lauantai 13. heinäkuuta 2013

ILOA kaiken kokoisille - JOY - Exhibition - Visiting Fiskars

Kesälomalla on mukava olla sen kummempia suunnittelematta. Eilen päätimme tehdä perinneretken Fiskarsiin. Siellä kiinnosti Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiiden osuuskunnan näyttely ILOA, josta lisätietoja löytyy täältä. Yllätyksenä Fiskarsissa oli menoillaan myös Fiskarsin Antiikkipäivät, joiden tarjontaa oli mukava katsella.

We decided to visit Fiskars, just a one day trip to see a nice exhibition ILOA (meaning Joy) dispalyed by Finnish young artists. Many of them also live in Fiskars, www.fiskarsvillage.fi


Kim Simonsson, Vihreä jänis toivottaa tervetulleeksi
Sisääntulon riemastuttava jänishamo viitoitti tietä eteenpäin ja katsetta nostaessa nukkekkoti-harrastaja ei voinut muuta kuin huokaista. Seinustalla oli usean nuoren taiteilijan koostama prototyyppien kokoelma, mittakaava  käsittäkseni vallan passeli 1:12. Boxit olivat kooltaan noin 40 cm leveitä. Valokuvasin omaa mieltäni kiinnostavimmat - yksi boxi oli ihan tyhjää tilaa, ikkuna vain. Sekin oli upea. Töiden yhdistäminen oikeaan nimeen ei oikein onnistunut, joten tässä tämän kokoelman taiteijoita: Karin Widnäs, Antti Siltavuori, Marbro Kulvik, Pekka Palsanen ja varmaan oli jokunen muukin, mutta toivon, että lähikuvat olisivat mainittujen tekemiä.

I used my zoom (again) to some lovely works in 1:12, which actually were prototypes for many items that were then to be seen as  1:1 in the big hall. The boxes on the wall were all approximately 40 cm by side. 
Kurkistus kirjastoon, siellä hieno patsas tuolla hyllyn takana vasemmalla
This might ne a library?


Tässä työssä on lattialla ja ja myös pöytävalaisimena protyyppi valaisimista, jotka olivat myös 1:1 esillä näyttelyssä

 
Tässä oikein herkkupala:
Look at this!


 
En meinannut tästä eteenpäin päästä
I just could not get my eyes from this...

 
 
 
Peilin hahmo ei liity prototyyppiin.
The figure on the mirror does not belong to this roombox ;)

Milvi Pesari, Leikki=Ilo=Leikki  (nukensänky ja nukenvaatteita)
Hiukan isompaa leikkiä eli lasten nukensänky ja nukenvaatteita.
 
Tämän hienon näyttelykierroksen päätti mielen hiljentävä tyttö
 
Kim Simonsson, Levitoiva tyttö
 
Näyttelyssä oli toki muutakin, kuin tässä esittämäni. Kannattaa piipahtaa Fiskarssissa!

2 kommenttia:

  1. Ihania boxeja ja hyviä vinkkejä moderniin sisustukseen. Viimeinen kuvapatsaan tekijä tuttu taiteilija jonka sivuilla joskus olen vieraillut.

    VastaaPoista
  2. Ai kun hienoja, erikoisesti pidin mustalla seinällä olevasta valkoisista osista tehdystä kirjahyllystä, siitä sokkeloisesta.Kiva idea.

    VastaaPoista