sunnuntai 27. marraskuuta 2022

Ihan viittä vaille joulukampaus


- Kyllä on on ihan viittä vaille, että minä romahdan, totesi Villa Charlotten Rouva, kun katseli itseään peilistä.  -Minun pitää päästä kampaajalle, joulu tulossa ja kaikki. Huikka ja Kulauksen perinteinen joulualustilaisuuskin on käsillä.

-KUULETKO SINÄ, korotti ääntään puolison huomiota saadakseen. Tämä rauhaa ja homeostsaassia arvosta miespolo kurkki mieluummin keittiön suuntaan,  josta tuli Kondiittorin leipomien joulutorttujen kutsuva tuoksu.

-Mitä nyt, päätti kuitenkin kysyä. Totesi, että viisainta olla ainakin kuuntelevinaan, vaikka mieli teki joulutorttuja enemmän kuin mitään muuta.

-Tarvitsen kyydin kaupungille, siellä on avattuu uusi kampaamo ja olen sieltä varannut ajan. Nyt on jo kiire, tohkotti mennessään eteiseen.

Uusi kampaamo on nimeltään Ihan viittä vaille. Kooltaan tämä seinäke on 17 cm x17 cm ja korkeus on 22 cm. Valmistin sen omalla kampaajalleni joulunodotuksen iloksi.

Niinpä lähdettiin. 

-Tämähän on ihan win-win  -tilanne, totesi Tehtaanjohta mielissään. Keskustasssa saakin mukavasti aikaa kulutettua, kun  vaimokulta pitää myös parin tunnin jälkeen hakea kotiin. Iloisena hän jätti autonsa toriparkkiin ja suuntasin askeleet kirjakauppaan. Ties vaikka löytyisi lahja vaimokullalle, mietti mennessään.Eipä tiennyt Rouva, mitä avajaisviikon tarjouksessa olisi. Kun väriaine vaikutti, toi liikkeenharjoittajatar juustoleivän ja mansikan huumaavaa tuoksua tulvivan drinksun. Mahtoiko tuoda peräti kaksi, pakko miettiä, kun Rouvan poskien punerrusta kotimatkalla tarkasteltiin.


-Kyllä olikin mukava tämä uushi kampaamo, totesi Rouva tyytyväisenä, kun astui autoon. Katsoi samalla auton peilistä uutta hiuksistoaan ja oli tyytyväinen. Nyt pääshemme kotiin, keitämme hyvät kahvit, sanoi ja suikkasi suukon miehensä poskelle.
Herra ajoi tyytyväisenä, eikä kummemmin vaimokullan mielialaa kommentoinut. Kuvauksesta päätellen avajaistarjouksen mansikkajuoma oli sisältänyt muutakin kuin mansikkaa.
Siitä viis, sillä odotettavissa oli kuin olikin kahvin kanssa aamulla leivotut joulutortut.

Niin soljui mukavasti tämä iltapäivä. Rouva soitti vielä ystävilleen Galleristille ja Pankinjohtajan vaimolle kertoakseen vaikutelmansa uudesta kampaamosta. Päättivät vielä sitten illemmalla mennä laskemaan Huikka ja Kulauksen ulkopenkit, sillä joulunalustilaisuus olisi jo ihan kohta,


Ihan viittä vaille -kampaamon logo syntyi yhteistyössä tyttäreni kanssa.

Logosta todetaan lahjakirjassa seuraavasti:

"Four times five" -logosta voi löytää neljä viiden minuutin etäisyyttä: pystyasennossa seisovien saksien saksiosat ovat viittä vaille tasan - ja viittä yli tasan -kohdilla ympyrän malliin havainnollistetussa kellotaulussa. Saksien käsiosat taas ovat viittä vaille - ja viittä yli puoli -asennoissa.  Logon värimaailma on tummanharmaa-valkoinen, kampaamon sisustusmaailmaa mukaillen. Saksien saksiosista muodostuu logon keskelle iso V-kirjain. V niin kuin Viittä vaille. Logo ilmentää nykyajan kiireistä arkea, jossa kampaajan käsiin pääseminen saattaa olla ihan viittä vaille pelastus ruuhkavuosissa elävälle. 


Seinäkkeen sähköpääkeskus

Ihan viitä vaille -kampaamon esikuvalla on yksi seinä "tapetoitu" koivunrungoilla ja koivusta sahatuilla siivuilla (taustalla).  Pieni seinäke löysi paikkansa heti.Tämän seinäkkeen innoituksen lähteenä oli oma luottokampaajani Heli ja hänen liikkeensä 11. hetki.
Kiitos Heli monivuotisesta yhteistyöstä.
Näillä mietoksin joulunodotukseen!

3 kommenttia:

  1. Kiitos Eija&apulaisjoukko mahtavasta yllätyksestä ! Liikkeemme ikkunassa on myös muuta eijamaista nähtävillä. Joulumieli ja kiitollisuus on helikampaamontädin mieleshä. PS.viittävailleviis=11.hetki😂

    VastaaPoista
  2. Hieno on :) Omat rakentelut ovat olleet melkoisessa paitsiossa pidemmän aikaa. Tätä kun luki niin kummasti taas jokin kipinä singahti liikkeelle.

    VastaaPoista
  3. Jouduin ihan tosissani miettimään, onko nuo kuvat oikeasta 1:1 paikasta vai nukkekodista/pienoishuoneesta. En ole ikinä nähnyt noin aidon näköistä pienoishuonetta, vaikka olen lukenut nukkekotiblogeja yli 10 vuotta.

    VastaaPoista