maanantai 1. joulukuuta 2014

Kalenteri luukku 1

Tämän joulun kalenterivaihtoni keskittyy jouluaattoon, jonne on vielä pitkä matka. "Malakoffien Annen" kanssa vaihda aaton luukun -  muuten aukoilen puoliksi omatoimikalenteria. Puoliksi siksi, että itse hankin kalenterini aihion. Löysin tämän "kalenteripuun" Helsingistä vietettyäni hotelliyön Simonketän Scandicissa. Hotellin alakerran rihkamakaupassa on aina piipahdettava ja tulos oli ihan  mukiinmenevä:
Eli joulukuusi luukkuineen, parahultaiset pienen tarvikkeiston säilöntään. Tyttäreni sitten ideoi tästä iltateekalenterin omalla mukavalla tavallaan.
Jokaisessa luukussa on teepussi. Kaikkiin on valmistettu ihan omin käsin pieni taideteos, joita voin hyödyntää nukkekodeissani tai joista sa koottua jonkun isomman työn, kunhan aattoon asti päästään!

Luukku 1
Kierrätystä: reijittäjällä teht yjä palloja somasti ryhmiteltynä - täydellinen päivän avaus.

Joulukuun alun kruunasi Raunistulan kerhon pikkujoulu, jonka vietimme mökillämme. Illan askarteluosuus oli jouluteemaan sopiva:
 Teimme joululintuja - ja mikä hassuinta, emäntänä sain vain olla ja "ohjata" tätä mukavaa joukkoa.
Nopeimmat ja käsistään kätevimmät tekivät useita tipusia, kuten kuvista näkyy. Myös värivaihtoehtoja löytyi erilaisia.
Todellinen hauskuus pikkujouluissa on pikkupakettien vaihtaminen - minulla tuplaten iloa, koska sain emännän paketteja kaupan päälle:

Kuvassa Ninnalta arkku, Titan tekemä kehto ja nallukka, Johannalta sienihilloa (siis oikeasti syötävää), Marjan tekemä divaani, Tuulalta hieno pöytä, jonka päällä on Johannan loihtima sateenvarjoteline. Johannalta on myös tuo ihan vasiten minulle tehdy traktorin rengas, jonka perään huokailin pari päivää sitten harrastajien blogin puolella. Paperikassissa Johannan joulupallo, Meriltää saamani pikkutaulu ja enkelikuvio

Tässä näitä ihmeitä vähän lähempää.

 Ja sitten kahviteltiin.
 Piparitalon on tehnyt muistaakseni Jatta.
 Tyttären tekemät joulunmakuiset juustokakut.

Olipa mahtava joulukalenterin alku tämä päiväni kokonaisuudessaan. Nyt kelpaa aloittaa joulunodotus.

2 kommenttia:

  1. Kiitos Eija! Tarjoilut olivat ylenpalttisen ihanat ja tunnelma mukava ja oli taas kiva päästä kurkistamaan sinun ihaniin nukkekoteihisi.

    VastaaPoista
  2. Ihania pikkuisia lahjoja...joulu on mukavaa aikaa. Nyt menee tovi jos toinenkin, kun miettii mihin noita sijoittaisi.

    VastaaPoista