sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Vanhan talon kunnostus - Osa 2: Pohjatyön perusteellisuus

Jos  olisin tajunnut, minkä urakan otin, kun lupasin kunnostaa vanhan löytötaloni Neiti Neljäveelle jouluksi, olisin ulkoistanut työn.
Kun Bajamajat ovat jo kohtullisen loppusuoralla, tartuin Vanhaan Taloon ja huokaisin. Seinillä oli  ainakin 3 kerrosta mitä kummallisimpia tapetteja, joiden irrottaminen on tooosi työlästä. Yhden kierroksen olin jo tehnyt ja lisää näytti olevan...
Tässä viiden pisteen vihje:
Jos sinulla ei ole tapettiliisteriä, käytä tapettien poistamiseen vesiliukoista pohjamaalia.
Laiska kun olen, ajattekin, että nyt vaan maalaamaan pohjamaalilla enkä välitä, vaikka pohja oli ns rypelöinen.
 Sitten huomasin, että maalin ansiosta vanhat tapetinjäämät alkoivat mennä kupruille - ja siinä se oli! Kohtuu helposti irtosivat vanhat pinnat. Sitten karkealla hiontapaprilla ja sitten uusi kerros pohjamaalia.
 Ikkunat oli alkuperäisessä ihan vaan aukot (ei raameja ollenkaan) ja niihin oli maalattu, kuten hiukan häämöttää maalini alta, mm nuo ikkunansulkimet (mikä niitten nimi onkaan?):
Aika siistiksi tuli. Tähän vedetään sitten tapettia. Lattiaan mitä todennnäköisimmin Bilteman lautaa.
Kirjasin itselleni listan, mitä vielä pitää tehdä:
-ikkunanpokat (mooontaaaa)
-oviaukkojen raamit
-vinttilattia (jota ei siis ole)
-mahdollinen takaseinä - taidan siitä luopua, sillä mitä enemmän tätä katson, sitä kivemmalta tuntuisi jättää tämä molemmin puolin leikittäväksi.

1 kommentti:

  1. Minäkin jättäisin varmaan takaseinän pois, kun tulee pienelle lapselle. Ainahan sen voi joskus myöhemmin laittaa. Kuvassa näyttää ainakin suht syvälle.

    VastaaPoista