lauantai 28. lokakuuta 2023

Halloween vavisuttaa

 Kyllä tässä nyt kestämistä taas, totesi Villa Charlotten Rouva. Arvaan, että on ollut se Tane asialla.

Puolisonsa oli tavan mukaan tullut keittiöön suorittamaan illan tarjoilun koemaistamista. Taitaa olla turha toivo, sillä vaimokulta oli tyrmistyneenä unohtanut kattaa keittiöön kahvikupit.

KUULITKO SINÄ, sanoi Rouva ponnekkaasti ja veti miestään hihasta talon ulko-ovelle.

Katso nyt! Minun arvokiinteistöni pihalla on - MIKÄ - siellä on m o o t t o r i p y ö r ä. Ja mikä siinä istuu? Sano minulle mikä siinä istuu?

NÄETKÖ SINÄ? 

Tämän pahemmaksi ei tilanne voi tulla, totesi Herra ja muisteli  kaihoten keittiön pöytää, jossa oli sangen herkullinen koemaistatusasetelma. Mutta ei kahvia.

Nyt on parasta hoitaa tilanne "kotiin", totesi Herra mielessään. 

Kuulehan nyt vaimokulta, mitäpä jos minä menisin etsimään Tanen ja pyytäisin häntä hoitamaan tuon moottoripyörän vaikka Huikka ja Kulauksen edustalle. Siellähän on järjesteillä perinteinen Halloween-ilta ja siihen varmaan Tanekin on tuon tarkoittanut. Otan Töpsyn ja Tapsun samalla mukaani, saavat ulkoilla.

Lähti siitä sitten niiltä seisoviltaan hoitamaan asiaa. Soitti samalla ystävälleen Pankinjohtajalle pyytäen tätä mukaan happihyppelylle.


Tietäähän sen, mitä sitten tapahtui. Huikka ja Kulauksen järjestelyjen äänet kuuluivat ulos asti. Varmuudeksi päätettiin mennä sisälle Tanea etsimään. 

Täällähän on dekoreeraus jo liki valmista, totesivat ja etenivät määrätietoisesti baaritiskiä kohti. Siellähän se Tanekin oli. Näytti jo rentoutuneen päivän touhuista. Ilahtui Herran ja Pankinjohtajan saapumisesta niin, että kohotti kulmakarvojaan lisäjuomaa saadakseen. Siinä sitten neuvoa-antavien äärellä saatiin sovituksi myös moottoripyörän siirtämisestä.
Sillä välin kotona Villa Charlotten Rouvakin ehti rauhoittua ja katseli tyytyväisenä Halloween-kattaustaan. Rouva ei Halloweenistä perusta ja niinpä pöytä onkin aistikkaasti katettu. Illalla saadaan vieraat. Ja nyt menen keittämään mieskullalle hyvät esimaistelukahvit.


1 kommentti:

  1. Olipa hauska kuulla Villa Carlotten kuulumisia ja Huikka ja Kulauksessakin juhlitaan varmaan antaumuksella.

    VastaaPoista