sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Vähempi on enempi - Omatoimikalenteri luukku 20

 As Oy Pitsilinna - Spetsborg Bostad Ab:n asukkaat ovat valmistautumassa jouluun. Näyttää siltä, että taloyhtiön asukkaat ovat joulun kotona. Ei matkusteta edes pohjoiseen, vaikka osalla olisi mahdollisuus. On vuokrattu oma  Lapin mökki nyt vallan muille uhkarohkeille. Odotukset ovat silti innokkaat ja lämpimät. Etenkin Arkkitehdin puoliso Sisustussuunnittelija on elementissään.

- Tänä jouluna teenkin meille hieman yksinkertaisemman joulun, puhelee siinä touhutessaaan Arkkitehdille, jolla on tänään juuri hiukan ankeampi päivä,  lonkkaa särkee. Onneksi hänellä on hyvä sisätiloihin soveltuva rollaattori. Leikillään pariskunta on nimennyt tämän oivan apuvälineen Reimaksi.

 -Katsohan nyt tätä graafista joulukuusta, eikö se sovikin hyvin tuohon?

- Taisi viinitilauksemme tulla, iloitsee Arkkitehti, vaikka ei voikaan kumartua niitä kaappiin asettamaan. 

 - Ihan oikeat laadut ja oikea määrä, toteaa.

- Katsohan kultaseni, pyytää Sisustussuunnittelija, laitoin äidin kaapista löytyneet Festivot tuonne kärrylle, onneksi äidin varastoista löytyivät myös nuo pallokynttilät. En taida raskia niitä polttaa ollenkaan...


- Jaksatko tulla aamupalalle? Minulla on sinun herkkujasi, croissantteja. Hain heti aamutuimaan Lidlistä, olivat todella edulliset. Laitan sinulle expresson tulemaan, eiköhän siitä lonkkarärky hetkeksi helpota.
Ja niin kävi. 

Aamupalan jälkeen soi Arkkitehdin puhelin. Huikka ja Kulauksen Baarin Isäntä soitti ja kyseli vointeja. Oli lähdössä hankkimaan korttelikapakan pihaan hiukan joulutunnelmaa ja vinkkasi, että aattona on tarjolla kaikille lämmintä glögiä ja mukava tunnelmaa. - Tarkennan aikaa vielä myöhemmin, lupasi ja pyysi ottamaan  Reiman mukaan, on sitten paikka missä istua ja lepuuttaa lonkkaa. Kokoontuminen olisi nimittäin baarin edustalla ulkona. Kaikki tunnistavat Reiman, eikä sitä pidetä mitenkään outona, hyvä menopeli ja apu se on.
- Tästä sen taas kerran huomaa, iloitsivat Arkkitehti ja puolisonsa. Naapuriapu on paras apu, ja miten hyvä mieli tulee, kun huomaa, että ihmiset välittävät toisistaan. Innoissaan alkoivat suunnitella, mitä laittavat päälleen aatoksi. Tutuksi tulleen naapuruston kanssa kun aikaa varmasti tulee vietetyksi ulkona pitkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti