tiistai 22. joulukuuta 2020

Tulee se aatto vähemmälläkin - Omatoimikalenteri luukku 22

 As Py Pitsilinna - Spetsborg Ab:n K-kauppiaan perhe valmistautuu jouluun tavoilleen uskollisena. Kauppiaalla on kiirettä. Uusi verkkokauppa, sen toimitukset ja noudot ovat työllistäneet K-kauppiasta koko vuoden - joulusesonkikin  vaikuttaa myös aikaisempaa kiireisemmältä.

- Nyt on mietittävä, mitä täällä kotona jaksamme tehdä, sanoo K-kauppias Hoitaja-vaimolleen, joka onnekseen ei ole työssä ihan etulinjassa suhteessa koko maailmaa kurittavaan virukseen. 

- Keittiöremontimme saa nyt odottaa. Sen sijaan lupasin makkarat Baarin Isännälle, joka on järjestämässä Huikka ja Kulauksen pihalle jouluaaton yllätystä koko naapurustolle.

Keittiössä sentään imuroidaan, mutta kaapin paikka on vielä mietinnässä. - Ehkä aatoksi se paikoilleen saadaan, miettii perheen emäntä ja antaa kissanpennuille ruokaa.


Ruokailuhuoneessa on tälle perheelle tyypillinen tilanne: Vapusta on jäänyt ylioppilaslakki poronsarviin ja lienee himmelikin roikkunut paikallaan edellisjoulusta asti. Heille on kuitenkin tärkeintä, että kotona viihdytään. Kummankin aikuisen työ on niin kuluttavaa, että aina ei jaksa kodin järjestystä miettiä.

- Sinullahan on nyt joulu vapaana, ellei tule mitään akuuttia hälytystä, sanoo K-kauppias ja huomaa joulumielen orastavan ajatuksissa.

Näin saapui joulumieli. Sitten Hoitaja-vaimon kännykkä pirahti. Ei kai vaan... Huh, se olikin Villa Charlotten Rouva, joka pyysi häntä joulun salaiseen projektiin, johon olivat jo lupautuneet Galleristi, Pankinjohtajan Rouva ja Kirjastonhoitaja. - Siitä ei sanaakaan ennen jouluaattoa ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti