sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Varastokatselmus: 100 päivää ilman nukkekotiostoja - onnistuuko?

Näin jossakin  FB-puolella nukkekotiharrastajien kuvia Reutter-kokoelmista. Pitihän minunkin sitten varovasti (lue: Mieshenkilö luennointimatkalla koko viikonlopun) tutkia, josko kuvattavaa löytyisi. Ja löytyihän sitä... Yhtään näistä omista en ole vielä käyttöön ottanut...
       
Ihan turhin ikinä - sarjassa (liian siisti, missä kapakassa tai kellarissa tai missä hyvänsä on oluttynnyrin hana kultainen ja tynnyri puhtaan valkoinen? -Noooh, voihan olla että Queen Maryn Dolls Housessa olisi?). Tämän kokonaisuuden olen siis itse hankkinut, lähinnä noiden tuoppien vuoksi, Munchenin lentokentältä.
Tässä on meininkiä, melko  oikean oloiset säilyketölkit. Odottavat paikkaansa, itse ostamani, paikkaa en muista...ulkomailta muistaakseni.
Lasten lautanen, menee varmaan Lesikirouvan keittiöön (Pitsilinnan asukas). Itse hankittu, Munchenin lentokenttä.
 
 Tästä tykkään, on aika aidon oloinen englantilainen aamiaisetti. Itse hankkimani.

Ja tästäkin tykkään, tosin tuo kullertava kauha on aika ei-todellinen ;)
Seuraavasta on  otettu roomboxkäyttöön kynttilänjalka (kastepöytä) ja kynttilä ja joku muu, jota en muista:


Nämä alla olevat sain jättäessäni kansainvälisen RIMS-järjestön puheenjohtajan nuijan seuraajalleni kuuden vuoden kauteni jälkeen (vuosi oli kevättä 2011). Mitä ihmettä voi edes nukkekodissa tehdä täysin posliinista  valmistetulla pöytälampulla? - En tarkoit aettä olisin jotekin kiittämätön, mutta hassulta tuntuu...
 Seuraava setti on Mieshenkilön hankinta  ja tuliainen vuodelta papu. Liki sarjaa Ihan turhin ikinä -on niin puhdas ja siisti. Kenen kenkien hoityotarvikelaatikko on näin putipuhdas? Se oli tullessaan niin steerili ja siisti, että sottasimme sen rätit ja tuon harjan välittömästi. Sitten koko homma jäi laatikkoonsa säilöön. Nyt mietin josko olisi Pitsilinnan Arkkitehdin tulevaa tarpeistoa:

Yleiskuvassa koko Reutter -perheeni. 

Pakkaan takaisin laatikoon varaston hyllylle.
Arvatkaa mitä tein, kun olin nämä kuvannut? Erosin Minikirppisryhmästä. Päätin, että nyt en voi ostella mitään. Jäin jäseneksi Nukkekotikirppikselle kuitenkin. Vielä toviksi. Mutta jonkinlainen välikausipäätös tuli tehdyksi: on tultava toimeen ilman ostotarviketta jonkun tovin. 

Mitä jos perustettaisiin 100 päivää ilman nukkekotiostoja - liike? Vrt 100 päivää ilman alkoholia, joka kuulema on aika vaikea prosessi. Tunnistan riippuvaisuuteni pikkutarvikkeiden suhteen ja ajattelin laittaa joka viikko jonkun summan säilöön ja  seurata mitä kertyy 100 päivässä! Mukaan vaan! Summan päätän, kun  lasken keskiarvon vuoden 2015 tammi-maaliskuun ostojen suhteen - siitä sitten myöhemmin.

4 kommenttia:

 1. Olet Eija ihan oikeassa: nuo Reutterin minit ovat kyllä kauniita katsella, mutta jotenkin ne eivät sitten kuitenaan sovikaan sellaiseen elämänmakuiseen nukkikseen. Tuo kenkienhoitosetti kyllä voisi arkkitehdille mennä. Tiedän muutamankin sellaisen tyypin, jolla on kaikki muilla ihmisillä likastuvat käyttötarpeetkin ihan tiptop. Minä olen kyllä tainnut ollakin tuon sata päivää ilman nukkekotiostoja, jollei materiaalihankintoja lasketa.

  VastaaPoista
 2. mul on vain yksi astiasto reutterin :) en oo raskinut ostaa niitä ne on niin kalliita.

  VastaaPoista
 3. Mä päätin tän kirjotuksen innoittamana (syyllistämänä) lähteä mukaan haasteeseen, tosin askartelutarvikkeiden osalta, jotka on mulle ongelma. Nukkekotijuttuja pystyn helpommin välttelemään, kun pieni ääni päässäni sanoo "kyllä mä tollasen voin tehdä itsekin". En tosin tee, enkä luultavasti onnistuisi kuitenkaan yhtä hyvin, mutta ostamatta jää silti se valmis tuote. Mutta tää kaiken materiaalin ja välineistön hankinta!
  Mutta nyt tulee 100 päivän tauko shoppailuun. Saa nähdä syönkö kynnet kyynärpäitä myöten vai ratkeanko rappioalkoholistiksi, mutta askartelujutut jää nyt ostamatta. Voisin houkutusten verran pistää rahaa sivuun minäkin ja käyttää sen sitten johonkin isompaan tai tärkeämpään.

  Joten tsemppiä, 100 päivää menee äkkiä! Vaan entä jos sen jälkeen ei osaa enää ostaa mitään? Vai ratkeaako sitä tekemään shoppailuöverit? Jännityksellä odotan tulevaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä myös sinne, myös minulle on kertynyt tarvikkeista iso varasto ja koitan olla hankkimatta niitäkin tulevien 98 päivän aikana. Siis kaksi päivää jo takana.

   Poista