perjantai 23. joulukuuta 2022

Joulun taikaa

Istuttiin miehissä Huikka ja Kulauksen tiskillä. Paikalla olivat tietysti Tane, Pankinjohtaja, Tehtaanjohtaja, K-Kauppias, Baarinisäntä ja hanoja säätävä Opiskelijanuorukainen. Vilahti paikalla myös Kondiittori, joka järjesteli tämän mutkattoman korttelikapakan (Villa Charlotten Rouvan mielestä kortteliravintolan) vitriinejä. Arkkitehti oli mukana Ipadin etäyhteydellä, koska lonkka oli niin hankala, että ei lähtenyt mukaan paikan päälle.

-Nyt on pojat toshi kyseessä, painotti Tane. - Villa Charlotten Rouva liukastui eilen shiivouksen vaativissa toimenpiteishä eikä pysty organishoimaan joulua niin kuin aina on tehnyt.

Tehtaanjohtaja oli täysin alamaissa, kun vaimokulta oli eilen pihalla liukastunut.  Kylkiluuvamma esti tämän energiapakkauksen touhut, mistä hän itse oli enemmän kuin pahoillaan. Kulmakarvojaan kohottamalla näkäräisen saatuaan Tane ojensi jalon juoman johtajalle ja sanoi tyylilleen sopivan mahtavasti: - Kyllä me miehet nyt tartumme ohjakshiin ja luomme joulumielen Rouvalle, joka on aina meille joulua järjeshtänyt.


Niinpä hetken päästä alkoi suunnitelma olla valmiina. Aatonaaton perinnetapahtuma likeisen Pitsilinnan asukkaille toteutetaan sittenkin!

- Minä haen grillin vanhalta tuvalta ja pengon Tehtaan varashtoista jouluvalot, lupasi Tane ja puki takin päälleen. K-kauppias lupasi grillimakkarat ja lisäksi vakuutti Tehtaanjohtajalle, että ruokatarvikelähetys toimitetaan ovelle asti. Rouvan ei tarvitse muuta kuin tilata verkkomyynnistä. - Vielä ehtii, lohdutti kauppias ja kiiruhti takaisin kauppaansa, jossa joulukiireet painoivat päälle.

Etäyhteden päässä oleva Arkkitehti lupasi Rouvalle ylimääräisen rollaattorinsa ja lisäsi, että laittaa mukaan isoäitinsä perintönä saadun, kauniin virkatun hartialiinan lämpöä tuomaan.

-Katsokaash pojat, mitä keksin, iloitsi Tane. Mukanaan oli paitsi tähtivalot ja grilli, myös puu. -Nyt on niin, että kuushta en enää löytänyt, mutta olen hyvin tietoinen, että nyt on muotia ripustaa korishteet puihin. Eikösh ole hieno?

-Kyllä minä autan sitten siivouksen loppuun, huikkasi Kondiittori, ja voin samalla valmistaa Rouvan joulupöydän. Lähti siitä samasta tamppaamaan mattoja, mikä työ oli eilen jäänyt tekemättä. -Olipahan matot ehtineet hyvin tuulettua, tuumi kun aloittti työn, jossa ei kauaa aika mennyt.

-Minä voin koordinoida Villa Charlotten pihavalot, lupasi Pankinjohtaja. Pyysi samalla Tehtaanjohtajaa parikseen ja siitäkös johtajan ilme kirkastui. Nimittän vaimokullan tärkeä jouluperinne on vuosia ollut pihan tonttumajan pystytys ja koristelu.

Näin soljuivat miehiset järjestelyt. Kun kaikki oli valmiina, makkarat grillillä ja koristeet esillä, saatettiin Villa Charlotten Rouva paikalle. Rollaattorin kanssa hän selvisi hyvin oman arvokiinteistönsä kivijalassa olevaan kortteliravintolaan.  Hiukan katseli ensin tapansa mukaan kriittisesti tilannetta. Halloweenin jäljiltä baaritiskillä oli vielä outo ilmestys. Huomasi sitten kyyneltyvänsä. 

-No mitä tuumit kultaseni, kysyi Villa Charlotten isäntä vaimokullaltaan, joka sai makkaran voipaperiin käärittynä. Sinappi oli väkevää ja hyvää. 

-Kyllä minun pitää nyt sanoa, että tämä joulu jää mieleen. Että näin olette nähneet vaivaa ja kaikki on niin kaunista (katseli ympärilleen ja huomasi hyväksyvänsä jopa joulupuun).

-Onhan ystävällisyys ja toisten huomiointi parasta maailmassa, lisäsi. Pyydätkö Baarinisännältä minulle glögiä, tällä kertaa saa olla hiukan terästetty. 

Olikin hyvä juoma se.

Näin soljui aatonaatto. Laulettiin yhdessä, juteltiin ja nautittiin ystävien läsnäolosta.

                                                     Hyvää joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti