sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Koiran kasvatusta

Pitsilinnan Mallinalku oli paitsi onnessaan myös hieman hädissään. Hän oli turvautunut ensin Kirjastonhoitajaan, jonka tiesi hoitavan  ystäväpariskunnan papukaijaa, mutta sekään ei täyttä tulosta tuonut. Kirjastonhoitajan neuvon mukaan ainoa joka voisi auttaa, oli Villa Charlotten Rouva.

 
Mallinalku lähti pyytämään apua Villa Charlotten Rouvalta, jolla oli kaksi koiraa, Töpsy ja Tapsu. Ongelma nimittäin liittyi koiranpentuun, jonka Mallinalku oli Jääkiekkoilijalta saanut joululahjaksi näin jo hieman etukäteen. Jääkiekkoilija oli käymässä kotikaupungissaan, kun NHL-sarjassa oli jokin tauko. Ainakin niin Mallinalku oli ymmärtänyt. Ongelma sijaitsi nyt heidän keskeneräisessä kotispaassaan, sillä ei tuota pikkuista ympäriinsä pissaavaa koiravauvaa voinut päästää varsinaiseen asuntoon tuhoja tekemään. Lisäksi koira tuntui rakastavan kauppakassien ja "alusastiaksi" tarkoitetun paperin silppuamista.
 
"Heti on jalka pystyssä valmiina ruikkimaan", huomasi Villa Charlottenkin Rouva, joka oli tullut paikan päälle katsomaan ongelman lähdettä. "Mikäs tämän kaverin nimi nyt sitten on", kysyi kiinnostuneena. "Ja entäs rotu sitten", lisäsi vielä.
"No ensin mietin, että Lumikki", sanoi Mallinalku, mutta sitten päätin, että hänelle sopii hiukan hienostuneenmpi nimi", sanoi ylpeänä. "Rotu on valkoinen ylämaanterrieri eli westie", jatkoi ja esitteli samalla Jääkiekkoilijalta saamansa kaulapannan. "Tämä on ihan aito Luis Vuitton, kolme timanttia"

Tässä kerhokalenterin Luukusta 9 tullut valkoinen koira - ja tuo panta -
voi hyvät hyttyset sentään,miten upea! Arvailuja tekijästä on, mutta olen sen verran osunut en
aika oikein, niin odotan varmistusta ;D

Tarkoittaako Mallinalku, että panta on tuon koiran vai Mallinalun itsensä?", kysyi Rouva ja silmäsi Kirjastonhoitajaan päin. Oli sen verran timanteissa säihkettä, että kuka tahansa tajusi, että hintalapussa oli ollut monta numeroa.
"Kyllä panta on Biancan", lisäsi Mallinalku ja katseli kauhuissaan, miten kauppakassin
 sisältö valui lattialle ja omat herkkukeksit alkoivat huveta.


 
Tässä Luukusta 9 Aino S:n tekemät herkut : kahvia. maitoa, keksipaketti ja lisäksi tuo upea virkattu kauppakassi ja pitsiliina. Tuo makkarapaketti meni ihan yli hilseen - mitään tämmöistä en ole osannut kuvitellakaan - kiitos Ainolle!
 
 
 
 "Bianca kuullostaa tyttökoiran nimeltä", sanoi Kirjastonhoitaja, mutta lisäsi, "Eipä tuo haittaa, kuvastaa niin hyvin tämän valkoisen koiran hienostunutta olemusta. Luulis,i että koiralle ei nimestä identiteettikriisiä  sen kummemmin kehity".  Järkevänä ja koirien kasvattamisesta jotain oppineena Rouva antoi Mallinalulle lainaksi saappaat ja myrskylyhdyn. "Näistä voi olla apua aluksi, niin ulkona kuin sisällä, sillä tuo Bianca (sanoi nimen hieman vino hymy huulillaan) taitaa olla todella kova poika ruikkimaan - oli sitten ulkona tai sisällä. - Myrskylyhtyä taas kannattaa pitää kunnossa sähkökatkojen varalta".
 
Tässä kerhokalenterin Luukku 8 - todella hyödyllinen setti säähän kuin säähän ja kaunis pakkaus
päälle vielä. Kiitos Raila, joka oli kirjannut toivotuksensa mukaan!
                          

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti