torstai 24. joulukuuta 2020

Joulupuu on rakennettu - Omatoimikalenteri luukku 24

  Villa Charlotten Rouva valmisteli kiireissään lähtöä kivijalan kortteliravintolaan (Rouvan näkemys kulmakunnan kuppilasta). Baarin Isäntä oli häntä lähestynyt ajatuksella, että kutsutaan koko naapurusto viettämään  turvavälijoulua kapakan (muiden kuin Rouvan näkemys tästä kuppilasta) edustalle. Koska kyseessä on Villa Charotten arvokiinteistön kivijalassa sijaitseva anniskelupaikka, oli hyvä pitää omistaja tietoisena suunnitelmista. Samalla oli kysytty Rouva vinkkejä tilaisuuden dekoreeraukseen - siitäkös hän oli mielissään!

Pitsilinnan K-kauppias oli luvannut herkkuja grilliin, ja talonmies Tanen mukaan luvassa onkin kunnon makkaraa ja tietysti kunnon juomia.

Villa Charlotten Rouva oli heti asiasta tiedon saatuaan hankkinut ulkotulen, joka hänen mukaansa korostaa arvokiinteistön kortteliravintolan piha-alueen omintakeisuutta parahultaisesti. Pankinjohtajan Rouvan, Kirjastonhoitajan, K-kauppiaan vaimon ja Galleristin kanssa he pitivät etäaskarteluiltoja ja tekivät havuista "joulupalloja", joita kertyikin  suuri määrä. 

Ne päätettiin antaa kaikille paikalle tuleville lahjaksi. Niille jotka eivät enää jaksa tulla ulos, kuten Anni, entinen lääkintälotta, jouluinen havupallo vietiin kotiovelle asti jo aatonaattona. Siitä huolehti Opiskelijanuoriukainen, joka vuokranmaksuksi tekee töitä Huikka ja Kulauksen musisoivana tiskarina. Tänä jouluna hän toimii erinäisten asioiden ja myös Take Away pika-annosten kotiinkuljettajana. Baarin Isäntä on nimittäin kehittänyt oivallisesti baarin aukioloa tukevia toimia, kuten makkaraperunoita ja wingsejä. Niitä voi tilata toimitettavaksi ellei paikan päällä nauttimaan ehdi. Niiden avulla Huikka ja Kulaus luokitellaan  ruokaravintolaksi. Näin tehden aukioloa ja asiakasmääriä säädellään ihan eri tavalla kuin jos olisi tarjolla vain nestemäistä  ravintoa.
Kyllä Baarin Isäntä tietää!

Sinappipurkki jo odottaa makkaraperunoita.

Juomia on varattu riittävästi.

Kohta grilli laitetaan kuumenemaan.

Joululauluja ei jukeboxisssa ole, mutta ei se haittaa. Rouva oli etukäteen pyytänyt Galleristia johtamaan yhteislaulua. Luvassa on ainakin "Joulupuu on rakennettu".

Näin sujui jouluaatto ulkona turvaväleistä huolehtien. Kaikilla oli saapuessaan maskit. Tiskillä ja pöydillä ja myös ulkona penkeillä oli käsidesiä. Penkeillä istuttiin etäällä mutta kuitenkin saatiin jutustella. Juomat tarjoiltiin tiskiltä, mutta tiskille ei saanut jäädä olemaan. Juomat nautittiin ulkosalla. Ja vain yksi henkilö kerrallaan haki juomaa. Tiheimmin siellä näkyi käyvän Tane. Piti kuulema ehtiä "nauttimaan" ennen kuin lähtee kotiin viettämään aattoa kissojen seuraksi.
Ai niin - taloyhtiö tarjosi myös aattosaunan.


Hyvää joulua! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti