lauantai 24. joulukuuta 2016

Kuusen valinta on tärkeä asia - Luukku 24

Galleristi Judith av Nådendahl-Åbo oli kutsunut Villa Charlotten tehtailijapariskunnan, Kirjastonhoitajan, Pankinjohtajan puolisoineen ja tietysti Arkkitehdin puolisoineen joulugögille.
K-kauppias ei  kaupan viimeisten joulukiireiden vuoksi voinut kutsuun myöntävästi vastata ja Hoitaja vaimokin on aamuvuorossa.
Asia herätti ansaittua kiinnostusta jouluaaton aamuna kaikkien kutsuttujen parissa, sillä  tämän kutsun aiheeksi on vihjattu joulukuusi.
- Kuulehan kultaseni, sanoi Arkkitehti vielä puoliuniselle Puolisolleen, saimme kutsun alakerran Galleristin  jouluaaton gögille. Hän haluaa ehdottomasti esitellä joulukuusensa, josta hiukan jo kuulinkin kauppareissullani. Eikä tässä muuta, mutta kutsu tarkoittaa, että juomme gögin ja sen jälkeen lähdemme isolla joukolla joulurauhan julistusta kuuntelemaan.
-Mahkoikohan Galleristi hyväksyä antamani vinkin kuusesta, innostui Puoliso ja oli heti hereillä.
 Sillä välin Galleristi teki loppusilaustaan ollen sangen tyytyväinen kuuseensa - monestakin syystä...
 -Tämä kuusisuositus oli mitä mainioin, tuumi itsekseen. Saan sen säilytettyä varastossa, se ei varista ja ennen muuta se sopii Galleriaani erittäin hyvin.
       Löysin kuusen joulukahvilla käydessäni Sisustusliike Aveliasta.
Vieraiden saapuessa oliosin havaitavissa ihmetyksen sekaista tyrmistystä (Villa Charlotten Rouva), tarditionaalinen kuusi on ainut kuusi), ihastusta (Kirjastonhoitaja, laveakatseinen suhtautuminen kulttuuriin ja taiteeseen) - myös ymmärrystä vaikka ei hyväksyntää (Pankinjohtajan vaimo). Mutta glögi teki tehtävänsä,  sitä ehdittiin nauttia parikin lasillista. Sen myötä nautittiin saaristolaisleipäsiä lohipäälysteellä ja maukkaita pipareita. Kun tuli joulurauhaan lähdön aika, oli kuusikin kaikkien mielestä juuri paikkaansa sopiva.
- Jätte bra, totesi Pankinjohtajan Rouvakin ja kutsui samalla  kaikki joulurauhan jälkeiselle kahville. Siihen suostutiin ilomielin.
                                            Hyvää joulua blogissani piipahteleville!

3 kommenttia: