perjantai 23. joulukuuta 2016

Aatto tulee - oletko valmis?

-Tämä sinun pitää nähdä, tohkotti Villa Charlotten Rouva keittiöstä Herran aamupalaa häiriten.
-Mitä ihmettä nyt, minulla on tässä aamiaiseni ja lehden luku, yritti Herra, mutta Rouva veti häntä alakertaan siihen tahtiin, että oli parempi jättää joulunaluskinkkuleipä sikseen ja luottaa siihen, että voisi palata takaisin.
- KATSO NYT, mitä se Tane on keksinyt, puuskahti ja osoitti Rouvan perinnteisen joulumajan likeisyydessä sijaitsevaa, asuntovaunuksi juuri ja juuri tunnistettavaa kopperoa.
-Tämä on kuulema Tanen  s i e l u n k u m p p a n i n, jonkun roudarin vaunu. Galleriassa kuulin, että on jotain joulusirkusta pyörittämässä... tämä hyväkäs on pyytänyt Tanelta lupaa tuoda vaunu Huikka ja Kulauksen jouluglögipisteeksi. - Ja nyt se pesee pyykkiä minun arvotontillani!
-Krhmm, mutisi Herra pyrkien olemaan asiaan kuuluvasti vakava, vaikka tosiasiassa oli eilen ollut Huikka ja Kulauksessa juuri tuota lupaa antamassa. Oli nimittäin  iltakävelyllään Töpsyn ja Tapsun (Rouvan koirat)  kanssa törmännyt Pankinjohtajaan ja siinä sitten juteltuaan päättivät mennä naukkasemaan glögit, kuten aina ennen joulua ovat tavanneet tehdä.

-Nooh, vaimoseni, eihän tuo niin paha asia ole. Katsohan, siitä voi tulla vaikka uusi jouluperinne sinulle, jos pääset hiukan vaikuttamaan tuon vaunun ulkoasuun. Sinähän olet tunnetusti hyvä dekoreeraamaan. Sinullahan voi ensi vuonna olla suunnitellutsti glögitarjoilu tuosta vaunusta ja sen jälkeen voit olla varma, että ihmiset puhuvat siitä pitkään... Eikös nyt ole retroilu muodissa, heitti vielä kehiin toivoen, että vaimokulta rauhoittuisi.

-No taidat olla oikeassa, kun asiaa tarkemmin ajattelen, tuumi Rouva selvästi lientyen. Minun pitääkin katsoa heti sillä silmällä, että voisiko tilanetta jo täksi jouluksi pelastaa mitenkään...
Lähti siitä samasta peräti tervehtimään ROUD-ARIA ja osoitti pyykinpesulle ja -kuivatukselle paremman paikan talon takanurkalta.

 Näin saatiin rauha taloon, Herra saattoi huokaista ja palata takaisin kinkkuvoilevan ääreen. Kinkku oli paistettu eilen ja siitä perinteen mukaan sai aamulla sitten leivän päälystä, mitä elettä Herra arvosti   suuresti.

 Myös ROUD-ARI oli tyytyväinen. Sirkus oli ansaitusti joulutauollaan ja hän oli päässyt asustamaan peräti arvotalon tontille, likelle paikallista kortteliravintolakapakka Huikka ja Kulausta.
Näillä mietoksin hän lähti makkaransa syötyään vanhan ystävänsä Tanen kanssa jouluoluselle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti