tiistai 6. joulukuuta 2016

Kalenteri - Luukku 6

- Enkös minä tätä sinulle sanonut, Villa Charlotten Rouva oli taas tapansa mukaan tohkeissaan, ja koitti herättä Herran huomiota.
-Tässä lehdessä se nyt on, se juttu, jota uumoilin! Ne toimittajat jotka näin silloin yhtenä päivänä tuossa Pitsilinnan pihalla. Ihan oikein arvasin, tekivät juttua!
-Hmmph, mikä juttu kultaseni, Herra kysyi. Yritti olla kiinnostunut ja toivoi samalla, että Itsenäisyyspäivän kynttilänjalkojen etsintä olisi saanut riittää. Niitä oli etsitty koko eilisilta, jotta tänään ne sitten loistaisivat ikkunalla.
-No TÄMÄ, sanoi Rouva ja leväytti Pitsilinnan Arkkitehdin ja Sisustussuunnittelijan kotia kuvaavaan artikkelin Herralle Taloussanomien päälle.
- Katso NYT, tässä se on,  todella monta sivua tätä meidän tuttavapiirissä olevan pariskunnan kotia. Kyllä minun nyt pitää soittaa Galleristille ja Pankijohtajan Rouvalle. Ties vaikka kutsuisin heidät kahville Itsenäisyyspäivän kunniaksi. Jos minulla menee pitkään jutellessa ja asiaa sopiessani, niin muistathan sytyttää ne kynttilät klo 18.00.
 Kodin Kuvalehden joulukuun 1.12. ilmestyneessä lehdessä oli juttua Pitsilinnan 
Arkkitehdistä ja Sisustussuunnittelijasta.


Herra jäi omaan rauhaansa. Totesi siinä itsekseen, että juuri oli selvitty pikkujouluillallisesta niin taas oli kehkeytymässä uusi traditio - Naapurustossa-asuvan-pariskunnan-kodin-esittely-naistenlehdessä-kahvittelu.
- Toisaalta, mikäs tässä ollessa, mietti Herra...
- On taatusti luvassa jotain herkullista, ehkäpä lasi viiniä.  Ehkäpä pyydänkin kutsumaan myös Pankinjohtajan, jolta tänä vuonna jää Itsenäisyyspäivän maaherran vastaanotto väliin.
Hän etsi käsiinsä Rouvan tarkoittamat hopeiset arvokynttilnjalat, kynttilät ja tulitikut. Laittoi vielä kännykkään hälytyksen klo 17.55, jotta varmasti muistaa sytyttää kynttilän oikeaan aikaan ikkunalle.
 Nämä kauniit kynttilänlajat saapuivat parahiksi ja isoksi yllätyksekseni juuri 
Itsenäisyyspäiväksi. Kiitos Nukkekotiyhdistykselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti