sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Aamiaspöytään

Maalaustalkoiden lomassa alkoivat Arkkitehti ja Puoliso mittailla tilattua lautaa sopiviin paloihin. Kyseessä oli aamiaispöydän valmistaminen ja sen yhteyteteen tulevan työskentelualustan aikaansaaminen.
-Kyllä tästä nyt tulee todella mukava lisä tähän keittiöön, tuumi Puoliso, joka jo sielunsa silmin näki, miten aistikkaasti hän aamuisin kattaisi pöydän.
-Hiukan on on fiksattava ja mietittävä, jätämmekö tämän näin käsittelemättömäksi, sanoi Arkkitehti, joka heistä kahdesta oli se, joka hallitsi rakentamisen (jos ei nyt keittiötä lasketa lukuun, sehän ei mennyt ollenkaan niin kuin oli mietitty).

-Noin, siinä se nyt on, katsotaanpa...
-En vielä uskalla tuota jalkapalaa liittää tasoon, koska haluan ensin poistaa nuo mittamerkit tuosta päädystä, mietti ja harmitteli lyijykynöämerkintäänsä.
Tarkkasilmäinen katselija huomaa päädyn oikeassa ylälaidassa nuolimerkinnän - pitää pyyhkiä pois kumilla ja kumia ei tänään millään löytynyt. Liimaan osat toisiinsa vasta sitten - hiukan myös hion vielä.
-Minä ainakin pidän tästä - mielestäni tämä voisi jäädä ihan näin raakapuun väriin. Nuo jakkaratkin ovat samanlaiset, totesi Puoliso ja saman tien innostui niin, että laittoi vastapäiselle seinälle vanhan ikkunanraamin.
-Laitan sen koukkuihin kaunista pellavaa äitini jäämistöstä. Ikään kuin käsipyyhkeiksi, mutta niitä ei siis käytetä. On ikään kuin taideteos. Eikös olekin hyvä idea?
-Missähän ne ne nyt ovatkaan, pohti ja lähti varastoja penkomaan.
Kaunis ikkunanpoka on Minikirppisostos, tekijävaihtoehtoja on mielessäni kaksi, eli jos nyt oikea tekijä piipahtelee täällä, saapi ilmoittaa, niin laitan linkin sitten tänne. 

Arkkitehti sen sijaan huomasi olevansa isomman ongelma äärellä: Miten ihmeessä hän saisi tuon jalkalampun ja Block-valaisimen sointumaan keittiöön?

Niin, suunnitelmien muuttuessa nuo valotkin ovat nyt jollakin tavalla väärässä tilassa.
... Ei ku suunnitelma B vai (olisiko jo C) muhimaan!

1 kommentti: