perjantai 2. tammikuuta 2015

Keittiö etenee

Uuden Vuoden vastaanottotapahtumista on Huikka ja Kulauksen väellä itse kullakin oma käsityksensä. Yksi vahvimmista tuotti tulokseksi sen, että Tane ilmaantui Arkkitehdin asunnolle heti ensimmäisenä arkipäivänä.
-Huomenta, tässä sitten ollaan oikein miehissä. Otin sovitusti Opiskelijanuorukaisenkin mukaan, totesi tämä miekkonen intoa puhkuen astuessaan keittiöön.
-Jaha, mistäs aloitetaan, laatoitus näyttää olevan tekeillä ja sen perään keittiökoneiden kiinnittäminen, ruvetaas hommiin, osoitti Opiskelijanuorukaiselle.
Arkkitehti oli täysin ällikällä lyöty. -Mitä ihmettä olen mennyt sopimaan, pohti mielessään...
Seurasi kuitenkin perässä ja alkoi pelätä pahinta.
-No niin, nyt on laatat seinässä, pitää vaan saada ne kiinnittymään kunnolla, totesi Tane enemmän kuin rehvakkaasti ja asensi laattojen kiristykset paikoilleen.
 Kohta oli jo laasti kuivahtantut ja pyysi Arkkitehtia  katsomaan.
 -Näinkö oli tarkoitus?
Arkkitehti alkoi ihmetellä työn  a) sujuvuutta ja b) jälkeä, sillä kaikista varoituksista huolimatta laattarivistö näytti sangen mukiinmenevältä.
-Näyttää hyvältä ja uskon, että Puolisonikin asiantilan hyväksyy, mutta annetaan hänen nyt nukkua vielä. En herätä häntä nyt.
Tane vilkaisi Opiskelijanuorukaisen suuntaan tietävän näköisenä ja alkoi kiinnittää päätyseinän laattoja.
-Hyllyt vielä sinne päälle, pyysi Arrkitehti, joka alkoi jo olla aika luottavainen päivän urakan suhteen.
 -Hellan ja tiskoneen laitan seuraavaksi, puuhasi Tane, vaikka tiesikin, että lieden asennukset ovat vallakin ammattimiesten puuhia.
 -No ainakin toimii, iloitsi Arkkitehti. Pidämme Puolisoni kanssa näitä induktioliesiä erinomaisina ja tässä liedessä on kaikki tarvittavat ominaisuudet, myös kiertoilmauuni.
 -Astianpesukonekin toimii - tämähän käy kuin romaaneissa, totesi Tane ja otti omin luvin jääkapisssa havaisemansa olusen, toisen Opiskelijanuorukaiselle.
-Siellä nyt on toimiva keittiö, totesi lopuksi Arrkitehdille, joka katseli avokeittiötään jo melkein hymy huulillaan. Vielä olis yhtä sun toista tehtävää, mutta tilanne oli enemmän kuin lupaava.
-Haluan vielä miettiä noita Artekin hyllyjä eli ei nyt vielä lopullisesti kiinnitetä, totesi, kun  asentajakaksikko teki lähtöä.
-Kun saamme täällä kaikki kuntoon, olette tervetulleita meille illalliselle, kiitteli lopuksi.
Oikeassa elämässä:  tiskikone ja hella paitsi omaavat valot, myös pitävät sisällään ääniefektejä. En taida osata  laittaa viedota tähän, mutta koitan kuitenkin:


3 kommenttia:

  1. Onkohan Tane tehnyt parannuksen, muuten ei liene selitettävissä moinen reippaus ja hieno työn jälki. Upea keittiö tulossa.

    VastaaPoista
  2. Siis aivan mahtava!!!! mää oon täällä ihan mykkänä :D

    VastaaPoista