lauantai 7. maaliskuuta 2015

Puutarhahankintoja

-Olipa mukava päivä, touhotti Villa Charlotten Rouva, kun tuli kotiin. Siinä riisuessaan ja kassejaan  ihastellessaan ei voinut muuta kuin olla tyytyväinen.
-Kohta näet, mitä olen hankkinut, kertoi Herralle, joka tajusi lauantairauhan olevan tipotiessään.
Koitti kuitenkin olla syventyvivään Tehtaan  ensimmäisen kvartaaliin papereihin.
Häiriö olisi kaikkea muuta kuin toivottu...
-No niin, tapasin Tanenkin, joka tällä kertaa mielestäni oli ihan tolkkuissaan ja lupasi auttaa minua tuossa pihalla, sanoi Rouva samalla kun  taitteli Herran talouspaperit pois pöydältä ja vetäisi Herran mukaansa. - Mennään katsomaan minun hankintaani, olikin mukava palvelu Tavaratalon viheresosatolla, kun tilasivat ja lupasivat toimittaa perille asti. Tane on jo purkutyössään.
Pihalle mennessään Rouvan hymy hyytyi.
-MITÄ IHMETTÄ TUO TANE ON TEHNYT?
- Tuo vihreä roskalaatikko sijaitsi aiemmin ihan tuolla nurkan takana ja nyt se on nostettu tähän pilaamaan kaiken kauniin?
Tane nojasi seinustalle rehvakkaan oloisena.
-JAHA, sitä on Tane ilmiselvästi ehtinyt hakea neuvoja kivijalan kortteliravintola Huikka ja Kulauksesta. Taisi olla paikalla joku, jonka todella antoi "neuvoja", totesi Rouva pahanenteisesti.
-Nih-n Rouvah,  minä mietin, että on noin kätevämpi L§T kaverille, shaa suoraan kipattua roshka-autoonsa eikä tarvitshe mutkitella tuon uuden puutarhashpektaakkelin takaah...
Kotikaupungin Stockan viherosasto palveli hyvin - listoissaan ei kuitenkaan ollut kuvastoa, jote summamutikassa tilasivat. Taustalla oleva penkki on mielestäni 1:10, samoin siihen liittyvä pöytä ja kaksi tuolia. Muut olivat passeleita 1:12. 
-Ja sitäpaitsi, minä olin tilannut MUSTAN, sanoi Rouva ja kääntyi Herran puoleen, joka pyrki olemaan lähinnä näkymtäön.
-Nyt saat auttaa reklamaation kanssa, minulla oli jo suunnitelmissa istutusjuhlat ja tarjoilut ja kaikki,  parkaisi. -Miten minä kaiken ehdin, tuo on jo asennettukin?
Herra päätti pelastaa viikonloppunsa:
-Nyt otat ihan rauhallisesti kultaseni. Pyydetään Tehtaan varaston pojat maalaamaan tuo mustaksi. Se käy käden käänteessä eikä mitään tarvitse purkaa.
Totesi Rouvan rauhoittuvan ja mietti samalla, mistä ihmeestä tähän hätään maalarit löytäisi.
Katsahti sitten Tanen suuntaan, oli miekkonen jo menossa toiselle neuvokierrokselle...
-Menehän kultaseni  nyt sisään ja katsele niitä  istutusoppaitasi, niin minä lähden hakemaan varaston poikia. On lauantai ja taidan tietää  missä ovat.
Rouva rauhoittui ja  aloitti sitten iloissaan päivän ruokavalmistelut.
-Minä teenkin nyt Herralle lempiruokaa, onneksi kaupassa oli siskonmakkaroita. Eipä tiedä Herra, että tänään on  lempikeittoa ja lisäksi pannukakkua ja omenahilloa.
Näin  alkoi viikonloppu, josta oli tuleva mukava, sen Rouva tiesi vanhastaan.
- Hyvä ruoka, papermpi mieli, mietti vielä - ei muuten mainoksista piitannut, mutta tuo ajatus piti paikkansa. Se oli usein todettu.

1 kommentti:

  1. Hi hii, vai on sielläkin jo kevättä rinnassa :) Itse yritän kyllä elää vielä vanhan kalenterin mukaan ja vältellä puutarhahommia, kun sääkin on surkea. Ikävä kyllä sää ei ole esteenä pihassamme mylläävälle myyrälle, joka on selvästi heränyt talviuniltaan, eikä välitä tuon taivaallista myyräkarkottimestamme. Pitäisi varmaan tehdä kuten Villa Charlotten rouva ja hankkia ja joku kalustus nurmialueelle ;)

    VastaaPoista