have written in your post is very beautiful, it seems that you have expressed your feelings is expressed. Hi, you are a very beautiful post writer, similarly keep writing new posts in your life, our best wishes are with you. beautiful Girl Gurgaon
    online girl gurgaon

    VastaaPoista