sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Sarjakuvamaista elämää - Comic festival

Viikonlopun pääkaupunkiseudun retkeemme osui paitsi  luento (olin vain accompanying person)  Majvikin  jugendlinna/kongressikeskuksessa niin myös Mieshenkilön toiveiden täyttymys,  Sarjakuvafestivaalit.   Koko viikonloppu Lasipalatsin aukiolla on toinen toistaan isompaa ja pienempää telttaa täysi sarjakuvia ja myös niiden tekijöitä eri puolilta maailmaa.

We visited Comic Festival in Helsinki - still going on Sunday!

Tapani mukaan zoomailin "sillä silmällä" ja mielenkiintoisin itselleni (en sarjakuvia harrasta) kohde oli ison teltan sisuksiin sukellettua tämä MogaMobo:Morgenstadt  -Huomisen kaupunki.


 
Installaatio kertoo tarinaa huomisen kaupungista ja ihmisen epäekologisesta vaikutuksesta tulevaan. Mittakaava liki 1:12 - laatikoiden koko hiukan vaihteli eli osa näistä upeista paperitekniikalla tehdyistä "roomboxeista" oli suurempia (noin 1:6).
 

Monta laatikkoa täynnä elämää. - Ihan kun meillä, pahvilaatikkoon rakennettuja maisemia, ihmisiä, hetkiä elämästä. Materiaali siis pahvia ja kierrätettyä paperia.  Kättentaito huippuluokkaa!Pikkuteltaan johdatti tämä hieno kyltti

 
Kyseessä oli  pienkustatamojen ja omakustanteiden osasto, pääset siihen t ä ä l t ä.
Itselleni tästä teltasta tuli mieleen jonkilainen vaihtoehtokulttuuriväestö. Underground fiilinki. 
Mutta onneksi nykyisin on mahdollista tehdä omakustaneita ja saada itseään ja sanomaansa näkyville.
 
Viehättävien, erikoisten ja eittämättä lahjakkaiden nuorten sarjakuvatulokkaiden töiden joukosta löysin itselleni kiintoisaa zoomattavaa, joka oli muuta kuin sarjakuvaa:

 
Näiden tekijä on RusettiRoset ja kekseliäitä tuotoksia (selvästi 1:12) saa hankittua myös  http://www.etsy.com/shop/RusettiRoset
 
Käykää ihmeessä paikalla - tänään vielä ehtii!
 

1 kommentti: