keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Arkkitehdin Uuden Vuoden Aatto

-Tästä ei taida tulla yhtään mitään, raportoi Arkkitehti Puolisolleen Lumian välityksellä. Puoliso joutui kaikeksi harmikseen viipymään työmatkallaan vielä Uuden Vuoden aatonkin. Pääsisi kotiin vasta illemmalla. Tarkoitus oli ollut juhlistaa valmistunutta keittiötä kutsumalla Galleristi Judith av Nådendahl-Åbo, veljensä Johan, Pankinjohtaja ja vaimonsa, Villa Charlotten Herra ja Rouva sekö Kirjastonhoitaja Uuden Vuoden etkoille. K-kauppiaskin oli kutsuttu, mutta hänellä ja vaimollaan Hoitajalla oli toinen vieraskutsu samaan aikaan. Lupasivat tulla sitten joku kerta.
-Uudet Mielen kalusteet kyllä löytyivät, ja nyt olen ihan onneton, kun ne eivät mahtuneetkaan suunnitellulle paikalleen.

Puolison ymmärrys onneksi oli sitä luokkaa, että  totesivat suunnitelman B:n tulevan käyttöön.
-Laitan sinulle nyt kuvia ICloudilla tulemaan, niin voit sitten antaa mielipiteesi. Pus pus.
Arkkitehtiä helpotti. Onneksi Puolisolla oli kärsivällisyyttä ja elämänkokemusta sen verran, että yksi keittiö uusine sähköpiuhoineen ei maailmaa kaada.

-Rauhoituhan nyt kultaseni, totesi Puoliso puhelimeen, olen kuullut, että Villa Charlotten kivijalan kortteliravintola Huikka ja Kulauksessa on valmistauduttu oikein hyvin uuteen vuoteen. Menemme sitten sinne ja tutustumme laajemminkin  alueen ja Pitsilinnan ihmisiin.
Arkkitehti rauhoittui.
-Tässä tulevat nyt kuvat sinulle, katsele ja kerro sitten mitä pidät suunnitelma B:stä.

Näin kävi, keittiö on nyt vaihdettava  "avokeittiöksi" ja tuonne takahuoneeseen tulee ns kodinhoitotila, sinne mahtuu tiskiallas ja pyykinpesukone ja jotain kaappia - nähtäväksi jää miten saan nuo pienet led-valot sitten kiinnittymään. Kaapisto ja hyllykkö muhii vielä hetken...
Avokeittiön hyllyjen alkua (Aallon hyllyjä) on pitkin ja poikin...
- Mukana on myös  pieni yllätys sinulle, kultaseni, tekstasi Arkkitehti vielä, mieli jo paljon kirkkaampana. Arveli Puolison pitävän yllätyksestä kovastikin...

 Oli nimittäin kyseessä Puolison vanhempien perintönä saatujen kalusteiden sijoitus takkahuoneeseen.
 -Mielestäni hieno kontrasti, vanhaa tyylihuonekalua ja moderni takka, tunnelma mitä mainioin, tuumi itsekseen ja jäi  jännittyneenä odottamaan Puolison kannanottoa.
Varastoista löytynyt tyylihuonekaluston sohva, rahi ja yksi tuoli sopivat mielestäni hauskasti tuonne takan loimotukseen. 
Laittoi sitten vielä joulukoristeluista riisutun makuuhuoneenkin kuvan ja pohti jo enemmänkin iloista jälleennäkemistä kuin keittiön tuomaa mieliharmia.
 
 Lähti sitten katsomaan paikan päälle Huikka ja Kulaukseen, olisiko tarvetta oikein varata pöytä illaksi.
 -Tervetuloa, kuului tiskin takaa. Baarin Isäntä ja Opiskelijanuorukainen olivat valmistautumassa iltaa varten. Tiskillä näytti istuvan myös tyytyväisen näköinen mies huurteinen käsissään.
-Onkohan tämä nyt se paljon parjattu Tane, josta minua on varoitettu, pohti Arkkitehti ja tilasi samalla lasin kuivaa valkoviiniä. Viineihin olikin Huikka ja Kulauksessa näköjään varaustauduttu oikein hyvin, huomasi samalla.
Tane katseli tovin tilannetta ja totesi sitten, että tunnisti Pitsilinnan 6. kerroksen uuden asukkaan.
-Tervetuloa vaan, ojensi kätensä ja esittäytyi. Siinä sitten miehet nyökkivät toisilleen ja  totesivat tilanteen peräti kippistelyn arvoiseksi.
 Tane siinä sitten suoritti Huikka ja Kulauksen esittelyn, kertoi musiikki-illoista ja muutenkin talon tavoista.
-Kanta-asias kun olen, voi samalla ilmoittaa, että tänne mahtuu aina ja tänään illalla kokoonnumme viettämään uuden vuoden juhlia, tervetuloa mukaan.
-Ihan vaan sitten tiedoksi, jos remppa-apua tarvitaan, niin meikämanne on kaikella kokemuksellaan käytettävissä.
Samalla nosti toista kulmakarvaansa merkisi siitä, että oli aamupäivän näkäräisen aika.
Arkkitehti muisti saamansa varoitukset tästä miekkosesta ja kiitti tarjouksesta ystävällisesti. Ei sanallakaan viitannut sattuneisiin mieliharmia aiheuttaneisiin ongelmiin. Tosin remonttiapua kyllä tarvittaisiin...
Siinä sitten istuivat miehet, kunnes Arkkitehdin oli poistuttava. Olihan kotiin nyt kuitenkin skumppaa hankittava.
Ja ostereita.
Niistä he eivät Puolison kanssa Uutena Vuotena luovu - ei vaikka keittiö ei olekaan kasassa.

Hyvää Uutta Vuotta Huikka ja Kulauksessa piipahteleville!

6 kommenttia:

 1. Ai että! Onpa ihana seurata tämän asunnon valmistumista :)
  Kaikkinensa. Ja Uuden Vuoden vastaanottajaisia.
  Ja uskone, että keittiöstä tulee upea alkuperäisen a-suunnitelman romuttumisesta huolimatta.
  Hyvää Uutta Vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 2. Onpa taas Pitsilinnassa monenlaisia tapahtumia. :) Ihanan näköistä - olisi kiva asustella tuollaisessa kerrostalossa! Eikä puuha ja ideat lopu, kun aina tulee uutta huomioonotettavaa ja uusia löytöjä. Meillä Siippa jo kysyi kuinka monta nukkehuushollia olen ajatellut rakentaa, nimittäin jälleen uutta pukkaa. :)
  Hauskaa uutta vuotta ja paljon mukavia minijuttuja sinulle!

  VastaaPoista
 3. Nonni! eiköhän noilla juomilla uusi vuosi ala.
  Hyvät suunnitelmat ovat puolitie toteutukselle, jos seiniä vähän siirtäisi tai.....mutta hyvä keittiöstä vielä tulee. Tuo takkahuonee + perinnemööpelit on kiva kokonaisuus.
  Oikein hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Hyvä meininki vastuksista huolimatta.
  Kiitos taas mukavasta kerronnasta ja tapahtumarikkaasta uudenvuoden tunnelmista.

  Oikein hyvää vuotta 2015 Pitsilinnan väelle!

  VastaaPoista
 5. Tosi kivaa lukea Pitsilinnan tapahtumista.
  Oikein hyvää ja onnellista vuotta 2015!

  VastaaPoista
 6. Nämä tarinat ovat niin eläviä, että olen väkisinkin tempautunut mukaan ja melkein kuvittelen henkilöiden olevan olemassa ihan oikeasti. Keittiöstä tulee vielä hieno. Eräs nallentekijä sanoi, että jokaisella nallella on oma "sielu", joka tulee väkisin esille, vaikka olisi suuunnitellut etukäteen jotain muuta. Ehkä sama pätee näihin nukkekoteihinkin. Keittiön nyt vain kuului laajeta kodinhoitohuoneeksi. Toivotan oikein pirteää ja tarinarikasta vuotta 2015!

  VastaaPoista