maanantai 30. joulukuuta 2013

Gallerian valaistuspulma - The Gallery`s light

-Kyllä minun  pitää nyt sanoa, että miten tuo Galleristi mahtaa selvitä Uuden Vuoden konsertistaan tänmä vuonna, kun Galleria Bastetin valaistus oli ainakin vielä eilen kesken, tuumi Villa Charlotten Rouva, kun tapasi Pankinjohtajan Rouvan Pitsilinnan edustalla.
-Nå det är så, att just idag sai hen hjälppia ja sehkömiehet on där varit hela dan, tohkotti Pankinjohtajan Rouva.
Siinä samalla näkyi Galleristi Judith af Nådendahl-Åbo tulevan ulos ja viittoi kiivaasti ystäviään sisälle näyttelytilaan.
-Tulkaa nyt hyvät ystävät katsomaan, miltä Gallerian uusi valaistus näyttää, sanoi ja näytti melko tyytyväiseltä.
-Oletukseni on, että olet pitänyt sen onnettoman Tanen irti kaikesta, mikä viittaa hiukankin sähköön, sano Villa Charlotten Rouva myrkyllisesti. Sai  onneksi vahvistuksen - Ei Tanea tänään, ei.
Gallerian reunassa katossa Hong Kong kaupasta hankittu metrin  led valonauha.
- Kyllä totisesti olet onnistunut hankkimaan oivallisen valaistussuunnittelijan, totesivat Rouvat yhtaikaa. Nyt kelpaa konserttivieraiden olla ja saat hyvän musiikin lomassa luotua vieraille myös esteettistä nautintoa.
Näkyykös tuo nauha nyt paremmin?
-Nyt olisi kuulkaa ystävät ihan lasillisen aika ja paikka, mutta pitopalveluni tulee vasta huomenna tuomaan kaikki tarvikkeet. Veljeni Johan af Nådendahl-Åbo soittaa konsertissani. Kutsuvieraiden joukossa on mm kaupunginjohtaja ja tietysti olette tekin kutsun saaneet. Minulla ei ole täällä Galleriassa nyt mitään tarjottavaa, murehti vielä.
-No voi ändå sente, tuumi Pankinjohtajan Rouva. Vi ska gå ny hos oss och otta siele på den här saken. Också jag  har nånting att visa, mine sain ny lampan för mitt  käsityörum.
-Tuossa on vielä korjattavaa, tuumi Galleristi, kun katseli sähkötyömiesten työn jälkeä.Onneksi lupasivat tulla huomenna aamulla viimeistelemään työt.
 

Jokin tuki tai lisäliima/teippi on tähän vielä laitettava!
 
 
-Istuke nyt  kära vänner, mine hemta vin och lite suolapala päälle, touhusi  Pankinjohtajan Rouva, joka mielellään leipoi ja valmisti ruokia, kotitalousopettaja kun alkujaan on.
-Te neke mitt rum, nyt on valo peele ja mine voi kuto ja virkka siele. Min make var så vänlig ja anta teme valo joululahjaksi. Det är Eero Aarnios naturljus lampan. Anta vackert ljus, tycker jag.
 
Takahuone on ollut ongelmallisen pimeä - ei ole enää!

Tässä lähempää

Tämä "Eero Aarnio" on IKEAsta.
-No niin, huomiselle konsertille ja kiitos ystävät, että tulitte katsomaan valaistustani, totesi Galleristi, jota koko päivän kestänyt asennustyö (sen valvonta siis) alkoi väsyttää.
-Konserttia mekin odotamme, totesi Villa Charlotten Rouva Pankinjohtajan Rouvan tarjoamaa viiniä ja canapeita maistellessaan.
-Nyt voisimmekin miettiä, mitä lupauksia sitten Uudeksi Vuodeksi teemme. Minun ainakin pitäisi saada muutama kilo tuosta vyötäröltä pois. Mutta se on sitten vasta ensi vuonna, lisäsi iloisena ja otti vielä yhden...
 
Suosittelen kokeilemaan tuota Hong Kongin nauhaa. Siinä on teippi, joka pitää aika hyvin, tuota kulmausta lukuunottamatta. IKEAn valon huono puoli on, että koska sen katkaisin on alla, sitä ei millään ilveellä saa laitetuksi kattoon kiinni, joka oli ensimmäinen suunnitelmani. Onneksi Mieshenkilö keksi, että laita se vaan tuohon lattialle. Valo luo ihan uuden tunnelman Pankinjohtajan asuntoon, jossa ei muuten vielä valoja olekaan.

5 kommenttia:

 1. Wautsi! Hyvältä näyttää! Ratkeaisikohan tuolla nauhalla myös Lillin lelupuodin valaistusongelma, hmmm....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, näitä on eir pituisiakin.

   Poista
 2. Aikas hyvä, tämä nauha. Pitääkin ihan tutkailla seuraavaksi kun Honkkariin menee. Oikein Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusia haasteita vaan... juuri kun jotenkin opin sen perinteisen tavan, niin tulee pohdittavaksi led valot ja sitten vielä on opettelematta se kupariteippisyteemi

   Poista
 3. Hyvää ja toiveikasta vuotta 2014!
  Hyvät on valaistukset. Tuommoisia kuplavaloja on tännekin siunaantunut.

  VastaaPoista