sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Aikainen kuusi

"No niin pojat, nyt on tämän joulun kuusikausi alkanut", totesi Tane tyytyväisen oloisena, kun asteli Huikka ja Kulaukseen iltapäivän hämärässä. Ilme oli muhevan tyytyväinen, kun osoitti Baarin Isännälle, "laitapa tuosta hanasta sitten viljatuotteen jalompaa muotoa tuopponen tulemaan". Baarin Isäntä ja Opiskelijanuorukainen katsoivat kysyvästi, koska muistivat karvaasti muutaman aikaisemman kuusiprojektin myös omissa nahoissaan. "Kukas näin aikaisin kuusta kyselee", kysäisivät samalla kun jatkoivat lasirivistön  suoristamista ja pöytien pyyhkimistä. "Nyt on  pojat kyseessä tuo ystävällinen kamreeri, Leskirouva Pitsilinnasta. Hänellä on kuulema tapana pitää aina ennen virallista pikkujoulupäivää työtovereilleen joulupiparitalkoot ja siihen nyt kuusi tarvitaan. Ja huom pojat, hän pyysi minua ottamaan mukaani myös Opiskelijanuorukaisen, sen verran tarkka homma kyseessä kuulema".

Marialta saamani nukkekotikaappi vielä odottaa valmistumistaan. Kaunista kaappia olen miettinyt laittavani kuntoon sitten, kun siihen saan sisäpintaan ruiskumaalusapua.
Puusohvan vierellä on uusin väkerrykseni, "ompelurahi", jonka teimme Raunistulan kerhossa.
Niin menivät miehet ja löysivät Leskirouvan jouluisassa puuhassaan. Koristeita ja herkullista kakkua oli jo nostettu pöydälle odottelemaan. "Tervetuloa vaan, onpa mukavaa, kun pääsitte auttamaan, minulla on nyt tyttärentytär PikkuSisko hoidossa. En millään saa haetuksi ylös sitä  joulukuusta, jonka olen tilannut. Se on kuulema  talon takapihalle jätetty.



Miehet katselivat ympärilleen ja totesivat paitsi pienen nytyn kehdossaan, niin lupaavan pullataikinan pöydällä. Opiskelijanuorukainen tönäisi Tanea hihaan ja osoitti lattialla olevaa kannettavaa radiota. "Mistähän vuosisadalta tuokin ämyri on - ja mikä tuo iso kaappi on, josta näkyy nuo pienet portaat"?

                                
Tanella oli vastaus kaikkeen: "Tuo kaappi on tuleva nukkekoti. Kuulema sen maalaus ja tapetointiurakka on tulollaan. En kuitenkaan tällä kertaa usko, että meitä siihen puuhaan erityisemmin kutsutaan", sanoi ja totesi Leskirouvalle, "Onpa PikkuSisko kasvanut, vaikka en nytkään näy kuin nenänpää. Menemme nyt hakemaan kuusen ja koitamme toimia niin hiljaa, että hän ei herää. - Jaha, täällä näkyy olevan myös kuusen valot, no nehän eivät meille ongelmia  tuota", lisäsi itseensä tyytyväisenä. Opiskelijanuorukainen muisteli käytävään mennessään, että edellisen kerran kuusen valot menivät väärin päin Villa Charlotten Rouvan kuusessa...

 
"No voi hyvänen aika, miten olitte nopeita, kyllä nyt on varmaan kahvin paikka", kiitteli Leskirouva, kun  pieni kuusi oli paikoillaan. "Laitan teille nyt hyvät voileivät ja saatte sitten lisäksi aivan uunituoretta pullaakin". Jo vain kelpasi miehille, jotka olivat aikaansaannokseensa varsin tyytyväiset. Valotkin toimivat. Pienestä "ämyristä" kuului joululauluja ja miesten mieli oli sangen mukava. "Tätä rouvaa auttaa mielellään - asiat hoituivat ja jos nyt  joku asia ei heti suju, suhtautumistapa on tyystin erilainen, kun eräällä toisella rouvalla", mietiskeli Tane pulla suussaan ja  totteli heti, kun Leskirouva kehotti ottamaan toisenkin pullan.
 
 

 
Kuvassa oleva kuusi on itse asiassa pienoisrautatieharrastajien markkinoilta. Sopivan pieni Leskirouvalle, joka ei suurista välitä. Olen tosi onnellinen noista toimivista valoista!

6 kommenttia:

 1. Tuolla voisi asua tämäkin eläkeläisrouva. Ihana kokonaisuus.

  VastaaPoista
 2. Ihana kuusi, minäkin olen yrittänyt etsiä tuonne nukkikseeni kuusta vaan ei ole löytynyt. Anna linkki osoite josta voisin saada kuusen.Kaunista täällä sinun huoneissa.

  VastaaPoista
 3. Komia kuusi ja kauniita joulukoristeita, sekä ihania leivonnaisia pöydällä. Sieltä se joulu alkaapi tulla jolkotella.

  VastaaPoista
 4. Voi niin on todellakin ihana kuusi, ja ihanat jutut siulla...ja siellä se pikkuinenkin on :)

  VastaaPoista
 5. Hyvä meininki täällä! Ja komean kuusenkin miehet löysivät. Samaa mieötä kuin muutkin. Mukava kokonaisuus ja kiehtovia huonekaluja. Sohvakalusto on mainio ja vaikka kuinka hauskoja yksityiskohtia. (Selannut kuvat jo monta kertaa :) )

  VastaaPoista
 6. Kyllä näyttää olevan kiireiset jouluvalmistelut yhdessä sun toisessa talossa! Kiva kuusi, valothan ne on kaiken A ja O :)

  VastaaPoista